時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

不吐不快...
公司有個黃人,佢係長期病患去政府睇,條命都係國內醫生救返,但黃到出汁。

人係好,但腦真係殘。佢的堅持:
(1) 有200幻人
(2) 831死左人
(3) 71立法會係警察跣人
(4) 佢無出去為左少一個人但心支持(和理非)-事實唔敢出去唔敢在父母面前認黃
(5) 馬鞍山火燒伯伯係伯伯抵死
(6) 比磚掟死的伯伯係警察做
(7) 對98次口罩說不清楚呢件事
(8) 問點解禍港者的仔女無出去掟磚佢答我: 你又知佢無出? 我答: 咁又係,我淨知你點都唔敢出 (果次不歡而散)
(9) 比警察拉係光榮 (但自己死都唔出驚比人拉左個呀爸唔認佢)

咁最近講開我話我會教我細路,D黑衣人破壞社會、警察好辛苦幫手,同埋要教佢愛國。
佢答我: 無得教,佢自然有同學教佢去抗爭 ! 你講都無用。
我答: 好過我唔盡力 ! 所以我寧願中央快D收返香港,2年後我仔升一年班全港已無咁明顯的恐怖份子同禍港者,學校黃死應唔敢亂,咁安全好多。
佢答: 起碼等到2047年 (其實佢知成日講23條,佢有次話一定要立會通過。我答: 哈 !你真唔知定假唔知,通過23條基本上中央一釋法即刻實行,快到一個月後可能落實左 !) - 佢唔敢承認呢個事實,成日話2047年。
我語重心長 : 你咪傻啦 ! 我識大把黃家長,但佢地都話唔會比細路接觸班黑衣人,講到利益即鏟爆佢地話佢地阻住地球轉,同埋最重點佢地會教自己細路黑衣人暴行,最抵死好多話自己無骨氣都會讀升國旗學校,目的係明知鬥唔過,點都唔會比細路犧牲。讀愛國學校仲有條出路 !

我加多句: 你地呢D和理非唔敢出,自己無細路,成日幻想好多生力軍,事實經過上年半年,我識有D後生都話有工開緊要D,但佢地會鼓勵人去,而D父母,更加會小心唔會比自己仔女接觸,避去紅校都係怕左班黃屍 !
你都唔好以為仲有好多新力軍幫你地爭取埋D不設實際GE野 ! 最重要係你自己都唔肯出去。

講完,我都覺得爽 !

補充內容 (20-4-27 16:07):
打錯字: 學校黃屍唔敢亂黎
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

子爵府

補充:

佢話COVID-19係比中國累死 ! 我話大把證明係美國/歐州國家散出來,佢話唔信,一定係中國。
又笑中國係複制國,但自己又勁淘寶買複制野包括小米。
我答: 咁要多謝中國,佢地唔抄我地食屎? 買衫? 妄想啦 ! 點買D正日本貴價野? 唔靠中國飲屎水啦 !

男爵府

2021勳章

其實要做一個YC真係好易, 係中都反反反就得, 但咁樣仲算 人 嗎?

珍珠宮

真係要有幾腦殘,幾冇良知,幾冇骨氣、幾厚顏無恥,幾雙重標準先做到黃屍

伯爵府

2021勳章

根本成班人要拎盡著數,成日比較外國又幾好,去一次外國旅行,就以為好了解當地人既生活,幼稚到爆。

又冇本事移民!死嘈爛嘈要老尾介入香港,就係想整死香港,然後,以為中國會妥協俾香港獨立,智障、怨婦一大堆,日日反中國,煩到嘔。

一講話要齊上齊落,有邊個黃屍真係會出去嫁,得個講字!

侯爵府

2021勳章

黃屍思維:逢中必反,逢政府必反。

侯爵府

2021勳章

leopak 發表於 20-4-27 17:21
根本成班人要拎盡著數,成日比較外國又幾好,去一次外國旅行,就以為好了解當地人既生活,幼稚到爆。:igive ...

認同。

黃屍曱甴係商場唱歌、叫口號,香港就有改變架啦?
最鍾話人死全家,五毛、成班錄音機冇靈魂

公爵府

2021勳章 BK Milk勳章

Smiile 發表於 20-4-27 16:03
不吐不快...
公司有個黃人,佢係長期病患去政府睇,條命都係國內醫生救返,但黃到出汁。

我囡都將會升中,都會教定佢,總之犯法事係唔啱唔可以做,你嘅責任係讀書學知識,咩抗爭咩爭取啲咩唔關你事嘅

侯爵府

牛年勳章 2021勳章

回覆樓主:

四月頭,黃同事圍埋一齊講,話4月8號高鐵飛已經賣清,會有大量大陸人喺4月8號衝關落嚟香港醫病!佢哋話好驚同埋狂鬧林鄭唔封關,累死香港!
我終於忍唔住講咗一句:香港高鐵站未開!
佢哋嘅回覆就係:係咩?我唔知喎! 人人都係咁講喎!
我心諗你哋咪就係成日人哋話乜,你哋就信乜!又唔fact check,搞到你哋而家入曬邪教囉 救命!

mud0288    發表於 20-4-28 12:07

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

腦冇殘係做唔到黃屍的

子爵府

回覆 siujanjan 的帖子

佢就係話就算教都無用,言下之意佢想我灌輸小朋友YC理論,等佢幫手出去,仲天真到意為個個都咁教小朋友。結果我一野KO話: 咪傻啦 ! 有D腦D家長都唔會送仔女去死,而且佢地心知出到去等死,鬥唔到,點會獨立到? 叫人出去咪會LOR ! 人地死之嘛

公爵府

2021勳章 BK Milk勳章

熊熊老婆 發表於 20-4-27 17:48
四月頭,黃同事圍埋一齊講,話4月8號高鐵飛已經賣清,會有大量大陸人喺4月8號衝關落嚟香港醫病!佢哋話好驚同 ...

講完而家講五一黃金週,又係話好多大陸人嚟喎,救命,嚟到要隔離14天,落嚟做咩啫,人哋晌內地去其他省市玩啦

伯爵府

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

同黃屍真係溝通唔到,滿腦Y理,好恐佈

侯爵府

牛年勳章 2021勳章

leopak 發表於 20-4-27 17:21
根本成班人要拎盡著數,成日比較外國又幾好,去一次外國旅行,就以為好了解當地人既生活,幼稚到爆。:igive ...

我識啲黃人話:美國真係好好㗎!美國最窮嘅人,間屋都咁大,仲可以揸車!你話衰得去邊
同佢講美國都有露宿者,佢叫我唔好講笑喎

男爵府

你第二行已經唔成立。佢地覺得係正苦/中國欠咗佢地,攞着數當補償。
班人成日話上面違反基本法,真係好好笑。規矩係由上面定,是咪想迫人釋法?

子爵府

2021勳章

熊熊老婆 發表於 20-4-27 17:48
四月頭,黃同事圍埋一齊講,話4月8號高鐵飛已經賣清,會有大量大陸人喺4月8號衝關落嚟香港醫病!佢哋話好驚同 ...

我有個親戚做醫護的,又係咁講,連台詞都一樣,我同你一樣咁反駁佢,而家啲人就算高學歴都冇用,佢哋完全冇批判思維,fb講嘜就信嘜,最慘仲傳出來

珍珠宮

2021勳章

ANGE_FB 發表於 20-4-27 16:55
其實要做一個YC真係好易, 係中都反反反就得, 但咁樣仲算 人 嗎?
其實做YC好難。。最少要有精神病先。。。

ANGE_FB    發表於 20-4-28 00:09

象牙宮

2021勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

成日話831死咗人,又話女曱甴被拉被輪被自殺,妄想到~有啲錯亂

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

青山友仲清醒過d虫

大宅

回覆樓主:

你真係好好氣,我同d黃色生物已經完全冇嘢講,免得自己勞氣。

首頁

尾頁

跳至