婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

99同C6都好有問題...我接受唔到要寫悔過書... 更唔會聽C6講咩唔准有dead air個類超無聊野..

大宅

lenovobb 發表於 20-5-7 23:26
4. 奶奶擅自入我地房上埋我地雙人床同bb玩(出面已有好大個廳比佢玩)。基於衛生加私隱問題,我叫c6限制佢 ...

寫悔過書...咁樣認低威,佢下次再變本加厲,有咩唔啱叫佢仔頂啦。認十個topic佢個仔啞架?咁樣食餐飯好大壓力!你同c6商量下,你睇重佢媽,無理老婆感受

別墅

回覆樓主:

除咗悔過書之外 其他冇乜嘢令人覺得你老公係媽寶 你老公要討好你 又怕得罪佢阿媽 點解要搞到自己老公咁辛苦

民房

回覆 HOPEFORBB 的帖子

認同你呀!!

大宅

回覆樓主:

我都覺得樓主老公好誇張,好似好驚呀媽咁。 我老公都好怕佢父母 佢地叫佢做咩佢都會應承,話咩父母恩一世都還唔清

我地特登揸車去到東涌咁遠,仲買埋戲飛,老爺一個電話打黎話有野要佢做,就連戲都無得睇要返去招呼呀大爺,好變態,仲有好多奇怪野

別墅

lenovobb 發表於 20-5-7 23:25
1.bb第一次食字母粉唔慣係咁吐出黎,奶奶餵唔掂就話bb未食得字母粉住,叫煮返粥仔先。C6諗左成晚又問人又上 ...

寫悔過書真係聞所未聞,應該同佢講悔過書就無協議書簽一簽再無瓜葛

大宅

lenovobb 發表於 20-5-7 23:25
1.bb第一次食字母粉唔慣係咁吐出黎,奶奶餵唔掂就話bb未食得字母粉住,叫煮返粥仔先。C6諗左成晚又問人又上 ...

如果你老公一個月俾十萬八千七家用你,我會聽哂你老公話,佢叫你做乜就做乜,如果冇嘅話,叫佢收皮啦,如果我老左對我咁,我一早離婚,做乜要做到咁委屈自己?痴線

男爵府

8. 奶奶發脾氣話同我地斷絕來往,佢會上大陸自生自滅,c6迫我寫悔過書比奶奶。
9. 奶奶買左部麵包機,有整 ...

除咗我冇小朋友個一部份,同我奶奶,同我老公,有十成相似,我成日同我老公講,你同你老母表面和諧,實際上唔係幾熟,講咩都要驚驚青青,完全唔能夠做到家庭嘅和諧,只能營造表面嘅和諧,我同你阿媽嘅關係度,就好似佢係我一個大客咁

男爵府

8. 奶奶發脾氣話同我地斷絕來往,佢會上大陸自生自滅,c6迫我寫悔過書比奶奶。
9. 奶奶買左部麵包機,有整 ...

除咗我冇小朋友個一部份,同我奶奶,同我老公,有十成相似,我成日同我老公講,你同你老母表面和諧,實際上唔係幾熟,講咩都要驚驚青青,完全唔能夠做到家庭嘅和諧,只能營造表面嘅和諧,我同你阿媽嘅關係度,就好似佢係我一個大客咁

複式洋房

你c6算半個媽寶,起碼佢識拖住識搵實事解釋,唔係一下要你聽99話。

我同99有咩分歧,c6通常唔聽我講就回我2句:我阿媽養大我唔會錯!你以後點都唔好話我阿媽!(明明我只係心平氣和講道理,99搵c6告狀)

首頁

尾頁

跳至