跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有無家長有無「創憶學坊」--卓閱幼兒第二冊?

洋房

「創憶學坊」

原帖由 96250790 於 09-5-27 23:59 發表

唔好意思想問問「創憶學坊」好嗎? 是否能讓小朋友識多些中文字呢? 因我細仔專注力唔好,教極都唔識......好頭痛!可否分享吓....謝謝幫忙.

別墅

原帖由 Ginza 於 09-5-28 07:22 發表

唔好意思想問問「創憶學坊」好嗎? 是否能讓小朋友識多些中文字呢? 因我細仔專注力唔好,教極都唔識......好頭痛!可否分享吓....謝謝幫忙.

好唔好,我想都要看看小朋友的反應,如果小朋友不合作,例如:不回答,不合作.....,也是拿他不著的。

個人分享,朋友個囡三歲K1,平日行為一般,也屬乖巧,但試堂後,中心著媽媽遲些參加,因小朋友不回應、不回答,中心怕她學習了,但不知她是否真的學會了嗎? 會浪費家長的金錢。但我囡囡也是三歲K1側ok,因她在家每次我都可敎她認到一至兩個中文字,只是有時下班後沒有多大的時間了,所以才給她到中心學。現時每星期可學會12個中文字及可朗讀一篇短文(中心用廣東語教的)。

最後,我都認為每位小朋友的學習模式都不一樣,所以家長只好不停地試試不同的方法。希望可幫到妳哩。

民房

相信對你的小朋友有一定帮助, 我个女未满3歲, 但超多說話, 經朋友介紹到創憶學坊, 現在已一個多月, 她已經認得多個一百個字.

唔知佢點教, 總之女女一定要返, 話好好玩. 無法啦, 全職工作, 無時間教.

可試堂, 你試吓先.

洋房

謝謝大家的分享.....昨天帶細B去試堂, 感覺都幾好.
亞仔起初都走來走去, 個導師好細心慢慢引他......都ok wow 環境都好正.

晚上時候爸爸問返佢D字, 佢都識講返出來!
已經幫他報咗啦!

民房

又多個同學仔。
你知唔知佢地每堂都會教小朋友10個中英文詞語,話係INPUT,只作內部培訓。
但家長想知可以問下大概範圍,有時女女忽然講些英文字話係中心教喎。

大宅

This one is quite good ah. Not hard sell and the tutors are nice. More importantly, it works. I dont know how and why but it works for some kids I know. Worth a trial.

大宅

原帖由 Ginza 於 09-5-30 08:32 發表
謝謝大家的分享.....昨天帶細B去試堂, 感覺都幾好.
亞仔起初都走來走去, 個導師好細心慢慢引他......都ok wow 環境都好正.

晚上時候爸爸問返佢D字, 佢都識講返出來!
已經幫他報咗啦! ...

係香港仔邊到??

別墅

多謝各位意見及分享。

大宅

不如您打去問吓啦.... TEL: 2555 2336 ctc : 陳太

原帖由 yoshiokelly 於 09-5-31 22:20 發表

係香港仔邊到??

洋房

原帖由 96250790 於 09-6-1 10:53 發表
多謝各位意見及分享。

唔好意思 96250790 我剛剛讀.....冇第二冊....幫妳留意吓, 如有第一時間通知妳.

別墅

原帖由 Ginza 於 09-6-1 21:09 發表

唔好意思 96250790 我剛剛讀.....冇第二冊....幫妳留意吓, 如有第一時間通知妳.

多謝

別墅

各位幫幫忙

別墅

各位媽咪覺得個小朋友讀得ok嗎?分享吓。

首頁

尾頁

跳至