夫婦情感

跳至
DEL  

首頁

尾頁

別墅

點解甘多FTM 都要俾老公COOL死, 無聲出? FTM 係老公出糧俾你囉.....
BB 仲細, 老公都唔幫手, 點解唔出聲. 仲要忍讓佢去識女仔...
佢番工佢有人工, 但佢係你老公..點解大家唔溝通下...點生活落去?

別墅

parkwai 發表於 20-5-5 10:07
點解甘多FTM 都要俾老公COOL死, 無聲出? FTM 係老公出糧俾你囉.....
BB 仲細, 老公都唔幫手, 點解唔出聲. ...

你教訓得好啱,其實佢唔湊小朋友,我每一次都有出聲,但佢要裝聾我都冇辦法。(意見接受,態度照舊)。我有次因為泵緊奶,無辦法理BB,諗住由佢喊多5-6分鐘(果陣朝早6點半,bb已經埋完身,落床隔左陣大喊)點知嘈醒老公,老公第一個反應係抱起BB大聲鬧bb嘈住佢訓。。。放假煮埋早餐叫佢食,叫成十幾次先肯起身,係咁易食一兩啖就番去訓。佢嘅世界得瞓覺、返工同打機!佢打緊機仲十問十唔應⋯唔係我唔想溝通~我見到佢咁回應我, 我都唔知點樣同佢溝通比較適合

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呢d男人生仔真係辛苦女人又害了下一代

小菜豆    發表於 20-5-20 08:07

珍珠宮

回覆樓主:

如果仲有愛,或者你又想為了小朋友有爸爸陪住成長,只有靠忍過日子。

不過可能小朋友太小,你的心思都放在小朋友上了。忽略了他。

等小朋友上小學了,你們的關係會比現在好些的。就當是大家都陪伴大家過日子吧,邊過邊等邊觀察吧!

大宅

盟友? 甘問佢乜野game, 加入埋同佢做盟友, 一齊玩, 睇佢點講

複式洋房

我都真心討厭老公打機,唔係打機就係睇電腦、iPad、玩自己其他玩具。知佢細個讀書時已開始打機、打到結婚、生小朋友、到而家4x歲人都仲日日打!我完全想像唔到佢係咪到50、60歲都仲係打機?!
有時間就係打機,訓覺,唔會想吓個家有咩需要整要理,或跟家人傾談。
愈來愈明白佢哋呢啲係自私行為,感覺好難一齊行落去。

大宅

chibipo 發表於 20-5-7 09:00
我都真心討厭老公打機,唔係打機就係睇電腦、iPad、玩自己其他玩具。知佢細個讀書時已開始打機、打到結婚、 ...

4x都咁唉仲諗住我老公就30會比依家好dd

男爵府

我有點好奇點解你會嫁比佢?
難道未結婚前他不打機

男爵府

siumanluo 發表於 20-5-4 19:43
唔怕同你講,好多玩online game玩出事,而家好多game入面可以結婚,直頭叫對方老公老婆,大把玩遊戲玩到真 ...

我身邊朋友正是,已婚人妻,有仔有女,40+,照樣可以出軌,我無話可說。
打機係個人興趣,但出唔出軌我相信咁大個人可以控制。只怪定力唔夠。

侯爵府

chengsy 發表於 20-5-4 16:26
有冇人老公又係好沉迷打機?放假唔湊女全日都拎住部電話, 仲要全日對話唔多過十句?老公不嬲有同game既盟 ...

究竟你的問題是打機 唔理小朋友 定出軌先 出軌 你又可以點呢 離婚 有本錢嗎 死忍啦

複式洋房

肯打機即係C6出面無第二個

男爵府

CaptainTso 發表於 20-5-15 12:46
肯打機即係C6出面無第二個

唔代表架,前面jm都講,有好多打機打出事~~

伯爵府

回覆樓主:

我老公都打機打得好忙,呢個係佢嘅嗜好 我覺得佢打得開心就可以 ,佢都有幫手屋企嘢嘅 ,因為我哋冇仔女所以我畀佢嘅自由度都大

別墅

Applepay 發表於 20-5-11 09:15
我有點好奇點解你會嫁比佢?
難道未結婚前他不打機

果陣我地拍拖,一星期一次,見兩三個鐘咁。佢都係會打,但禁一陣就停。結左婚之後,我變左成日都對住佢,發現佢真係機不離手。我係結左婚之後先發現佢打機打得好投入

別墅

micsin 發表於 20-5-15 11:02
究竟你的問題是打機 唔理小朋友 定出軌先 出軌 你又可以點呢 離婚 有本錢嗎 死忍啦
...

我睇左wts紀錄,佢同個女仔無野既,佢唔係出軌。我嬲既點佢顧住打機,可以乜都唔理,最後仲要同女仔傾計。你話無仔女就話姐,大家都可以禁電話輕鬆下。

別墅

chengsy 發表於 20-5-5 15:14

你教訓得好啱,其實佢唔湊小朋友,我每一次都有出聲,但佢要 ...

我完全明白…我老公今年24歲,5年前識佢已經在打機。。直到依家仍然一樣…有時唔係話我地唔溝通,
佢都無反應兼嫌你好煩試問又點溝通…一隻手就拍唔響ge,佢無心溝通,你唱獨角戲都無意思,我同佢拍拖3年,結婚1年半。bb現在一歲多,每日忍受佢打機乜都唔理返嚟仲要執佢手尾服侍佢之餘,仲要受佢脾氣。無論佢對與錯,都係佢先發制人。講真我對佢已經無感情可言。電話又係好多打機盟友谷。我依家睇都懶,我無能力所以比佢cool死,佢整份糧都交比我管理。但又如何,同錢無感情。我老公從來唔會關心我,唔會問小朋友今日做過d咩。連噓寒問暖都唔會,所以我唔知道其實一齊有咩意思

別墅

chengsy 發表於 20-5-5 15:14

你教訓得好啱,其實佢唔湊小朋友,我每一次都有出聲,但佢要 ...

我老公同你老公完全係同一類人,
任何說話百毒不侵,自己玩樂為先
理你開心定唔開心
放假都係玩電話打機
有時同fd出網吧通宵
為咗打機對我呼呼喝喝也試過
為咗打機鬧我叫佢整依樣個樣都試過。

別墅

Wendyyyyy 發表於 20-5-18 08:17
我老公同你老公完全係同一類人,
任何說話百毒不侵,自己玩樂為先
理你開心定唔開心

我都好明白你,你老公同我老公差唔多大。依家我都好少理佢,佢仲樂得清靜添。我有乜都唔叫佢,由佢一個人打機。等佢打夠了或者終於發現我地有婚姻危機可能就會作出補救。

別墅

chengsy 發表於 20-5-19 22:55
我都好明白你,你老公同我老公差唔多大。依家我都好少理佢,佢仲樂得清靜添。我有乜都唔叫佢,由佢一個人 ...

你介唔介意PM傾下計?

別墅

Wendyyyyy 發表於 20-5-19 22:58
你介唔介意PM傾下計?

不介意

首頁

尾頁

跳至