自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2021勳章

唉~好恐佈~掉了三大袋兩年無著過的衫裙外套~絲物有五十條,內衣有七八十,好多重覆~但返工放假來來去去著果幾套,其他無掂過

agnes178    發表於 20-5-13 09:54

琥珀宮

2021勳章

Celine524 發表於 20-5-10 13:44
唉~好恐佈~掉了三大袋兩年無著過的衫裙外套~絲物有五十條,內衣有七八十,好多重覆~但返工放假來來去去 ...

坏左, 烂, 欠左, 會掉。

不夠穿, 还未掉。怎么辦?

还有未穿過呢。 哎
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

伯爵府

回覆樓主:

話時話,嗰d舊衣回收廂,d衫會回收咗去邊?

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

樓主你好勁,可以斷到3大袋!

今年轉季,我都掉咗(拎去回收)十幾件兩年內冇著過嘅衫褲,但執完之後發覺原來個衣櫃都仲好爆, 但已經揀唔到出嚟邊件可以拎去回收,做唔到 捨……

agnes178    發表於 20-5-13 09:54
wcpcelia    發表於 20-5-11 10:21
Jinleehk123    發表於 20-5-11 00:00

子爵府

2021勳章

mymarigold 發表於 20-5-10 15:09
樓主你好勁,可以斷到3大袋!

今年轉季,我都掉咗(拎去回收)十幾件兩年內冇著過嘅衫褲,但執完之後發覺原 ...

你分類得好好。
原則係上年冬夏天沒有著過的~掉!!!好爽~同埋今年堅拒買新衫

子爵府

2021勳章 熱血金章

其實真係著來著去都係個幾件or面個層,真係斷完後,要唸清楚好喜歡,常著先買,價錢反而次。香港太多消費誘惑,好多時貪平,買左,擺多過著

我每次換季都斷,但又忍不住買新,,要改下先得

子爵府

2021勳章

鍾太2009 發表於 20-5-10 15:19
其實真係著來著去都係個幾件or面個層,真係斷完後,要唸清楚好喜歡,常著先買,價錢反而次。 ...

同意,我就係因為On sale 買買買~同一款式有幾套~好Crazy

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我買嘢前都會諗清楚需唔需要先,暫時衣櫃都冇爆
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

2021勳章

唉~好恐佈~掉了三大袋兩年無著過的衫裙外套~絲物有五十條,內衣有七八十,好多重覆~但返工放假來來去去 ...

斷淨這裡?堅!

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

我今日都断捨離,
掉左4对鞋,
一張冬天被!

爽!

每日掉D,好有滿足感。

公爵府

2021勳章

無計,香港地,地方珍貴,啲冬天衫好多也冇穿過也想捐哂去比有需要的人!

伯爵府

2021勳章

我好鍾意 定期清嘢

侯爵府

2021勳章

咁似我 好多時為咗減價而買, 返工真係你你去去嗰幾套, 又成日加班份工都冇乜興趣打扮

男爵府

減齡達人勳章 2021勳章

我都斷著十零件,希望今年買少d衫⋯

伯爵府

2021勳章

Celine524 發表於 20-5-10 15:11
你分類得好好。
原則係上年冬夏天沒有著過的~掉!!!好爽~同埋今年堅拒買新衫
...

講得啱!
我今年轉季未買過衫,希望 keep到落去

瑪瑙宮

牛年勳章 2021勳章

我今年都係咁,狠狠地掉晒2,3年冇著嘅衫,依家衣櫃空空的,感覺好輕鬆。因為掉得狠,好似買咁個教訓咁,以後唔會再亂買衫

珊瑚宮

2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

做到斷捨離,好叻

公爵府

2021勳章

Celine524 發表於 20-5-10 15:11
你分類得好好。
...

我目標都係今個夏季唔買衫唔買鞋

男爵府

2021勳章

我每次執衣櫃都會唔要一些舊衫,但永遠都重有一大堆唔捨得唔要

子爵府

callmebabe 發表於 20-5-10 13:50
話時話,嗰d舊衣回收廂,d衫會回收咗去邊?

我直接拎去救世軍,佢哋會二手賣/捐去有需要既地方

wcpcelia    發表於 20-5-11 10:21

首頁

尾頁

跳至