自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

我想問一問係唔係而家亞馬遜嘅貨運仲未回復正常?

因為我有件嘢佢寫free delivery to Hong kong,但係我check out嘅時候佢話送唔到去我個地址

男爵府

我買乜都話唔寄送到香港

伯爵府

畀面勳章

onegreen 發表於 20-5-10 23:30
我買乜都話唔寄送到香港

希望疫情過咗之後,一兩個月後會回復正常。

wcpcelia    發表於 20-5-11 10:18
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

伯爵府

kelkmk 發表於 20-5-10 16:45

因為我有件嘢佢寫free delivery to Hong kong,但係我ch ...

Up
知唔知而家咩情況?
如果運去集運倉美國地址再運香港又係咪正常?
我係新手,未買話AMAZON。

侯爵府

ipcs 發表於 20-5-23 20:04
Up
知唔知而家咩情況?
如果運去集運倉美國地址再運香港又係咪正常?

我一路都有集運,冇問題

伯爵府

Chole 發表於 20-5-23 21:15
我一路都有集運,冇問題

請問美國你用邊間集運?由收貨到送到香港要幾耐?

侯爵府

Ocean419 發表於 20-5-23 21:19
請問美國你用邊間集運?由收貨到送到香港要幾耐?

Shipbao ,十日八日,有時貨status 唔update 唔係perfect 不過我懶費事轉。

另一間buyandship,啱啱英國courier 送咗貨,15min 收到update. 勁快,希望ship 到香港都快啦!

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

因為我有件嘢佢寫free delivery to Hong kong,但係我ch ...

好好奇,想請問一下,而家係美國寄野返黎,怕唔怕新冠病毒呀?
日本の平安を祈ります

子爵府

好媽媽勳章

之前我買口罩由美國送去加拿大都係咁講,但又準時送達

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

kk80400 發表於 20-5-23 21:24
好好奇,想請問一下,而家係美國寄野返黎,怕唔怕新冠病毒呀?

隔咁多日至收到應該冇事,係怕都係怕香港呢邊d人先。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔同地方既 Amazxn可唔可以共用一個用戶名?

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

granja 發表於 20-5-24 09:50
隔咁多日至收到應該冇事,係怕都係怕香港呢邊d人先。

之前話過最長要29日,隔29日啦
日本の平安を祈ります

伯爵府

Chole 發表於 20-5-23 21:15
我一路都有集運,冇問題

原來AMAZON唔係個個賣家都咁快發貨

侯爵府

ipcs 發表於 20-5-28 19:16
原來AMAZON唔係個個賣家都咁快發貨

我之前講嘅係集運時間。

Amazon 賣家有大有細,質素講唔定。不過佢唔發貨,你隨時都可以 cancel order get refund.

伯爵府

Chole 發表於 20-5-28 19:35
我之前講嘅係集運時間。

Amazon 賣家有大有細,質素講唔定。不過佢唔發貨,你隨時都可以 cancel order ge ...

如果status轉左做Preparing for shipping係咪一定會發貨㗎?
Thanks

侯爵府

ipcs 發表於 20-5-28 19:37
如果status轉左做Preparing for shipping係咪一定會發貨㗎?
Thanks

Um....唔敢講實

三月份疫情嚴重嘅時候我喺 Amazon UK 訂嘢俾仔女,乜嘢都發生過,包括話deliver 咗收唔到,有埋tracking number 都唔見咗,已經話on the way 突然俾賣方cancel直接refund, 等太耐我自己 cancel ......

伯爵府

Chole 發表於 20-5-28 19:52

Um....唔敢講實

原來係咁,佢果邊d速遞都好似比較慢。

瑪瑙宮

大廚勳章

我呢排都有喺日本亞馬遜買嘢。。。不過我一向係運到集運。。。發貨運輸都好快
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

ipcs 發表於 20-5-28 19:59
原來係咁,佢果邊d速遞都好似比較慢。

今個月經驗:

法國買嘢都慢
美國英國正常
日本好快

伯爵府

Chole 發表於 20-5-28 20:08
今個月經驗:

法國買嘢都慢

我喺美國買
係咪每個國家都分別要開AMAZON戶口?
我登記左美國果個,都嘗試登入CN果個,但話無我email。

首頁

尾頁

跳至