懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

23/4塞過一次。兩星期後返醫院覆診,話我未清哂,陰超照到仲有嘢,不過醫生話唔知係組織定係血塊,所以建議我刮宮,但同老公商量下想塞多次藥,因為真係唔想全身麻醉去做刮宮,本來覆診前兩日都冇乜血流,之後就去咗睇中醫,今日食第三日藥,呢兩日都有血流出
想問問有冇同路人jm塞兩次藥會成功清得哂?同埋大家會點揀?因為醫生話可以比我聽日想做邊樣都可以即轉。唔該哂!

大宅

我試過塞三次藥先清得晒,塞第三次時,醫生都係俾我揀試塞多一次定係刮宮。因為我覺得反正都已經塞咗兩次,同埋醫生講過塞藥冇咁傷身(雖然佢都話刮宮後易啲再有BB),我最後都揀咗塞第三次,之後終於排清

大宅

helloyvonne2017 發表於 20-5-10 16:06
我試過塞三次藥先清得晒,塞第三次時,醫生都係俾我揀試塞多一次定係刮宮。因為我覺得反正都已經塞咗兩次, ...

請問你邊間醫院?因為我覆診時醫生同我講多數第二次都係做刮宮,話好少人揀第二次都塞藥,唔知點解好想人第二次就要刮宮咁,但我真係唔想,一諗起全身麻醉做手術就好驚,同埋佢好似講到塞第二次藥個時間又長咗,怕會發炎,咁你三次咪搞咗好耐囉?

複式洋房

Tung1028 發表於 20-5-10 15:48
23/4塞過一次。兩星期後返醫院覆診,話我未清哂,陰超照到仲有嘢,不過醫生話唔知係組織定係血塊,所以建議 ...

我前年食3次藥,不是塞
之後就清晒

大宅

23/4塞過一次。兩星期後返醫院覆診,話我未清哂,陰超照到仲有嘢,不過醫生話唔知係組織定係血塊,所以建議 ...

請問你塞完第一次之後大概幾耐冇再流血?

大宅

pidget 發表於 20-5-10 21:22
請問你塞完第一次之後大概幾耐冇再流血?

流咗差不多兩星期,覆診前兩日已經冇滴流,之後睇完中醫食咗中藥就流咗少量

大宅

回覆 Tung1028 的帖子

我喺卓越診所做㗎,當時每塞一次藥就俾一個星期病假我,每個星期返去覆診,最後總共搞咗三個星期先搞掂

大宅

helloyvonne2017 發表於 20-5-10 21:49
回覆 Tung1028 的帖子

我喺卓越診所做㗎,當時每塞一次藥就俾一個星期病假我,每個星期返去覆診,最後總共 ...

我而家都好煩惱,因為本來聽日就要入院再塞,但我見食咗三日中藥又好似又流返少量既血,我諗住聽日打返醫院改期,之後就繼續睇中醫,睇下可唔可以排清

大宅

我試過第一次醫院塞完唔清,淨返少少叫兩星期後覆診,我就去搵返知我case的私家醫生開口服藥,食完就清左。

大宅

ckso4 發表於 20-5-11 13:18
我試過第一次醫院塞完唔清,淨返少少叫兩星期後覆診,我就去搵返知我case的私家醫生開口服藥,食完就清左。 ...

請問是西醫嗎?我而家食咗幾日中藥,都有少量血流出,星期一要返醫院覆診,好驚又唔清,我真係唔想刮宮呀

洋房

我都岩岩上兩星期塞左4粒藥再回家晚上食一次藥2粒! 第二第三日早晚各兩粒! 到上星期六去scan 醫生話仲有少少未清又再幫我塞多次藥! 今次勁痛! 流左好多血! 再食多兩次藥! 到而家都仲流緊血不過唔多啦! 但又未知清晒未! 要等呢個星期六覆診再照下先知! 心情好痛苦(emoji)! 好驚又要塞第三次...我會諗早知係咁不如吸宮算!

禁止訪問

男爵府

你幾週? 係咪因為週數太大排唔清?

首頁

尾頁

跳至