自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

有咩解決方法?
如焗10分鐘就用錫紙蓋面得唔得?
焗焗下先係面落芝士又得唔得?

侯爵府

回覆樓主:

關唔關用邊隻芝士事?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

用咩火焗?可以考慮焗到咁上下加錫紙鋪面,我用細焗爐焗,上下火,唔會好燶

wcpcelia    發表於 20-4-22 15:59

侯爵府

stkyo 發表於 20-4-22 02:32
用咩火焗?可以考慮焗到咁上下加錫紙鋪面,我用細焗爐焗,上下火,唔會好燶

我用風炸機,160度20分鐘,最盡15分鐘已經開始深色,但又驚唔加得錫紙,錫紙輕可能會吸上發熱線,因為風炸機同焗爐原理唔同。
或者咁講,如果包唔係大,15分鐘就出爐夠唔夠呢?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

honeybibibibi 發表於 20-4-22 17:34
我用風炸機,160度20分鐘,最盡15分鐘已經開始深色,但又驚唔加得錫紙,錫紙輕可能會吸上發熱線,因為風炸 ...

我呢堆包用細焗爐,上下發熱線,160度焗15分鐘OK,放錫紙雖然吸熱,但應該唔會燶,如果你擔心焗15分鐘唔夠,到咁上下你用牙簽吉下中間睇下有無粉痴住

首頁

尾頁

跳至