自由講場

跳至
del  

首頁

尾頁

珍珠宮

del

珍珠宮

回覆 sjnl43 的帖子

del

水晶宮

sjnl43 發表於 20-4-30 15:05
昨日下午,係荃灣沙咀道, x 亞分行排隊, 有個男人打尖

個女人嘈, 個男人話我費事難為銀行職員,我比返你排先 ...
如果入票(不是急住即時cash in),我行過有支票機就入;一係我見有啲銀行有支票收集箱,我即掉入去。預它1-2日時間去處理,但我起碼不用排隊呆等。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

個職員招手叫佢,或者個男人真係尊貴客戶,平時都係優先慣唔洗點排隊

寶石宮

2024年龍年勳章

Lihoma 發表於 20-4-30 15:25
個職員招手叫佢,或者個男人真係尊貴客戶,平時都係優先慣唔洗點排隊 ...

同意
幸福可以好簡單

子爵府

虎到金來勳章

sjnl43 發表於 20-4-30 15:08
回覆 sjnl43 的帖子

下次我都識啦, 唔洗係門口排完又入到去再等

唔係有入票機/箱?
有d銀行係放係櫃檯旁邊,可能招佢入去放低張票。

尊貴客戶有好多, 排普通位仲快。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

princessgw 發表於 20-4-30 15:36
唔係有入票機/箱?
有d銀行係放係櫃檯旁邊,可能招佢入去放低張票。

ccba試過,普通隊快過尊貴隊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

銀行d大客係唔洗排隊㗎喎!人哋逢年過節派利是俾全分行職員,分分鐘佢其中一個戶口結餘已經多過排緊隊所有人加埋

男爵府

竇漪房 發表於 20-4-30 15:41
銀行d大客係唔洗排隊㗎喎!人哋逢年過節派利是俾全分行職員,分分鐘佢其中一個戶口結餘已經多過排緊隊所有 ...

同意 我有個朋友幫佢老闆搞公司戶口 佢次次行入銀行就有職員招呼佢入房坐同搞手續

水晶宮

畀面勳章

Astra00 發表於 20-4-30 15:19
如果入票(不是急住即時cash in),我行過有支票機就入;一係我見有啲銀行有支票收集箱,我即掉入去。預它1- ...

我以前老細好鍾意,
用支票轉帳
或者入票要有收據
如果票機壞左,

所以我一定要排隊

伯爵府

想生BB熱投

銀碼不大一般都係用支票箱
通常為公事先排銀行
反正返緊工, 計工時
咪照等

珍珠宮

Lihoma 發表於 20-4-30 15:25
個職員招手叫佢,或者個男人真係尊貴客戶,平時都係優先慣唔洗點排隊 ...

del

珍珠宮

竇漪房 發表於 20-4-30 15:41
銀行d大客係唔洗排隊㗎喎!人哋逢年過節派利是俾全分行職員,分分鐘佢其中一個戶口結餘已經多過排緊隊所有 ...

del

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

cindy618 發表於 20-4-30 15:40
ccba試過,普通隊快過尊貴隊

渣兜都是

珍珠宮

Keiko818 發表於 20-4-30 15:50
同意 我有個朋友幫佢老闆搞公司戶口 佢次次行入銀行就有職員招呼佢入房坐同搞手續
...

del

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實係間銀行處理得唔好啫,點解當時唔向銀行反映?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

sjnl43 發表於 20-4-30 16:33
根本個個都怕排, 企得耐, 係門口熱完, 入到去涼冷氣, 好易感親架麻

我老老實實排, 個兩個唔知係咪識, 嘈 ...

算啦 咁勞氣咪激親自已
一係你玩大啲 寫信去投訴
我琴日都排出名耐既中銀 我前面個呀姐同旁邊條隊既呀姐 排咁耐大聲傾咁耐 最後到我前面個呀姐 企係旁邊既呀姐一齊埋去櫃檯 咁又點? 我排果邊得2個櫃枱 一個簽名簽好耐都簽唔啱 一個呀姐打尖

珍珠宮

my005 發表於 20-4-30 16:48
其實係間銀行處理得唔好啫,點解當時唔向銀行反映?

del

子爵府

虎到金來勳章

sjnl43 發表於 20-4-30 16:26
唔似囉, 見佢地門口巳嘈, 果日排到出門口, 個男人同女人嘈完, 再排左陣

後黎職員做手勢接佢入去, 係有尊 ...

我有你口中尊貴戶口, 但有時我去排普通隊仲快。

有個別銀行尊貴戶口唔係另一區域, 比你坐低飲住野睇下電視等, 而係另一條隊排, 而櫃檯得1-2個專做尊貴戶口。有d尊貴隊多人會分流, 普通櫃檯會幫手優先處理。

問題黎啦, 要企係到排隊既, 普通櫃檯又唔會優先幫手, 我試過其中一組客搞成30-45分鐘, 睇住普通隊既人仲快過自己, 之後叻左,再去個間分店會排普通隊。

所以唔駛理係未尊貴戶口, 自己學識atm取錢入錢, ebanking, 減少銀行排隊

珍珠宮

題外話,今時今日除咗private banking 客,都無乜所講尊貴客戶,有一球美金喺度啲客咪又係排長龍。

首頁

尾頁

跳至