懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

產後8個月仍然嚴重甩頭髮,請問大家有咩方法解決

回覆 太古達人 的帖子

Hi 太古達人,產後脫髮一般需要6-12個月時間恢復原來嘅規律,充足睡眠和保持愉快心情都有幫助,保持均衡飲食,攝取適量攝取適量蛋白質同鐵質,有助提供營養俾頭髮生長架。 媽媽胃口和睡眠好唔好呀?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

Chloe@NUTRICIA 發表於 20-4-29 15:34
回覆 太古達人 的帖子

Hi 太古達人,產後脫髮一般需要6-12個月時間恢復原來嘅規律,充足睡眠和保持愉快 ...

胃口一般,睡眠不足湊孖b
太古達人 發表於 20-4-30 10:38
胃口一般,睡眠不足湊孖b

明白湊孖b媽媽會好忙碌食多D含豐富蛋白質/維他命A嘅食物, 每天用木梳梳頭/用手指按摩頭皮,幫助頭部血液循環,加速頭髮生長架。加油!

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

lucyching 發表於 20-5-11 17:06
有冇轉下天然的洗髮品? 平時街賣果D都好多化學物, 我自己生完用都甩唔停. 我去咗睇中醫一輪之後轉左用診所 ...

係邊到買

大宅

Kioes 發表於 20-5-7 23:24
我發現自己冇甩而係斷得好勁,斷到似人地短髮再駁髮一樣
係咪缺乏某種營養?

大宅

同jm吹水時講過柳屋柑橘。。。

大宅

太古達人 發表於 20-4-28 21:52
產後8個月仍然嚴重甩頭髮,請問大家有咩方法解決

有朋友介紹我用緊套洗頭水我覺得好好用,又唔太貴,我用咗差不多一個月依家生返好多毛毛出嚟lu

別墅

kay126kay 發表於 20-8-5 16:25
有朋友介紹我用緊套洗頭水我覺得好好用,又唔太貴,我用咗差不多一個月依家生返好多毛毛出嚟lu
...

Pm pls

大宅

Sum00121 發表於 20-12-19 12:04
Pm pls

PMed

男爵府

...

請pm 我品牌,謝謝你

複式洋房

Pm pls

別墅

...

求pm

大宅

我今胎第三胎,之前兩胎都兩個半月開始甩頭髮,仲甩得好勁,上胎直頭甩到變咗m字額,兩次都係亞b半歲開始就慢慢生返啲頭髮出來!
今胎有之前兩次歷史借鑑,一生完開始每日食一匙芝麻醬,繼續食綜合維他命,同埋用朋友介紹既防脫髮洗頭水同serum, so far,今次兩個半月時都有開始甩頭髮,最初都係甩到成個浴缸都一埋埋頭髮,但今次甩左一個月左右已經甩少左,同埋亞b而家五個月,前面髮線同條界已經生返好多毛毛,希望已經經歷完產後脫髮呢個時間啦
其實我都唔知係邊樣有用

大宅

我今胎用呢個牌子洗頭水同serum,朋友用過話有效,上兩胎用aveda 既脫髮line,我覺得呢個比aveda有效果同平,我只係喺外國網站買唔係sell product,媽媽們可以考慮試吓 LookFantastic成日做sale,我係3for2時買

首頁

尾頁

跳至