夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

日日對住四鍢牆,工人姐姐又做哂D家務,C6成日唔見人,好多時返黎沖個涼就走,當屋企酒店甘,我覺得佢出面有第2個
但我又唔敢出聲,因為佢係家庭支柱,供養埋我呀爸呀媽,我已經好多年冇做野

怕同佢攤牌會嘈到離婚,搵唔返呢個生活質素,點算好?

侯爵府

回覆樓主:

妳好理智啊

858D    發表於 20-5-9 07:28
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

lokyiu22 發表於 20-5-8 18:20
日日對住四鍢牆,工人姐姐又做哂D家務,C6成日唔見人,好多時返黎沖個涼就走,當屋企酒店甘,我覺得佢出面 ...

無小朋友?

複式洋房

汽水餅 發表於 20-5-8 18:27
無小朋友?

複式洋房

Huuu 發表於 20-5-8 18:25
妳好理智啊

我都唔知自己想點

子爵府

lokyiu22 發表於 20-5-8 18:28

唔想工作、唔想改變生活質素,唯有接受現實,因為發球權唔喺你嗰度

侯爵府

我都唔知自己想點

唔知自己想點,只好順其自然和隨心而活。

同時有兩手準備,對方突然要求離婚或小三突然挑機。

唔好令自己將來咩資產都冇,個男人走資完可以拍拍蘿抽搵小三坐收漁人之利。

老公搵幾多?有冇樓?做咩工?

ying_mail    發表於 20-5-12 00:04
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

別墅

回覆 Huuu 的帖子

已經估到老公很有能力,老婆應該冇能力自立嗰種。如果老公一世唔出軌就叫是福氣。如果出軌,就叫死蠢,不過都可以選擇扮見唔到,似賭王咁多老婆,唔走係為咩。

子爵府

我都唔知自己想點

算啦, 上黎吹下水, 儲下錢, 好快又一天

MeiCheLin    發表於 20-5-12 16:56
858D    發表於 20-5-9 07:31
858D    發表於 20-5-9 07:30

伯爵府

回覆樓主:

你都可以出去玩,各有各玩又有錢收

大宅

回覆樓主:

約多d朋友囉,你都可以有自己既生活呀

伯爵府

日日對住四鍢牆,工人姐姐又做哂D家務,C6成日唔見人,好多時返黎沖個涼就走,當屋企酒店甘,我覺得佢出面 ...

你呢種寂寞我從未試過,好想有機會試下,靠男人無法,無佢你可能慘過現狀

大宅

Standsonenight 發表於 20-5-8 18:46
回覆 Huuu 的帖子

已經估到老公很有能力,老婆應該冇能力自立嗰種。如果老公一世唔出軌就叫是福氣。如果出 ...

你講得好狠。 但現實好多呢類狀況, 嫁到個好男人就真係好命喇, 但男人對自己唔好, 都冇say, 誰叫自己要依賴佢,處於下風。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有冇返工
做下野可能冇咁痛苦
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

畀面勳章

做乜唔出去玩下學下野?

珍珠宮

如果我無小朋友,佢又不在家,我都會出去玩,各有各玩。最多我比佢早回家,少啲吵架。

你唔想失去經濟之柱,咪等佢開聲,但我一定會去玩,佢知道先算。

別墅

syc7 發表於 20-5-8 21:27
你講得好狠。 但現實好多呢類狀況, 嫁到個好男人就真係好命喇, 但男人對自己唔好, 都冇say, 誰叫自己要 ...

邊算狠, 你睇下面留言既結完婚,有人養就出去玩。

侯爵府

如果你睇得開,又唔想出黎做野靠自己,唯有忍落去,但係你可以忍幾耐?今次個小三未令到佢拋棄你,但之後既小四、小五可能想坐正時,可能你c6就會主動拋棄你,趁早為自己將來打算吧

大宅

幸福是否要自己爭取?

公爵府

你上個post先話自己work from home食肥左,依家又話冇做野。邊個真係

首頁
12345...6

尾頁

跳至