自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章

我買左Good mask,好彩佢評價最高,原來佢係用納米布,其他香港品牌係用不織布

珍珠宮

chiling009 發表於 20-5-9 23:13
我買左Good mask,好彩佢評價最高,原來佢係用納米布,其他香港品牌係用不織布
...

但係貴,158蚊30個,去高危醫院地方就用得放心嘅。

普通地方就用返BFE 的已足夠。

男爵府

回覆樓主:

佢check 耳帶時,口罩工廠嗰個有d 唔明,我自己用普通耳繩會痛,但口罩工廠嗰款不織布真係唔痛,無理由有2xx克拉力都唔覺喎,但實驗又真係2xx克,有無勁嘅jm可以解下呀?

男爵府

虎到金來勳章

mln 發表於 20-5-9 23:18
但係貴,158蚊30個,去高危醫院地方就用得放心嘅。

普通地方就用返BFE 的已足夠。

好似138,30個
不過都係貴左小小,果時見到3防先買

wcpcelia    發表於 20-5-11 11:30

公爵府

moscowcow 發表於 20-5-9 23:32
佢check 耳帶時,口罩工廠嗰個有d 唔明,我自己用普通耳繩會痛,但口罩工廠嗰款不織布真係唔痛,無理由有2x ...

呢個我都唔明 ,我都係平時戴繩嗰d會痛 ,不織布唔痛

珍珠宮

佢check 耳帶時,口罩工廠嗰個有d 唔明,我自己用普通耳繩會痛,但口罩工廠嗰款不織布真係唔痛,無理由有2x ...
我就咁諗,用一條幼繩吊起一包米掛落你前手臂,另外用一塊好闊嘅布同樣吊起包米落你前手臂,你想像條幼繩定闊布令你手痛d?應該係物理原因,不織布較闊分散左受力點,咪無咁易痛。我估咋

珍珠宮

babyco 發表於 20-5-9 23:39
呢個我都唔明 ,我都係平時戴繩嗰d會痛 ,不織布唔痛
我就咁諗,用一條幼繩吊起一包米掛落你前手臂,另外用一塊好闊嘅布同樣吊起包米落你前手臂,你想像條幼繩定闊布令你手痛d?應該係物理原因,不織布較闊分散左受力點,咪無咁易痛。我估咋

珍珠宮

因為不織布帶本身就係無彈性,你拉長左只是啱啱好適合你的耳朵位置,簡單地講就是一條繩hold在耳朵上唔跌

首頁

尾頁

跳至