自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

clybaby 發表於 20-4-27 13:10
佢答唔知應該係因為要彈返俾學校處理,學校幾時處理好,再交返來佢先做到野,所以唔會亂答俾個期你,一陣 ...

應該唔係,我係問大概幾時會處理有問題果啲,職員答唔知

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

polliebb 發表於 20-4-27 13:10
好難比較架喎, 你又點知人地確實係點填, 咪當人地好彩囉, 事實自己係填漏資料
...

因為當時有幾個人係度問,大家都聽到職員點回覆,其實大家都係想知幾時會處理問題表格,而唔係話上去幾次都無回音,有個媽媽帶埋個幼稚園仔係離島過咗3次

伯爵府

...

珍珠宮

2024年龍年勳章

sharon26788 發表於 20-4-27 12:05
事由我小學果個同校同銀行果啲3月尾已經收到,4月中我都沒收到就打電話上特別職務辦事處,留言等咗2個星期 ...

是否直接去:九龍觀塘道410號觀塘中心10樓 ?

侯爵府

廷廷媽 發表於 20-4-27 13:10
我都睇唔到要寫銀行編號, 莫非咁樣就冇得收了?

咁又唔一定,有人無寫都收到

珍珠宮

sharon26788 發表於 20-4-27 12:22
好多人都無為意,填左銀行名,就無寫銀行編號

OMG

侯爵府

PaPa 發表於 20-4-27 13:19
是否直接去:九龍觀塘道410號觀塘中心10樓 ?

係,我今日上去起碼確認咗辦事處有收到我啲表,唔係遺失咗;見到有人學校話交咗,同學亦都收到,但辦事處查唔到佢嘅資料

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

事由我小學果個同校同銀行果啲3月尾已經收到,4月中我都沒收到就打電話上特別職務辦事處,留言等咗2個星期 ...

學校到宜家都未搵我,即係申請尚在處理中?

侯爵府

baby_chu 發表於 20-4-27 13:24
學校到宜家都未搵我,即係申請尚在處理中?

唔太清楚,職員只係話而家仲執緊啲問題表格出來,無講到俾返學校處理果個步驟

珍珠宮

虎到金來勳章

birdbird 發表於 20-4-27 13:13
要家長填银行名又要填银行编號真係好麻烦及官僚; 一般人係唔多理 "銀行編號" (所以冇為意编號係乜), 而私人 ...
應該唔關EDB事, 我估係銀行問題, 可能嗰間銀行唔接受, 好似張FORM其實唔可以填聯名戶口, 我自己都睇漏左, 以為都要有排等, 但點知我已經收到錢

公爵府

唔一定経學校再彈番比家長

我無寫 bank code ,早二個星期三教局已經聯絡左我,叫我fax/email薄仔第一頁/提款咭比佢,第二日佢回覆電話比我,話已經收到相關資料,儘快處理

侯爵府

polliebb 發表於 20-4-27 13:34
應該唔關EDB事, 我估係銀行問題, 可能嗰間銀行唔接受, 好似張FORM其實唔可以填聯名戶口, 我自己都睇漏左, ...

已經打去銀行問過,唔關佢哋事

珍珠宮

回覆樓主:

呢d有拖冇欠既,唔急既。

侯爵府

loloma 發表於 20-4-27 13:34
唔一定経學校再彈番比家長

我無寫 bank code ,早二個星期三教局已經聯絡左我,叫我fax/email薄仔第一頁/提 ...

想知你係幾時發生嘅事?因為之前都睇到BK有人講過會收到電話,我就係奇怪無收到電話,又唔知有冇遺失咗份表,今日上去個職員話要經學校,咁就有排可能要到9月升中再返去小學追

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我們學校有檢查
[img align=right][/img]

侯爵府

mike89 發表於 20-4-27 13:38
呢d有拖冇欠既,唔急既。

有個男人上去話一個星期前收到sms,但打簿又唔見,辦事處職員話記錄已經出咗,咁先大劑,有排查

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

ada_fung 發表於 20-4-27 13:08
我收到一份錢
細嗰個,小學,四月頭收到(同班同學都係嗰幾日收到)
大嗰個,中學,未收到。
我都係一小學一中學,收到一個,請問點知收到係邊一個??因短訊無講。謝謝

男爵府

好媽媽勳章

請問電話號碼?我係填齊晒 都未收到(emoji)

公爵府

回覆 sharon26788 的帖子

廿日前,學校應該過年前交表

別墅

叻叻勳章

Stephaniet 發表於 20-4-27 13:54
請問電話號碼?我係填齊晒 都未收到(emoji)

Me too

首頁
12345...8

尾頁

跳至