3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

K1, K2本學年不會復課,那麼9月份就升班,今學年的課程怎麼辦?

學生學少半年的東西,一放放8個月假,9月一定適應困難。

珊瑚宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

想知x 2

應該點做好

別墅

ilikepanda 發表於 20-5-6 09:49
K1, K2本學年不會復課,那麼9月份就升班,今學年的課程怎麼辦?

學生學少半年的東西,一放放8個月假,9月 ...

自己在家教

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

冇辦法,就算復課都唔俾佢返
學校應該已派返下學期d書同功課,得閒喺屋企自己教

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

學術上還可以自己教,係無左社交比較緊要

民房

ilikepanda 發表於 20-5-6 09:49

學生學少半年的東西,一放放8個月假,9月 ...

同感

男爵府

2020勳章

藍尾巴 發表於 20-5-8 11:05
學術上還可以自己教,係無左社交比較緊要

都係,帶阿仔返學校攞功課,諗住俾佢見下老師,佢好似已經唔記得d老師 擔心k2開學又喊一輪

伯爵府

2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

完全係家長自己教要

大宅

15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

k1同k2都還可以自己教,開學時老師應該都會溫習吓卦,我預咗到時會好多功課,尤其係放假時

大宅

2020勳章

但有啲嘢真係唔知點教,好似唱歌仔同跳舞

男爵府

waterbabywater 發表於 20-5-12 18:11
但有啲嘢真係唔知點教,好似唱歌仔同跳舞
唱歌仔同跳舞唔駛教啦, 一番學同學跳自動會跳

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊