心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

沙田有 發表於 20-8-9 19:34
同感啊⋯⋯有無開group?大家傾訴下啦⋯⋯

我冇啊,要問下其他媽媽有冇開(emoji)

大宅

冇錯,看似有朋友,當想搵又好似冇咁

大宅

charlieshop 發表於 20-6-3 13:37
以前我會發脾氣,躁底,但依家已經會平心靜氣,不過唔係我想溝通就溝通,所以心情唔好,上黎吹下水:lamlam ...

我個件都係咁,我好想心平氣和傾,最慘佢覺得自己冇問題,唉

大宅

唔該開group 預埋我

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

小傑媽媽 發表於 20-5-9 08:19
絕對認同,要揾個交到心既朋友真係好難,亦好難keep到長久既友誼,所以我都冇朋友,只有幾個比較傾得埋既 ...

我都有同感,本身有個感情好好識左好多年既朋友
但突然間唔理我,唔同我講野,我無諗過好似反左面咁既陌路人,轉變太大,到依家都好傷心

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

大家好,我44歲,結左婚無小朋友,如果吾嫌棄我年紀大,都希望可以跟大家做朋友

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

kissyoubaby 發表於 20-8-14 20:21
大家好,我44歲,結左婚無小朋友,如果吾嫌棄我年紀大,都希望可以跟大家做朋友 ...

歡迎歡迎,得閒入來吹吹水(emoji)(emoji)

大宅

多謝

其實我自己都經歷過朋友間嘅失望,不過我依然相信只要有信心,繼續誠懇待人的態度,不論是什麼時間地方認識,總有一天一定可以覓得知己有緣人。

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

kissyoubaby 發表於 20-8-14 20:53
多謝

其實我自己都經歷過朋友間嘅失望,不過我依然相信只要有信心,繼續誠懇待人的態度,不論是什麼時間地 ...

冇錯,唔可以因為一棵樹,放棄整片森林

已刪除用户

大宅

回覆樓主:

本來已經少,加上身邊人阻止異性往來就更少。

複式洋房

biulam 發表於 20-5-9 07:41
疫情下,朋友更加少聯絡,。
有d朋友已經多年冇聯絡。
唔知有冇同路人呢?

同路人
唔介意的話 大家可以做個朋友 傾吓計

大宅

回覆樓主:

都明,身邊嗰個因為妒忌而阻礙我交友的權利。搞到而家越黎越少朋友,自閉咁款。

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

近期覺得一個人靜下,少同身邊朋友聯絡都未嘗係壞事...反而上嚟bk,大家都唔認識,傾下講下仲無顧慮。

大宅

揮手!太有同感,人大咗朋友越來越少剛剛唸起以前一段友誼,因為種種誤會,無再聯絡,覺得好遺憾

已刪除用户

大宅

小傑媽媽 發表於 20-8-24 21:21
太多人擁有既時候唔去珍惜,過後才來後悔,但有時後悔已是太遲,因為唔係所有既遺憾都有機會彌補,所以一 ...

都係㗎,但有時唔同年紀嘅自己,會有唔同心態同做法,人大咗先知當初點做會好d,但時間已經無法倒轉

首頁

尾頁

跳至