想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

費用太約多少?係咪同仁安差唔多?

大宅

Carmen1603 發表於 20-5-9 09:07

放一次大概10萬(視乎用藥多少),平過仁安,不過我認為$不重要,成功先最重要,個人認為陳醫生非常好

加油!

大宅

我都係陳醫生到ivf 成功既,費用抽卵5 萬幾,放胎around 17000 左右,陳醫生好好,推薦你搵佢

伯爵府

jm141026 發表於 20-5-9 11:01
我都係陳醫生到ivf 成功既,費用抽卵5 萬幾,放胎around 17000 左右,陳醫生好好,推薦你搵佢
...

即係total$67000?好平喎

大宅

白羊花花 發表於 20-5-9 15:21

仲有放胎前都有好多覆診既,不過大數就係甘多,2018 年尾價錢

複式洋房

jm141026 發表於 20-5-9 15:25
仲有放胎前都有好多覆診既,不過大數就係甘多,2018 年尾價錢

我本身已經check左好多野,請問做之前使唔使check過哂啲野? or俾啲報告佢睇就得? 同埋陳醫生難唔難book? thx

大宅

nching831 發表於 20-5-9 19:50
我本身已經check左好多野,請問做之前使唔使check過哂啲野? or俾啲報告佢睇就得? 同埋陳醫生難唔難book? t ...

我都check 左好多野先去,Amh , 輸卵管果d 唔洗再check 過,我初診拎哂所有報告去,陳醫生我覺得唔太難book 既

男爵府

10萬。我哥哥47,太太45,在養和做6次ivf失敗了,第7次在陳億士成功了

大宅

jm141026 發表於 20-5-9 11:01
...

你好,因為我係寶德已跟黃醫生做了iui 3次失敗 ,再做左一次ivf ,可惜植入4次都失敗了 ,今日知道最後一次都失敗了 ,所以,諗緊係咪應該轉醫生,請問可否pm 了解吓陳醫生嘅收費同面診事宜? 謝謝

大宅

pekopeko 發表於 20-5-19 00:20

你好,因為我係寶德已跟黃醫生做了iui 3次失敗 ,再做左一 ...

你試下找陳醫生驗下免疫/ 凝血,我最初唔知有問題都失敗架,驗完知道有凝血問題對症下藥就立刻成功,祝褔你

大宅

jm141026 發表於 20-5-19 00:24
你試下找陳醫生驗下免疫/ 凝血,我最初唔知有問題都失敗架,驗完知道有凝血問題對症下藥就立刻成功,祝褔 ...

請問陳醫生診所是否在尖沙咀海洋中心?
另外想問佢凍卵收費大約多少?
你係陳醫生那兒直接做ivf嗎? 一次成功了?
因為我已過4x 了,年紀確實已是一個問題…

大宅

pekopeko 發表於 20-5-19 08:39
你係陳醫生那兒直接做ivf嗎? 一次成 ...

係海洋中心.
之前我係中環試過iui 兩次失敗
我之後搵左陳醫生直接做ivf, 第一次放胎兩粒都失敗,陳醫生覺得無可能,所以同我搵原因,之後check 到有凝血問題下一週期就開始打針食藥,第二次放就成功左啦
我覺得佢肯同你搵原因,唔係單純話失敗就算,如果試過好 幾次都失敗,可能係有其他原因
,加油

大宅

pekopeko 發表於 20-5-19 08:39
你係陳醫生那兒直接做ivf嗎? 一次成 ...

另外補充雪卵1 年 1 萬

大宅

jm141026 發表於 20-5-19 09:37
係海洋中心.
之前我係中環試過iui 兩次失敗
我之後搵左陳醫生直接做ivf, 第一次放胎兩粒都失敗,陳醫生覺 ...

謝謝妳,想問吓 呢段時間除左食葉酸 ,醫生有冇建議食其他supplement? 例如Q10?

因為我連宮腔鏡手術都做埋,可惜配合唔到最好嘅胚胎 ,所以有d 失望

大宅

pekopeko 發表於 20-5-19 23:13
謝謝妳,想問吓 呢段時間除左食葉酸 ,醫生有冇建議食其他supplement? 例如Q10?

因為我連宮腔鏡手術都 ...

我都有做宮腔䭗喎,我有一粒小瘜肉所以放胎前 處理左佢
放胎前陳醫生無叫食任何supplement ar , 我自己食materna
你介唔介意講下你抽卵質素如何?

大宅

jm141026 發表於 20-5-19 23:28
放胎前陳醫生無叫食任何supplement ar , 我自己食m ...

我4字頭 ,上年抽卵11粒 ,但最後只有4粒成功,3粒Day5 1粒Day3
已keep住睇中醫,介口 ,長工係上年年尾剛剛遣散,為了繼續可以做ivf 暫時搵part time 做,加上係同99住,最後植入個兩次 ,99都知道幾時植入,幾時知結果 ,唔知係咪咁,反而有無形壓力…唉

請問你係2018年年尾開始搵陳醫生?

大宅

jm141026 發表於 20-5-19 23:28
放胎前陳醫生無叫食任何supplement ar , 我自己食m ...

我4字頭 ,上年抽卵11粒 ,但最後只有4粒成功,3粒Day5 1粒Day3
已keep住睇中醫,介口 ,長工係上年年尾剛剛遣散,為了繼續可以做ivf 暫時搵part time 做,加上係同99住,最後植入個兩次 ,99都知道幾時植入,幾時知結果 ,唔知係咪咁,反而有無形壓力…唉

請問你係2018年年尾開始搵陳醫生?

大宅

pekopeko 發表於 20-5-20 08:22
已keep住睇中醫,介口 ,長工係上年年尾 ...

我做都冇同屋企人講,都係怕大壓力,有時心態都幾重要

我大概9 月甘上下搵陳醫生

別墅

白羊花花 發表於 20-5-9 15:21

真係平

複式洋房

回覆 pekopeko 的帖子

我現在44歲,在陳億仕醫生做,興幸Bingo咗,現在22weeks, 打針覆診2-3萬,抽卵大概5-6萬,雪胎、放胎3-4萬,每次整過過程約11-12萬。

首頁

尾頁

跳至