懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

Bb出世後,坐月期間,日頭會請陪月,晚間計劃叫99來睇住個B一個月,但99唔肯,諗住如果她肯,會比陪月市價佢,經多次62幫囗叫,6299最終決定坐月期間晚上BB抱佢屋企,(我地住同一個屋苑,我住30樓,6299住20樓,利申:層樓我地自己買,6299沒有幫忙付過一毫子),我立刻拒絕,6299屋企細,仲養幾隻貓,屋企環境不幹净,而且6299貓屎不用貓沙,係用報紙,抱個B落去又無BB床,試問我點會將個初生BB晚晚抱佢果度,仲叫我BB一出世要戒夜奶,我寧願請陪月,真心覺得6299不知所謂!

洋房

諗住夜晚陪月熟手湊會放心D

別墅

annie0819 發表於 20-5-10 10:10
諗住夜晚陪月熟手湊會放心D

夜晚自己湊啦,日頭有陪月已經好好,個小朋友係自己的,好多老人家唔涯得夜。

水晶宮

回覆樓主:

請24小時陪月啦,還掂你都諗住俾陪月價比奶奶。老人家唔捱得夜好辛苦㗎,二來奶奶亦無責任要幫你湊,拒絕係好正常。

大宅

annie0819 發表於 20-5-10 10:09
Bb出世後,坐月期間,日頭會請陪月,晚間計劃叫99來睇住個B一個月,但99唔肯,諗住如果她肯,會比陪月市價佢 ...

勉強無幸福,既然佢一開頭就依家拒絕,就無謂再勸啦,就算勸刀佢肯,就唔係100%心甘情願,又何必呢?

子爵府

有能力負擔又唔介意外人係屋企可以請24小時陪月,我地做法係日頭請陪月,晚上我同老公自己湊,一來可以熟習BB習慣,二來自己親力親為同小朋友關係係唔同D

大宅

點解奶奶一定要幫你湊?你自己都想夜晚休息 更何況老人家??

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

SugarBoo 發表於 20-5-11 11:51
點解奶奶一定要幫你湊?你自己都想夜晚休息 更何況老人家??

要求人又多多聲氣,佢都係請陪月算啦。

別墅

回覆 granja 的帖子

同埋佢99一早已經say no la, 最後仲要話返6299不知所謂,真係唔知邊個先係求人果個!靠自己啦,bb第一個月係辛苦d,習慣左就好好多

男爵府

其實坐月點解唔可以自己湊番個b? 更何況你日頭有陪月,夜晚自己同老公一齊湊好正常。要求老人家夜晚幫你湊b,佢肯幫係人情,唔幫亦冇錯,你仲要鬧人不知所謂。

我兩個囝由坐月到幾歲夜晚都係自己湊,我都要返工,老公只係好間中幫手。做媽媽係辛苦d,最好係靠自己,唔好求人。

男爵府

Bb出世後,坐月期間,日頭會請陪月,晚間計劃叫99來睇住個B一個月,但99唔肯,諗住如果她肯,會比陪月市價佢 ...

我表妹生b有請陪月,晚上想佢媽媽來幫手,表妹媽媽都一口拒絕咗。
唔好話6299,自己既爸爸媽媽都唔一定幫。幸福非必然。

水晶宮

吓,一定唔會叫老人家夜晚湊囉。。。

其實自己湊有咩問題?你擔心啲咩?

子爵府

回覆樓主:

其實夜晚自己湊, 無問題。我生第一個時, 工人未到, 無陪月, 首兩個月自己湊, 夜晚老公放工回來幫下手, 放產假後, 就算工人到, 我放工後夜晚都係自己湊, 所以同d小朋友好close, 佢哋就算日間多時間對住工人, 我始終係最重要的人

大宅

我都系夜晚同C6自己湊,就算99同住都唔會想麻煩老人家

首頁

尾頁

跳至