3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

我仔4歲,好大汗,大汗到滴落黎(已經著短袖衫衭),個頭好快就有味(臭臭地),之前有用施巴嬰兒洗頭水,但洗完之后出汗好快又有味出來,之后轉JOHNSON兒童洗頭水,好似好小小,但過一排又好快有味,請問沒有沒有洗頭水介紹? 謝謝!

別墅

回覆 goldpig 的帖子

我女四歲又係大汗,夏天個頭成日好像沖完涼咁。我們開頭用mustela,但洗完好唔乾爽,成日用手抓個頭,好痕。之後偶爾去一間坑口gateway 的bb用品店,見到一支專洗小朋友頭髮的有機洗頭水,都大概百幾蚊支,裡面好像有香橙成分,都係試試,我不是一定要organic產品,但個女洗完好乾爽,冇話頭痕,但繼續都係大汗,只是起碼洗得乾淨啲,叫bathtime kids,不是周圍有賣,有興趣睇下網上有冇得訂,通常我去坑口一買就買幾支,一支用幾個月。

我加插不到圖片,如你有興趣,請pm本人。

別墅

ivychungchong 發表於 20-4-28 06:19
回覆 goldpig 的帖子

我女四歲又係大汗,夏天個頭成日好像沖完涼咁。我們開頭用mustela,但洗完好唔乾爽, ...

我仔一樣,個頭成日都濕咁同滴汗,有時臨訓前要用風筒吹亁先得,最大問題我仔個頭一出汗就有陣味出黎,吾知點搞好

複式洋房

goldpig 發表於 20-5-1 23:58
我仔一樣,個頭成日都濕咁同滴汗,有時臨訓前要用風筒吹亁先得,最大問題我仔個頭一出汗就有陣味出黎,吾 ...

我個囡和隔離屋小朋友一起玩,我個囡頭總是濕的,隔壁屋小孩頭是干的。睡覺晚上到天光頭都出汗。我覺得囡囡身體差所以多汗出。

大宅

囡囡腋下都有味,我朋友叫我要帶去睇醫生,我又覺得好誇張唔想少少事睇醫生

首頁

尾頁

跳至