想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Beanb 發表於 20-5-9 15:06
唔好意思,忍唔住想放負一下。今年33歲,卵巢早衰,最終要行到ivf呢步,前排抽完蛋蛋,得兩粒抽到,質素唔 ...

運動+ supplement,應該係最有用。
你唔係乜都冇準備就抽蛋吓嘛 抽一次咁多錢,唔係剩係就咁打針... 要做多啲功課。
不過下次再接再厲啦!

別墅

Beanb 發表於 20-5-9 20:10
又打針又麻醉去抽蛋,所有努力白費晒咁
個心好痛呀!仲要用左一大筆錢,連放胎既機會都無,究竟 ...

我都試過咁,使咗差唔多10萬,抽到三粒卵,一粒都無受精。我好明白你呢刻嘅感受,我嗰時35歲。樓主,可能今次只係運氣唔好,你仲後生,唔好灰心,唔好放棄。做多D運動,食下supplement,情況可能會改善。

我後來辭職,轉戰台灣,依家39歲,陀緊第二胎。

複式洋房

Sodacream 發表於 20-5-9 21:48
你去邊間呀?
我之前phm話得瑪麗先收
我排左威記,見姑娘話Fsh大過10係唔會開針做,佢無叫我排另一間,瑪麗會比呢啲case開針?好想政府可以做一次,多次機會

複式洋房

白羊花花 發表於 20-5-10 10:36
應該係day 3 fsh over 10威院唔收?QM係咪會照收呀,樓主試下去QM 廣華搏下
因為威記仲未見醫生,姑娘話見到醫生fsh過10都唔會開到療程,想問下咁我點取消pwh條隊呀?

複式洋房

回覆 honeybid2 的帖子

果時問醫生,佢話supplement幫助唔大,抽完結果係咁差,佢反而叫我可以食啲supplement試下真係要做好準備功夫先,我做得唔夠

大宅

Beanb 發表於 20-5-10 11:33
我排左威記,見姑娘話Fsh大過10係唔會開針做,佢無叫我排另一間,瑪麗會比呢啲case開針?好想政府可以做一 ...

果陣醫生話我amh fsh都唔好
話只可以排瑪麗
我無問佢點解呀!
或者你可以試下瑪麗

複式洋房

goldenpineapple 發表於 20-5-10 11:32
我都試過咁,使咗差唔多10萬,抽到三粒卵,一粒都無受精。我好明白你呢刻嘅感受,我嗰時35歲。樓主,可能 ...
恭喜你呀!祝bb健康平安出世!
因為份工都難請假,都有諗住辭職去台灣試下,疫情影響先係香港試下,先知結果係咁差!聽到你咁成功,我都要努力儲錢再試

複式洋房

Sodacream 發表於 20-5-10 11:45
果陣醫生話我amh fsh都唔好
話只可以排瑪麗
我無問佢點解呀!

咁我試下問返醫院先,再睇下點排隊,唔該晒你呀!

伯爵府

Beanb 發表於 20-5-10 11:36
因為威記仲未見醫生,姑娘話見到醫生fsh過10都唔會開到療程,想問下咁我點取消pwh條隊呀?
...

不如你攞另一封轉介信直接去qm排啦,佢地叫你取消威院先算,把關既係醫院唔係病人,病人一般都唔會知醫院既排隊政策

別墅

Beanb 發表於 20-5-10 11:47
恭喜你呀!祝bb健康平安出世!
因為份工都難請假,都有諗住辭職去台灣試下,疫情影響先係香港試下,先知結 ...

加油啊!祝好孕

男爵府

Beanb 發表於 20-5-10 11:36
...

甘吾好嘥時間等見 pwh 醫生,快快脆去 Qm or廣華排。
果陣我系pwh有雪胎但又去左 qm排,qm一睇便知道,吾比我排

複式洋房

bbbchoco 發表於 20-5-11 15:56
甘吾好嘥時間等見 pwh 醫生,快快脆去 Qm or廣華排。
果陣我系pwh有雪胎但又去左 qm排,qm一睇便知道,吾 ...

咁係咪要去一間醫院取消左先
我問醫生拿左封轉介信先!

複式洋房

Beanb 發表於 20-5-10 11:42
回覆 honeybid2 的帖子

果時問醫生,佢話supplement幫助唔大,抽完結果係咁差,佢反而叫我可以食啲supplem ...

一定一定要食supplement ,我自然懷孕都一日食5-6種。你驗血已經說明卵子質素差,係要食Q10 ,如果想子宮好就食宮維康。唔係食一個月就有用。要起碼食2,3個月。你個醫生真係(emoji)。祝下次好孕

複式洋房

vw2019 發表於 20-5-12 22:38
一定一定要食supplement ,我自然懷孕都一日食5-6種。你驗血已經說明卵子質素差,係要食Q10 ,如果想子宮 ...
本身我又唔太鍾意食藥,就信左醫生。所以我對個醫生信心都有啲動搖....
你食Q10食幾多mg呀?我見有100mg同200mg,我今次會乖乖食supplement,我都買左有位jm介紹既supplement,希望下次有轉機。

複式洋房

Beanb 發表於 20-5-13 00:20
本身我又唔太鍾意食藥,就信左醫生。所以我對個醫生信心都有啲動搖....
你食Q10食幾多mg呀?我見有100mg同2 ...

我食swisse 200mg,我都唔鍾意食ga。一日都食6粒嘢。食左半年喇。加油啊。而家要食喇

複式洋房

vw2019 發表於 20-5-13 19:50
我食swisse 200mg,我都唔鍾意食ga。一日都食6粒嘢。食左半年喇。加油啊。而家要食喇
...
多謝你呀!我會開始食架啦,做好準備先再戰一次~

洋房

可以飲黑豆水,浸腳,做運動,要食Q10,同白藜蘆醇又或者可以考慮去台灣睇醫生,加油

Beanb    發表於 20-5-14 10:02

別墅

回覆 Beanb 的帖子

除了supplement,最我覺得運動好緊要!我兩次ivf都有supplement,第一次抽得4粒,第二次抽前做左3個月運動每日跑30分鐘抽到9粒,d胎的grading更係好好多

Beanb    發表於 20-5-14 10:38

禁止訪問

大宅

Beanb 發表於 20-5-9 15:06
唔好意思,忍唔住想放負一下。今年33歲,卵巢早衰,最終要行到ivf呢步,前排抽完蛋蛋,得兩粒抽到,質素唔 ...

我做第一次ivf抽到十幾粒但都係質素好差,之後喺做第二次ivf前 我飲食清淡左 戒辣盡量戒凍 食肌醇Q10維他命D同埋GNC pine Bark
跟住都抽到十幾粒 質素比第一次好啲
最後兩粒做PGS 一粒pass
我而家32週啦
希望你唔好放棄 加油

首頁

尾頁

跳至