自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

先換洗頭水

珍珠宮

男爵府

20162016 發表於 20-5-11 21:47
咁多,駛唔駛睇吓醫生呀?病向淺中醫喎

其實一直想知頭髮脫髮應該睇咩醫生?皮膚科?

男爵府

kingmommy 發表於 20-5-11 22:19
同我差唔多,你有無頭皮問題,例如頭痕或好多頭皮屑等;都會影響甩頭髮!
...
我又係甩好多好似樓主咁,頭頂有某一個位keep住有頭痕,轉過好多洗頭水都改善唔到,其實應該用乜嘢洗頭水呢

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆 DATE456 的帖子

我一個星期, 加在一起可能有咁多, 已經包括斷左
通常一日二十幾條.
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

男爵府

我產後脫髮.....甩咗半年...都仲甩緊...
期間:

- 試咗一個月中醫A...work 的...但要隔日去配藥, 太麻煩
- 而家轉咗另一個中醫 B....仲試緊....

- 食緊鐵丸~ 因有貧血, 希望有用...

唉...頭頂見晒頭皮..
日日洗頭都甩 30條 (高峰時甩 5x條)

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

skyyyjun 發表於 20-10-6 17:14
我又係甩好多好似樓主咁,頭頂有某一個位keep住有頭痕,轉過好多洗頭水都改善唔到,其實應該用乜嘢洗頭水呢 ...

我都係用Nizoral 呢隻藥性洗頭水,頭一星期每晚一次,第二星期隔日,跟著隔三四日用一次,因應你自己情況,基本上應該會唔痕啦,而家我一星期會用一次洗頭,平日用翻比較無化學成份嘅洗頭水,我哋啲敏感性頭皮炎好長手尾,唔可以用太多化學成份嘅洗頭水。

公爵府

DATE456 發表於 20-5-11 21:29
我每晚洗頭也甩這麽多……

我都有,因为頭髮長,望落糸多d。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

珍珠宮

無話可說 發表於 20-5-11 21:54
好長頭髮?我一長就甩得多,舊年剪短左就甩少左

我都係呀!

子爵府

虎到金來勳章

同我差不多

禁止訪問

首頁