自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

yammi369 發表於 20-5-2 14:39
上星期剛續了、私樓$149/月、續24個月、包1000m,wifi router 機、家居電話,idd100分鐘/月、 my tv super, ...

續約邊間?

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆 花花b 的帖子

我有朋友用佢又話同之前分別唔大, 因為系屋企人系企裝既, 我唔知師傅著咩衫

禁止訪問

男爵府

你地offer都算合理。
用開100m+電話+mytv $138,8月到期,1月已經打黎叫續約!

由開價2百幾斷斷續續啱啱打黎話所有野一樣$148仲要冇野送!即時話十幾年舊客唔平都冇理由貴過依家,出面好多平過你地,個sales寸咀話$138係舊價冇可能做到,揾第二間會收開台費。心諗都痴痴地,我咪話8月仲有時間到時先算。

講真用開都唔想轉,但如果再唔比返同你地差唔多offer真係想揾第二間,想請教吓第二間公司洗唔洗再拉線,或者條線可以用返佢個盒出?

侯爵府

虎到金來勳章 減齡達人勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

5月中到期, 私樓原本200m 用緊$118, 一直見到網上續約由$118, 到早排$109, Sales打嚟話現續2年$109/月, 送4隻wifi蛋, 我嘈佢wifi蛋無用, 問有無coupon offer, 等左一陣話可以俾到$500 big big shop coupon, 想問依個offer ok嗎? 近排私樓續約大概咩價錢? Thx~

大宅

我想現在變成118加電話,但是第一個月到第12個月98元,第13個月到第24個月138元,無野送,是200m加半個鐘頭長途電話費!

大宅

剛續約,公屋,3年,1000M,包mytvsuper,109文/月,送個HOME GATEWAY ,送左兩個Q版公仔,iron man+captain america

伯爵府

熙fi媽媽 發表於 20-5-4 11:05
回覆 花花b 的帖子

我有朋友用佢又話同之前分別唔大, 因為系屋企人系企裝既, 我唔知師傅著咩衫 ...

謝謝你,咁你呢排用穩定嗎?會唔會成日斷線?有冇wifi機包架

伯爵府

intel123 發表於 20-5-5 13:47
剛續約,公屋,3年,1000M,包mytvsuper,109文/月,送個HOME GATEWAY ,送左兩個Q版公仔,iron man+captain ...

我問佢地有冇呢個價比到我,佢地話1000m要169!
你本身用開1000m定100m?

男爵府

剛續約,公屋,3年,1000M,包mytvsuper,109文/月,送個HOME GATEWAY ,送左兩個Q版公仔,iron man+captain ...

你呢個offer好好喎,點先可以等到佢比呢個offer?

公爵府

回覆 花花b 的帖子

我暫時未用, 月底先開通, 因為用開100M, 轉1000要自己買過勁D既ROUTER, 冇得送

伯爵府

熙fi媽媽 發表於 20-5-6 12:43
回覆 花花b 的帖子

我暫時未用, 月底先開通, 因為用開100M, 轉1000要自己買過勁D既ROUTER, 冇得送 ...

Router揀左邊隻?我都係要換

公爵府

回覆 花花b 的帖子

岩假期系AEON買左D-LINK828 @540 有95折, 返企換左, 連而家100M的速度都快左

男爵府

你點解可以咁平?請問有冇留sales 電話?

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

109好平喎!我問100m 先$120包router. 有沒有agent contact?

大宅

100M升1000M,係交左cut form 後打來,話挽留價,sales 次次五同電話打來,叫Miss 杜,續約後馬上安排cf上門安裝。

男爵府

intel123 發表於 20-5-7 13:49
100M升1000M,係交左cut form 後打來,話挽留價,sales 次次五同電話打來,叫Miss 杜,續約後馬上安排cf上 ...
請問你交咗cut form 之後大約幾耐有人搵你? 我交咗,但冇人覆我,6月頭就到期,諗緊如果再冇人覆,可能真係要轉台喇!

大宅

交左一個禮拜到 ,sales 主動打來的

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我琴晚續左約
由100m轉1000m
月費平均$172一個月
簽三年
送My TV super
2年防毒軟件
每個月100分鐘idd
仲有旅行WiFi

侯爵府

私樓,本身$168. (1000MB, 及mytv)

我一直沒回覆(6 月到期)。原打算send cut form 扭下計

無啦啦說我自動續約了(有60天冷靜,可隨時cut) 。$159,

我喜歡HKBN的。在疫情時免我一個月; 時時送我小禮物,e.g. KFC 甜品。

首頁

尾頁

跳至