網購天地

跳至

首頁

尾頁

民房

第一次出POST

各位小心!! 千祈唔好幫襯 "卓榮貿易"呢間黑店!!
佢係一間網上訂電器/小家電嘅舖頭,
我喺Prixe.Cxx到搵想買嘅電器,
揀咗佢, 點知就搞到一肚氣!!!
做客竟然要比人鬧,比人命令,
各位去格X網嘅話, 記得唔好揀呢間"卓榮"!!!
因為佢多數排第一個!!

我講下發生咩事
我上網訂咗兩件電器,
上到去用轉數快比錢,
即時CAP圖WHATSAPP佢,同埋SHOW比佢睇過數成功
突然有個估計係ACC/老細嘅女人行出嚟,
好冇禮貌咁話,
「你企係到等,一直等到我哋收到數先會比貨你,唔知要等幾耐」
我都明佢地想穩陣啲,check清楚有數先比貨,但好似命令咁嘅態度叫我罰企,之後又語氣勁差咁話,「試過有客過數唔成功拎咗啲貨走,嗰到幾千蚊, 點追啊? 追唔到」

你有呢個concern冇問題,但可以客氣啲, 比錢前同客講話可能要等一等收到銀行通知,先比到貨,咁個客可以自己決定比現金定過數,而唔係係到暗示人地比過數快係因為想走你數,呢樣都算,我買完就走,唔洗同你計較,點知見到件貨出嚟,見到個盒穿咗拳頭咁大個窿,我問有冇新一個,佢即時話「你睇下入面有冇爛,冇爛就得」, 其實個盒爛唔緊要,但一副完全事不關己嘅態度去敷衍個客,咁嘅態度好有問題, 我要求同代理換新貨,佢好唔情願下幫我換,話有貨通知,本身網上訂唔洗落訂,但我剛剛已經比咗錢,就冇刻意話叫佢退款先,佢開咗張收據比我,當時我要提佢係單上寫”未取”,佢先寫返 (如果唔係到時唔認數)

隔咗一星期後收到whatsapp通知話到咗貨,我問可唔可以影幾張相,因為上次個盒爛咗,我要專登搭一個鐘出去拎, 佢SD咗幾張相嚟, 見到ok, 我就覆過幾日出去拎

到我上去拎嘅時候,佢問我電話,我比咗佢,佢check緊record,問我拎單,我搵下銀包,我話冇帶單,唔知要帶單先拎得(呢個我認我疏忽,但佢都冇特別講話要有單先拎),佢話要有單先得

我就問,我有whatsapp紀錄係你地通知我拎貨得唔得?或者我簽返名證明我拎咗可以嗎?(我由第一次上去,到今次都係好有禮貌,唔該前唔該後,都係好斯文咁問嘢,完全唔係老馮或者顧客永遠是對的嘅態度)

之後上次好冇禮貌個女人(疑似老細)行出嚟,態度好差咁大大聲話,有單先可以拎,我重複問呢個女人(有禮貌),我唔記得帶,用whatsapp證明得唔得,之後佢就開始發脾氣一輪嘴咁鬧我,「冇單冇得拎,話拎貨一定要有單,你唔拎單我唔會比貨! 你依家得兩條路揀,一係拎單返嚟拎,一係冇得拎, 總之我唔會比你」佢嗰刻成隻老虎乸咁鬧人, 冇人鬧佢, 冇人刺激佢, 無端端搵客出氣!

其實冇帶單啫?冇得拎都唔緊要,但態度同語氣可唔可以正常啲?其實我只係唔記得咗帶張單,冇發long泥,亦冇話夾硬要拎貨,我唔明點解要命令式咁呼喝我,冇當客係客都算,唔講以為我係佢下屬,現場佢嘅同事冇人夠膽出聲(上次都係),證明呢個人成日都係有佢講冇人講,唔好話做生意,做人都唔應該係咁啦?

你唔在乎少一單生意唔緊要,但輸咗人格,好醜惡!

大家真係唔好比錢佢賺, 眼見佢係多客到唔憂做, 小心唔好貼錢買難受!

卓榮貿易
九龍觀塘開源道54號豐利中心7樓708室

民房

回覆 郭富城 的帖子

Hello..個你第一次見果個無禮貌女人係咪眼大大,頭髮去到膊頭果個?
利申:我曾經都係受害人

大宅

咁嘅人都有。。。
點解而家香港買野變成咁,消費者購物完全無保障,比錢幫襯仲要受氣,萬一買咗唔啱又無得換,,,

首頁

尾頁

跳至