家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

洗衣機 2選一

• 1.LG F-C14105V2W

• 2.西門孑WD15G421HK

有冇推介或使用經驗?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

依部lg好似係勁野,好深,唔知幾錢?我都係lg不過係平價野

別墅

star9123 發表於 20-4-28 01:19
洗衣機 2選一

• 我都係想買呢部LG
    :wave: :wave: 我心專主為大。

大宅

this one 西門孑WD15G420HK is good, using now.

大宅

YINGLAM 發表於 20-5-11 22:09
    我都係想買呢部LG

我都系心儀呢部LG, 之前未用过有乾衣功能的,請問下JM們,如TEE ,牛仔褲,棉床单,冷氣被用幾多度温水洗和烘乾衣才不会缩水,我用緊部金章壞了,打算這两天買部新机,請俾下意見,感謝!

複式洋房

好似唔係太多人用LG洗衣機, 多數D人都係用金章, 西門子呢D.
    做左媽咪先知道, 世上只有媽媽好

複式洋房

oceandeepsea 發表於 20-4-28 15:59
    依部lg好似係勁野,好深,唔知幾錢?我都係lg不過係平價野

LG既洗衣機係唔係大陸製造?

珊瑚宮

納蘭小主 發表於 20-5-18 18:03
    LG既洗衣機係唔係大陸製造?

大陸做,好似有d貴既係韓國做,算係後起之秀

男爵府

LG 大雞眼閒閒地都五仟起跳,雖然唔多人用,但我都有親戚買咗嚟用,都耐用及好用!

珊瑚宮

回覆樓主:

唔係二合一,有d型號唔使5000,三千幾都有

大宅

洗衣機 2選一

• 朋友用西門子 IQ700 德國制做, $6千頭, 佢話好好

納蘭小主    發表於 20-5-28 19:19

大宅

洗衣機 2選一

• 請問最终有冇買LG?
    我都想買來洗冷氣被!

珊瑚宮

Peace@dove 發表於 20-5-19 19:12
    朋友用西門子 IQ700 德國制做, $6千頭, 佢話好好

六千唔捨得買

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

oceandeepsea 發表於 20-5-27 11:56
    六千唔捨得買

西門子頂級型號IQ700, 朋友用緊, Made in Germany, ~$6300 唔算貴啦

iQdrive無刷式變頻摩 9 kg 1600 轉/分鐘

https://www.siemens-home.bsh-group.com.hk/zh/productlist/laundry-care/washing-machines/front-loader-washing-machines/WM16W640EU#/Tabs=section-technicalspecs/

另外一部惠而浦頂級型號FSCR10432, 朋友用緊, Made in Italy, ~$6300 唔算貴啦
    SEN 直驅式變頻馬達
    10公斤 / 1400轉/分鐘

https://www.whirlpool.com.hk/chinese/fscr10432-smart-silence-front-loading-drum-washer

珊瑚宮

Anka 發表於 20-5-27 12:15
    西門子頂級型號IQ700, 朋友用緊, Made in Germany, ~$6300 唔算貴啦

成日聽人講,電器要夾人,所以唔敢買咁貴,都係揀三千中左右,用到三年就算

珍珠宮

oceandeepsea 發表於 20-5-27 15:53
    成日聽人講,電器要夾人,所以唔敢買咁貴,都係揀三千中左右,用到三年就算
    ...

不要超重, 正常使用應該用到十年左右, 我第一部惠而浦用左十年, 第二部金章用左16年:)

伯爵府

牛年勳章

Anka 發表於 20-5-27 16:54
    不要超重, 正常使用應該用到十年左右, 我第一部惠而浦用左十年, 第二部金章用左16年:)

本身用開金章(用左三部),
    剛壞左部揭頂式,而家想試下LG 二合一。
    15、16中。。。。

珍珠宮

virgokaren 發表於 20-5-27 22:19
    本身用開金章(用左三部),
    剛壞左部揭頂式,而家想試下LG 二合一。
    15、16中。。。。

未用過LG, 無朋友用過, 比唔到意見, 去Fortress sales 經常推銷Hang Seng card 買LG, LG賣點直驅式變頻摩打, 同金章行BELT好唔同.

複式洋房

用開西門子

複式洋房

oceandeepsea 發表於 20-5-18 18:05
    大陸做,好似有d貴既係韓國做,算係後起之秀

如果貴既, 我寧願買歐洲製, 覺得質素會比較好.

首頁

尾頁

跳至