想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

30歲時驗到有多囊,食左1年多QE開既避孕藥,早半年開始停藥,打算想今年懷孕。點知停藥後正常黎左一次m , 之後就一直無m到過!無m 2個月時已經睇中醫調理下。每個星期好勤力咁飲藥,到無m 4,5個月左右中醫幫我針灸埋...都無反應...直到無 M 第6個月我再搵婦科檢查下...點知醫生話我因為激素唔夠導致卵巢縮小左,現時估計係無卵排,如果想要bb就一定要食排卵藥...而家開左一星期通經藥俾我再等2個星期後覆診等驗血報告再安排排卵藥...好擔心呀...有無sis 有呢d經歷...

複式洋房

回覆 ssl0813 的帖子

我也是卵巢萎缩了。两月不来M,FSH两月80;76。医生不收我了……

大宅

ssl0813 發表於 20-4-25 10:50
30歲時驗到有多囊,食左1年多QE開既避孕藥,早半年開始停藥,打算想今年懷孕。點知停藥後正常黎左一次m , ...

我都係多囊,我的情況係一黎M就斷唔到,試過半年日日M,但係睇醫生話我其實無排卵,一直靠避孕丸幫助控制個cycle, 食左10年。前年年尾停藥,幾個月後有左。老實講本身都無期望自己咁快有,有時真係順其自然,唔好俾自己咁大壓力,反而會有出其不意的結果,加油

洋房

ssl0813 發表於 20-4-25 10:50
30歲時驗到有多囊,食左1年多QE開既避孕藥,早半年開始停藥,打算想今年懷孕。點知停藥後正常黎左一次m , ...

我都係4個月無黎m,但一直有食中藥,避孕藥食得多會令內膜變薄,內膜薄又唔會黎m都真係好麻煩,我個中醫師叫我養翻個內膜就會自然黎,話我腎陰虛,太寒

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至