自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

yaubb2014 發表於 20-5-1 11:11
客服叫佢去屎又唔去屎?甘聽話? 不滿意依个客服……咪揾其他客服去跟……
...

我都係咁諗
同埋人地最初叫師傅聽日上來拎返,佢咁聽話又唔等師傅拎?
家下又唔係集運話唔處理
集運有錯,CS都處理得唔好,我最開始都有用佢,後來覺得佢太慢(因為全部要CS搞打包既野)就轉左第二間
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

回覆樓主:

你估香港禁多好人好事咩,大把貪小便宜既c9 現實同網上係2張臉

wcpcelia    發表於 20-5-3 17:05

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

C小姐咁衰,上次老公幫我拎集運,攞錯左,人地成大大袋一定貴過我個d多多聲,我都親自拎返俾去集啦,駛唔駛掉左人地既貨呀?

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

ironpoint9971 發表於 20-4-30 18:33
我不太相信集運會這樣建議客人。。。。

為啖氣掉左都無辦法,呢件事錯在集運,錯在客服,受唔到氣唔應該做客服。

男爵府

0q.cathy 發表於 20-5-1 13:45

為啖氣掉左都無辦法,呢件事錯在集運,錯在客服,受唔到氣 ...

客服有唔啱,但錯唔曬,有補救話會送番,但不合C小姐
但成件事最奇怪係,冇禮貌嘅客服講嘅悔氣說話 ,竟然十分有權威地令C小姐十分順從、毫不考慮真係丟掉 ,究竟C小姐想玩集運定玩自己,真係好難明白

琥珀宮

Conniess 發表於 20-5-1 02:48
你好,我係c小姐,今日睇到呢個post, 想回應一下。下面的對話是我和客服既對話。一字不刪。
當日我收到你 ...

其實一開始CS已提解決方法,你係咁chur要一句道歉真係好無聊。送錯貨真不是離天大事,有需要為啖氣攪大件事?
仲有,你掉人d貨更係好自私,人地d貨可能好等住用而唔係想賠償退款,你自己唔要你d貨,唔代表你有權掉咗樓主既貨,你因此比人話你係貪心呑咗d貨也是自找!

大宅

lovelybaby2015 發表於 20-4-30 18:18
但我記得單case好似係新業主勝訴喎

新業主鸁咗,層樓交吉咗代表屋內所有物件已成新業主的財物。

水晶宮

畀面勳章

木土土 發表於 20-5-1 14:51
其實一開始CS已提解決方法,你係咁chur要一句道歉真係好無聊。送錯貨真不是離天大事,有需要為啖氣攪大件 ...

講得好,人地客服一開始已經提出換番貨,係樓主一路chur人要人道歉而態度更不見得好,所以客服先越講越無禮貌,比著我最緊要係嗱嗱臨快d換番d貨,投訴嘅事可能之後先慢慢處理,C小姐就咁一野就掉左人地嘅貨心地都唔方好

公爵府

chloe-mame 發表於 20-5-1 14:34
客服有唔啱,但錯唔曬,有補救話會送番,但不合C小姐
但成件事最奇怪係,冇禮貌嘅客服講嘅悔氣說話 ,竟然 ...

比我我都會掉,因為責任不在我,而且咁多貨要找位放都煩,又dirty, 我都唔想放入屋。再睇返樓主同c小姐覆,我都唔覺c小姐有問題,反而覺得樓主有問題,成件事個責任在集運,佢要追同問責都係向集運,點解會射左個波去c小姐度。當然有jm講交返去集運或送去警局係最理想做法,但有時收到唔係自己既信,又唔經郵筒,都會掉左算。

大宅

Jnam 發表於 20-5-1 05:56
其實我都唔明點解會咁執著於道歉,c小姐係,客服都係,都係幾個字啫。當然做客服連“抱歉”,“對不起”都 ...

係喎,客服係應該要道歉,
但感覺佢係實事型,
雖然少咗句道歉說話
但唔覺有態度唔好囉
條友想搵存在感
覺得人地大陸人要當佢主子咁

大宅

czl115 發表於 20-5-1 10:24
同意你
如果係我,就會以解決問題為第一要務,唔會爭呢一啖氣
俗語話退一步海闊天空,而家為左呢啖氣搞到 ...

香港大把呢啲人

香港人麻煩,鍾意投訴
連香港人都唔鍾意招呼香港人

琥珀宮

0q.cathy 發表於 20-5-1 16:22
比我我都會掉,因為責任不在我,而且咁多貨要找位放都煩,又dirty, 我都唔想放入屋。再睇返樓主同c小姐覆 ...

「有時收到唔係自己既信,又唔經郵筒,都會掉左算。」

掉咗不屬於自己的郵件,都係非常不負責任的做法,唔方便可以放管理處寫退回比番郵差

伯爵府

.....

伯爵府

Conniess 發表於 20-5-1 02:53
而我禁退款已經係好前幾天的事,因為佢表示「你的東西也別想了」,咁我既然收唔到我既貨物,咁先禁我收唔 ...

你都幾賤……明知收錯人貨甘多件……都可以丢晒佢……搞到其他客損失重大……仲祝福樓主討回賠償……講一句sorry……真係O咀……

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

chloe-mame 發表於 20-5-1 04:32
冇話客服冇錯,佢可以做得好d

其實用得網購,要有送錯貨、送貨遲嘅心理準備

客服當時可以做得更好,因為佢代表緊佢公司,而佢公司真係有錯,我做過CS, 如果客人咁想要道歉就真係sorry 佢先,唔會發脾4 叫人掉貨。

不過我估個CS 可能本身屋企有錢,唔憂做果D 妹妹仔,唔會受呢D 氣啦。(試過淘寶,d 野黎到爛晒,仲要好串,只話賠錢了事。)

水晶宮

畀面勳章

木土土 發表於 20-5-1 16:34

掉咗不屬於自己的郵件,都係非常不負責任的做法, ...

我都唔會掉,一定寫無此人跟手掉番入郵箱

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

feifei_baby 發表於 20-5-1 04:16
同埋,不明來歷的物品,我點知入面係咩?
不過,我覺得個客服一開始好正常,都係想解決問題,C小姐有啲小 ...

一開始應該唔會掉既,如果知對方會解決。

客服應該加句'對不起我們攪錯了',會好d 啦,始終真係佢公司錯,而唔係叫人掉,仲話叫老板賠錢

公爵府

木土土 發表於 20-5-1 16:34

掉咗不屬於自己的郵件,都係非常不負責任的做法, ...

其實個責任不在我,而係郵差,而唔係佢做錯野,要人幫佢包底。當然,我認同可以交返去管業處,郵局或郵筒係最好,幫人,但個責任不在我,我係公德心或義務去做。

伯爵府

0q.cathy 發表於 20-5-1 16:22
比我我都會掉,因為責任不在我,而且咁多貨要找位放都煩,又dirty, 我都唔想放入屋。再睇返樓主同c小姐覆 ...

係嘅 係無責任格 不過係少左啲公德心同自私左少少囉

琥珀宮

0q.cathy 發表於 20-5-1 17:17
其實個責任不在我,而係郵差,而唔係佢做錯野,要人幫佢包底。當然,我認同可以交返去管業處,郵局或郵筒 ...

人家做錯一件事,唔代表你有權因此去做另一件錯事。對於明知不屬於自己的財物,我覺得任何情況也無權當垃圾掉棄,是否幫忙歸還又是另一回事
當然,每人對做錯事定義也不同,難怪你認同c小姐掉人家的貨係沒有責任

首頁
45678...9

尾頁

跳至