網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知發生咩事,以前買都無問題,唔知點解而家買完嘢,就算收到 confirmation, 到第2日,都話 order cancelled. 問 CS 又話叫我聯絡間shop, 問間 shop, 就話佢哋無 cancel order, 叫我問樂天。 有無達人試過咁?

大宅

2020勳章

bbchins 發表於 20-5-1 18:08
唔知發生咩事,以前買都無問題,唔知點解而家買完嘢,就算收到 confirmation, 到第2日,都話 order cancell ...

Same here 買4單,cut 左3單

伯爵府

2020勳章

唔想賣俾外國人.

大宅

2020勳章

唔知發生咩事,以前買都無問題,唔知點解而家買完嘢,就算收到 confirmation, 到第2日,都話 order cancell ...

我覺得不收海外信用卡,我都是

大宅

我再三咁問佢哋,佢哋回覆我話核實唔到信用卡,但以前寄開都無事既
我都覺得佢哋唔想賣比外國人,所以而家仲要cut 埋 global 添。
想問吓各位,你哋如果寄去集運倉,個名會唔會跟 credit card 個名?

別墅

日本樂天市場國際版結業

https://unwire.hk/2020/05/13/rakutenglobalmarket/shop_guide/

大宅

AC.Lee 發表於 20-5-14 12:44
日本樂天市場國際版結業

https://unwire.hk/2020/05/13/rakutenglobalmarket/shop_guide/

Cancel order 同佢結業無關,因為都唔係剛剛發生的事, 而且我用日文版情況都一樣。

別墅

bbchins 發表於 20-5-14 22:55
Cancel order 同佢結業無關,因為都唔係剛剛發生的事, 而且我用日文版情況都一樣。
...

咁您Email問佢有無講咩原因呢?

大宅

AC.Lee 發表於 20-5-14 23:14
咁您Email問佢有無講咩原因呢?

當然有問啦, 我係樓上都講咗, 佢哋個CS 真癈, 幫唔到.

別墅

bbchins 發表於 20-5-15 11:29
當然有問啦, 我係樓上都講咗, 佢哋個CS 真癈, 幫唔到.

請問您係咪用集運?會不會因此而有影響?

大宅

AC.Lee 發表於 20-5-16 14:21
請問您係咪用集運?會不會因此而有影響?

係集運,但唔關事。

伯爵府

2020勳章

係張外國CREDIT CARD 取唔到 AUTHORIZED CODE. 我試過, 銀行話CODE出左, 只要店打TEL去問佢地就可以, 但店是用電腦直接過數, 唔會有用人手跟. 即係唔可以用外國信用卡.

別墅

Yeelim 發表於 20-5-16 22:31
係張外國CREDIT CARD 取唔到 AUTHORIZED CODE. 我試過, 銀行話CODE出左, 只要店打TEL去問佢地就可以, 但店 ...

竟然係咁

大宅

2020勳章

最近收到佢通知話官集可以幫比錢先,佢再收客人錢,有服務費

咁樣海外信用卡照可以買野,比返錢官集.....但唔知會唔會好貴?

民房

你係咪用左global rakuten?

民房

bbchins 發表於 20-5-14 22:55
...

我用好正常啵(emoji),地址出錯了?

別墅

Jay8297 發表於 20-8-7 10:29
我用好正常啵(emoji),地址出錯了?

你用什麼地址? 私集定官集?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊