6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

CHERFFON 發表於 20-5-7 20:24
食得屙得好重要, 我覺得BB最好就身體健康, 個腦醒D學野快D更好
係呀, 之前朋友介紹飲NEURO PRO, 有HMO可以增強抵抗力, 另外仲有DHA同母乳成份MFGM都有助腦仔發展

洋房

Jek 發表於 20-5-13 10:52
係呀, 之前朋友介紹飲NEURO PRO, 有HMO可以增強抵抗力, 另外仲有DHA同母乳成份MFGM都有助腦仔發展

...

呢隻係美X臣既奶粉?

複式洋房

2020勳章

有機會優先! 之前幫呀b揀粉奶做左好多功課, 其他市面上大多數奶粉有嘅野都差不多, 只係個名有DDD唔同, 好多bb出生冇耐就皮膚有事, 又濕疹又敏感....睇唔少research話係食得太多化學成份嘅野會令bb皮膚差D, 當然睇價錢再揀, 有機貝x米ok, 又有益生元, 又平過其他牌子

複式洋房

elieelie112 發表於 20-5-12 18:13
我覺得夾咪就係食得好,我會揀有益生元ge奶粉,BB每日靚便就叫食得好嫁喇,仲有就係味道,你自己要試下會唔會好 ...

(emoji)雅培我啲fd話好甜喎,不過算啦個個口味唔同

複式洋房

天使媽6 發表於 20-5-14 23:55
有機會優先! 之前幫呀b揀粉奶做左好多功課, 其他市面上大多數奶粉有嘅野都差不多, 只係個名有DDD唔同, 好多 ...

好偏門,有時好好奇邊到買到

複式洋房

PhoebeChan333 發表於 20-5-7 20:27
有d貴價牌子,食完無便便,但都好多人因為貴既光環,繼續食

同意呀,有陣時我都諗緊illuma係咪真係咁神。定賣廣告賣到咁咋,又貪我地諗住貴就等於好,就賣貴啲。不過我都未比個仔試。唔知係點

複式洋房

Koretsa 發表於 20-5-14 15:13
呢隻係美X臣既奶粉?
係呀, 萬0, 八街個D都見有得賣

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最緊要天然冇添加,果d咩雲呢拿味同蔗糖對健康都冇幫助,冇曬就啱喇,bb飲完,poo poo靚靚又好訓

複式洋房

我個B 係瑪麗出世既,醫院介紹我俾B 食美素,見佢標榜係似人奶既,又話淡味,好似對阿B好咁,而阿B又食得幾好喎,所以我都KEEP 住俾佢食,無轉過!

複式洋房

~pure~ 發表於 20-5-4 17:36
冇話邊隻最好,最緊要夾到bb,
我個個試左2,3隻,a+最岩佢,飲左3年冇轉過
好有同感, 我個件都係試左2款, 到第3款轉A+先肯飲多D
雖然3款都係朋友介紹話好, 不過佢唔肯飲我都迫唔到佢

複式洋房

HunYiu 發表於 20-5-22 18:24
...
其實係架, 我地最多係幫佢簡幾種奶粉係無咁甜/營養好D, 之後比佢試再睇反應, 可能咁先決定到最後佢飲乜

大宅

百花蛇舌草 發表於 20-5-2 21:41
唔同牌子好似都有唔同優點, JM們覺D邊D奶粉最重要?

唔甜 要有機 價錢合理
不過最重要係有便便
之前搵illxxxxx 同hixx 比較 illxxx太貴 同埋佢唔係款款有機 做有機的時間太短 所以最鐘㨂左h字頭 so far 都夾 一日一至兩次靚便便

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
HunYiu 發表於 20-5-22 18:24
...
咁我都有其他考慮因素既,
A+唔算貴,亦都好易買到

男爵府

2020勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
easy_daily 發表於 20-5-15 00:04
同意呀,有陣時我都諗緊illuma係咪真係咁神。定賣廣告賣到咁咋,又貪我地諗住貴就等於好,就賣貴啲。不過 ...

Illuxx 見得多人轉會
無見人會食食下轉illuxx

別墅

百花蛇舌草 發表於 20-5-2 21:41
唔同牌子好似都有唔同優點, JM們覺D邊D奶粉最重要?

其實BB會幫你揀奶粉,你見佢一路飲一路喊,或者飲左兩三日都無便便,又或者塊面爆粒粒就知隻奶粉唔啱佢。

我試過好多隻奶粉,開頭飲雪印,但每餐佢一路飲一路狂喊,無耐下轉左illuma ,確實每餐奶都無喊,但到第二個月開始無便便,就試hipp,到而家六個月每日都有便便同飲得勁開心就知道給終於搵到啱佢身體嘅奶粉

複式洋房

回覆樓主:

最近我等緊啲sample番,等睇b夾唔夾。不過我so far做多左功課之後,覺得安全緊要過其他野。之前有媽媽提我,我先知有啲牌子出過大事故。你話平日唔多唔少都總有啲bb食完唔夾唔舒服或其他。但係個啲係受污染,有大批要回收個啲。睇到我驚。你地都上網搵多啲資料啦。

複式洋房

發表於 昨天 00:41 |顯示全部帖子
~pure~ 發表於 20-5-4 17:36
冇話邊隻最好,最緊要夾到bb,
我個個試左2,3隻,a+最岩佢,飲左3年冇轉過

夾嘅意思係咪即係每日有便便?

別墅

發表於 1 小時前 |顯示全部帖子
wulalaa 發表於 20-5-31 00:41
夾嘅意思係咪即係每日有便便?
每日便便+軟身,同埋bb肯飲,冇咩眼屎,我覺得咁就算夾到bb

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊