美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

Viove 發表於 20-5-12 13:39
大家share下d減肥方法🤣

我公司前日先新出左呢隻 Manuka蜂蜜酵素(emoji)
雙重酵素 見效都快 啲成份高質啲 同針對新陳代謝 我哋內部都有飲 排便超work 感覺直情係好舒暢咁排晒出嚟 54去到49keep緊 依家先仲做緊預購期 會送埋營養師餐單同瑜伽墊嗰啲㗎 新西蘭牌子 台灣製造支持下呀(emoji)

www.naturolifehk.com

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

上年低醣+運動, 戒甜, 大幅減甜
食足3餐餐餐都好飽, 野飲就走甜
減左10幾磅, 61 減到52最輕果陣
不過之後年尾去個旅行係咁食,
返黎又冬天少運動+疫情,
又食返雪糕飲酒, 仲有食左勁多新年全盒入面既糖, 朱古力, 曲奇...
一路都無面對, 直到今個月月頭, 先上返磅,
差D去返6字頭... T.T
而家又做返運動, 低醣飲食, 再加間歇性斷食 16/8 3管齊下
暫時都見效中, 持續落緊磅,
今次希望一次過減到同埋之後永世都要keep住
唔可以再俾自己黎多次, 太浪費時間啦... 係咁蹝時間食, 食完又減

男爵府

waiyee88 發表於 20-5-24 03:09
加油啊(emoji)

大宅

yipmc 發表於 20-5-12 22:49
回覆 Viove 的帖子

以下係我20年入面既減肥經驗

想問你用邊隻Yaman 爆脂機呀?佢有好幾隻?

男爵府

littlefunpig 發表於 20-5-27 15:40
上年低醣+運動, 戒甜, 大幅減甜
食足3餐餐餐都好飽, 野飲就走甜
減左10幾磅, 61 減到52最輕果陣

你做咩類型運動?
我因為要返工,依家每日lunch係公司踩45分鐘踏步機!(即一星期5日)踩左三個星期減咗四磅咋

複式洋房

回覆 Viove 的帖子

埋線、中藥、冷凍溶脂、PP、溶腩酵素等等都唔work,我因為身體問題做唔到運動,或者叫做做得好少好少。試咗咁多方法,點知後尾仲越減越肥,後尾參加咗個朋友介紹嘅養生班,開頭諗住調理番個身體,唔覺意瘦咗。
我係呢個養生班學識咗其中一樣係要知道自己身體體質去減就會work,亂咁試隨時適得其反,攪壞身體。
囡囡仔仔一日一日長大,有喜亦有悲,希望可以同各位靚靚媽咪一齊分享 :-D http://tw.pg.photos.yahoo.com/ph/yiusing2000_01/album?.dir=16a2scd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//tw.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

jessica~pong 發表於 20-6-1 18:27
你做咩類型運動?
我因為要返工,依家每日lunch係公司踩45分鐘踏步機!(即一星期5日)踩左三個星期減咗四 ...
跑步同踩單車多數~
有時屋企做下workout
你飲食有無配合? 戒甜或者間歇斷食果D

男爵府

littlefunpig 發表於 20-6-2 13:32
跑步同踩單車多數~
有時屋企做下workout
你飲食有無配合? 戒甜或者間歇斷食果D

戒咗甜

翡翠宮

jessica~pong 發表於 20-6-2 15:34
戒咗甜

或者你本身輕
我上個月168+運動+戒甜減左8磅了
希望呢個月繼續有咁既成績就好
不過呢個月好多食飯興祝活動
又推唔到, 真係頭痛... 隨時不減反增

男爵府

littlefunpig 發表於 20-6-2 16:21
或者你本身輕

我都唔輕㗎150
今朝早磅輕左六磅啦

禁止訪問

翡翠宮

jessica~pong 發表於 20-6-2 16:35
我都唔輕㗎150
今朝早磅輕左六磅啦
加油~~
諗住減幾多磅?
我仲要起碼減多10磅先去返正常體重...
最好可以減多15磅

男爵府

littlefunpig 發表於 20-6-2 17:39
加油~~
諗住減幾多磅?
我仲要起碼減多10磅先去返正常體重...

我想減到110磅
即系要減多34磅

翡翠宮

jessica~pong 發表於 20-6-2 17:40
我想減到110磅
即系要減多34磅

我都差唔多
加油

複式洋房

kiki0524 發表於 20-5-13 00:50
我都試過好多減肥野!Nukxx TR90 食過2次!冇乜用!嘥$~~萬幾蚊一套!
幾年前睇醫生食藥減!最瘦125磅! ...

你用TR90嗰時有無入班有教練follow up呀? 你係反彈定一直都無反應? 我而家都有用緊呀,我用之前都有見過有啲post話唔得,但又有唔少人話得,最後都試咗,我自己而家用咗未夠1個月,我運動過4日(我太懶又太忙(emoji)(emoji)), So far暫時我又幾睇到效果,仲比以前食多咗好多嘢(emoji)(emoji)
囡囡仔仔一日一日長大,有喜亦有悲,希望可以同各位靚靚媽咪一齊分享 :-D http://tw.pg.photos.yahoo.com/ph/yiusing2000_01/album?.dir=16a2scd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//tw.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

大宅

littlefunpig 發表於 20-6-2 16:21
或者你本身輕

想請問你跟168 斷食維持幾耐?戒甜,有無戒埋粥粉麵飯?運動係每天幾長時間?
我5月中開始跟coffee 做每日45分鐘左右,剛上星期五開始試168,但無真正特別戒甜,到今日都無咩輕過磅
你168果8小時呢,係有無計埋卡路里去食架?

翡翠宮

my_lau_wong 發表於 20-6-3 07:10
想請問你跟168 斷食維持幾耐?戒甜,有無戒埋粥粉麵飯?運動係每天幾長時間?
我5月中開始跟coffee 做每日 ...
我係減到月中開始行168, 行左半個月
開頭快D可能因為之前食太多同飲太多甜野 (1日5杯) 同其他立什野
減到1日1杯甜野, 一星期食1次雪條, 1杯啤酒 已經好明顯
碳水類有減, 以前餐餐碳水, 而家改做1餐有碳水, 半碗飯左右咁上下
運動一星期5-6日, 每次1小時左右
168都會計下卡, 但唔會太嚴格, 有時都會出去食多左

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

上年用3個月由53kg-->49kg, 體脂28%-->21.6%
我係行16:8 斷食,飲食清淡,戒零食,一星期3-5日跟coffee/emi wong運動30-45mins。
但一到冬天就懶,又回復以前飲食,零食+訓前一包薯片,又去返53kg.
而家又減過!行左2-3星期16:8斷食+低醣(戒甜,粥飯粉麵,飽餅), 每星期2-3日運動30mins, 開始見效!

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

減左咁多次肥,終於明白到減肥真係要改變飲食/生活習慣,否則短期節食+做運動係會瘦,但一停又打回原形,除非打算一世都節食!
越快有效果就越易反彈!

翡翠宮

kekawai 發表於 20-6-3 14:19
上年用3個月由53kg-->49kg, 體脂28%-->21.6%
我係行16:8 斷食,飲食清淡,戒零食,一星期3-5日跟coffee/emi ...
我同你好似...差唔多
係數字上我大過你外, 過程, 方法, 時間都差唔多
又係冬天著厚衫唔磅係咁食就翻肥..
今次減完真係要長期keep住個飲食
就算食甜野都要隔日斷食/食返清淡野
希望俾我減返落去啦

首頁

尾頁

跳至