自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

最近叫開外賣
以為一直都喺外賣公司員工

原來佢哋運作喺似uber甘玩法
人人皆兵 每個人都可做外賣員

忽然有啲驚驚~
會唔會佢哋肚餓,整幾件試食。

希望包裝似日本甘用膠紙密封啦~唔喺以後唔敢用app 叫外賣~

男爵府

我成日響街都見到food panda 步兵

子爵府

鬼鬼閒食你d野咩

伯爵府

睇過ViuTX 又要威又要XX 個節目, 佢地請左D外賣員上去, 佢地話成日倒瀉凍飲, 有時會自己買返罐差唔多味倒落去, 有個仲離譜, 話肚餓個陣會攞黎食, 所以可能有時會少一, 兩粒餃子, 薯條, 哩D食左都唔覺的野

所以我唔會幫襯, 寧願自己落街買

taptap83    發表於 20-5-5 20:13
taptap83    發表於 20-5-5 20:13
mercurycc    發表於 20-5-5 15:35

伯爵府

2024年龍年勳章

最近接二連三發生取消單,試過等左1個鐘打去問先話送貨員遺失手機,訂單取消,又試過等左1.5小時話送貨員整爛左外賣食晏比佢取消單,浪費成個lunch time 仲要冇飯食,退款完全解決唔到問題,最近已經有再叫外賣

象牙宮

而家好多學生,太太,南亞裔送外賣,有用單車, 電動車 ,手提 ,踩滑板都見過,周維放地下又見過,
外送員有d唔戴口罩,到樓下先戴返,
所以無叫過。

禁止訪問

侯爵府

loveshp238 發表於 20-5-5 14:25
鬼鬼閒食你d野咩

妳中過招咋
我中過啊
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

loveshp238 發表於 20-5-5 14:25
鬼鬼閒食你d野咩

我同事個朋友做,佢爆比我同事聽話佢成日去後樓梯偷食,viutv又要威又要戴頭盔都有講

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

mercurycc 發表於 20-5-5 14:29
而家好多學生,太太,南亞裔送外賣,有用單車, 電動車 ,手提 ,踩滑板都見過,周維放地下又見過,
外送員 ...
早几日叫lunch, 12:30叫(好近, 10分鐘路程), 點知外賣員唔識路, 1:50先送到, 本想發火鬧佢, 一開門見係一位年青人, 哎...算啦, 佢肯做已經好难得了.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

如果要做所有做外賣都會有咁嘅機會啦

珍珠宮

szesze_lam 發表於 20-5-5 14:27
睇過ViuTX 又要威又要XX 個節目, 佢地請左D外賣員上去, 佢地話成日倒瀉凍飲, 有時會自己買返罐差唔多味倒 ...

係呀!絕對唔會幫襯

伯爵府

2024年龍年勳章

kittyChing 發表於 20-5-5 14:39
係呀仲會屙尿落你D嘢飲到,吐D口水落D食物度 , 真係諗到人哋咁得閒做埋D無謂嘢 , 咁你 ...

嘩!乜你咁講野我都試過比人偷左半盒蒸雞,我每星期叫知道份量,有一次送到黎得小半盒

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

昨晚係咪東張?話倒瀉左半盒!

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

mongng 發表於 20-5-5 14:45
嘩!乜你咁講野我都試過比人偷左半盒蒸雞,我每星期叫知道份量,有一次送到黎得小半盒
...

送少咗嘅咁你咪打電話落去投訴囉,好正常啫, 唔一定係關外賣員事, 你覺得係少嘅問清楚, 起碼都知道究竟係餐廳出錯,定係外賣員出錯

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有呀, 好似人工會平少少的

珍珠宮

Huuu 發表於 20-5-5 14:22
最近叫開外賣
以為一直都喺外賣公司員工

我家地址好多時都有係用步兵, 我住喺山卡啦 , 冇諗過偷食問題 反而驚佢哋好辛苦,又熱又要行上山, 所以除咗貼士之外我仲會加多支冰凍飲品, 感謝佢哋大汗疊細汗送餐比我

子爵府

mongng 發表於 20-5-5 14:45
...

係囉,的而且確係有極少數既無恥送貨員係會咁做,只係為數好少好少,我都識人有咁做過,佢唔趕時間接單,又搵到鬼鼠地方,佢會快速偷雞食少少,佢覺得係賺左喎

侯爵府

mercurycc 發表於 20-5-5 14:29
外送員 ...

好多太太送外賣?! 希望bk jm多多包容 只論事....非故意得罪
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

jarjane 發表於 20-5-5 14:52
我家地址好多時都有係用步兵, 我住喺山卡啦 , 冇諗過偷食問題 反而驚佢哋好辛苦,又熱又要行上 ...

其實呢個idea喺 3win~
希望foodpanda 可以有包裝紙袋 頂位加上密封膠紙~ 已經解決問題~

首頁

尾頁

跳至