懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

懷孕八週,腹痛去咗威爾斯急症兩個男醫生入到黎冇用避孕套就同我做陰道超聲波檢查,之後我發現陰道開始痕癢連續兩日而家好擔心感到受到感染,想問吓各位喺政府醫院做陰道超聲波是否都係唔帶避孕套就進行檢查?

男爵府

MissPan 發表於 20-5-12 18:53
懷孕八週,腹痛去咗威爾斯急症兩個男醫生入到黎冇用避孕套就同我做陰道超聲波檢查,之後我發現陰道開始痕癢 ...

咁都得!

複式洋房

ASP2019 發表於 20-5-12 19:01
咁都得!

當時係兩個男醫生+1個女護士喺房但係個護士,護士一入房就問醫生需唔需要用陰道超聲波因為佢消毒左講咗三次左右醫生拒絕用,之後照個肚照唔到所以用陰超,但醫生接手嘅時候並沒有戴上避孕套,我好肯定佢係冇用避孕套因為我見佢失左入去再蚊返出嚟支啫喱,所以我真係想了解吓其實政府係咪唔會用避孕套呢定係我係個別case?

男爵府

上一胎入過急症照同轉介左上婦產科照,都有用套先照

複式洋房

珍惜眼前 發表於 20-5-12 19:31
上一胎入過急症照同轉介左上婦產科照,都有用套先照

咁即係佢個人疏忽囉,我有打返去醫院問醫院嗰啲人話正常都會用套,我依家都book咗聽日落診所做抹片檢查,最嬲係佢哋兩個男醫生唔識得照整到我好痛仲話我個BB冇咗心跳一定冇八就話我流產之後我俾佢嚇到我變咗個淚人之後我即刻走去仁安醫院醫生有用避孕套做音超一放入去就好明顯見到BB啱啱好八個星期仲話BB好健康,我而家真係好擔心唔知會唔會受到感染影響到BB

大宅

咁一定要CHECK清楚,希望妳冇事

複式洋房

繼兒動母 發表於 20-5-12 19:40
咁一定要CHECK清楚,希望妳冇事

多謝你呀,我而家不斷咁同自己講個姑娘話消毒左就真係消毒左,希望聽日快啲做完沒片檢查快啲過一個星期後知道結果。

男爵府

MissPan 發表於 20-5-12 19:36
咁即係佢個人疏忽囉,我有打返去醫院問醫院嗰啲人話正常都會用套,我依家都book咗聽日落診所做抹片檢查, ...

急症醫生係好流架...佢幫我照左幾次頭兩次都冇心跳,第三次照到好弱照照下仲紅線停埋 仲話即轉入婦產科等上面醫生再幫我照清楚, 上到去婦產科醫生一照就照到仲有正常心跳...急症真係小心血嚇都嚇死

大宅

懷孕八週,腹痛去咗威爾斯急症兩個男醫生入到黎冇用避孕套就同我做陰道超聲波檢查,之後我發現陰道開始痕癢 ...

好多都係實習醫生黎,咩都唔識

複式洋房

Thinting 發表於 20-5-12 19:49
好多都係實習醫生黎,咩都唔識

我都覺,佢仲叫我睇返個mon叫我自己睇我心諗你係醫生你都唔識得睇叫我呢個病人自己睇?
問佢係咪婦科醫生佢又唔出聲淨係同我講五個人裏面都會有一個人流產你仲好後生唔使擔心,我個客俾佢嚇到差啲暈係度

複式洋房

珍惜眼前 發表於 20-5-12 19:44

急症醫生係好流架...佢幫我照左幾次頭兩次都冇心跳,第三 ...

所以呢我唔會再去急症室有咩我都會去私家醫院我喺威爾斯發生㗎,嗰兩個醫生一個唔識得照叫另外一個入嚟幫手嗰個人教佢點咁點樣睇但係其實佢自己都唔識囉我當時就好似一個白老鼠咁瞓係張床係咁俾佢攞支棍喺度撩黎撩去,最終都係冇結果,經過今次之後我連生BB都怕左係政府生

大宅

MissPan 發表於 20-5-12 19:53
我都覺,佢仲叫我睇返個mon叫我自己睇我心諗你係醫生你都唔識得睇叫我呢個病人自己睇?
問佢係咪婦科醫生 ...

係呀。兩年前,我入院入威爾斯,又係搵兩個實習醫生黎睇我,亂咁搞,又唔識做內診。
之後,又派個實習醫生幫我抽血,佢隻手不斷震,又將枝針插入我個舊針窿度,痛死我。抽抽下血,又突然放手,搞到枝針由我隻手飛出黎,搞到我成手血。抽左勁耐,最終唔成功。我就同姑娘講,「我唔該你,唔好再派頭先個醫生黎幫我抽,你搵個抽血員幫我抽」
之後,個抽血員用左唔夠一分鍾就抽好了。
啲實習醫生連抽血員都不如!

複式洋房

Thinting 發表於 20-5-12 20:20
係呀。兩年前,我入院入威爾斯,又係搵兩個實習醫生黎睇我,亂咁搞,又唔識做內診。
之後,又派個實習醫生 ...

真係好唔掂呢間醫院,我幾年前急性盲腸炎都係喺威爾斯同你一樣派個實習醫生過嚟幫我抽血抽倒我喊都抽唔到,所以真心怕左,所以我哋要努力啊唔好俾自己病都唔好入醫院,我哋要健健康康

大宅

MissPan 發表於 20-5-12 21:03
真係好唔掂呢間醫院,我幾年前急性盲腸炎都係喺威爾斯同你一樣派個實習醫生過嚟幫我抽血抽倒我喊都抽唔到 ...

係呀。我宜家要睇醫生的話,都唔敢去政府醫院,唔想又比班實習醫生或者啲垃圾醫生舞。

複式洋房

我八周痾血...都係去PWH急症室 個男醫生態度好差..一照肚就有心跳...醫生話 作小產 跟住即走..不過遭遇應該比你好

跟住...我即刻book私家睇

男爵府

回覆 MissPan 的帖子

你的分泌有冇綠色或黃色,如果有,好可能有細菌感染。你生bb都係去私家好d安全d.

大宅

真係要小心呀 我生仔要催生種豆 點知個實習醫生種左4次都吾得 成床血 話叫另一個黎幫我 又係實習 種左2次又成床血 要叫抽血中心既上黎幫我抽 一上到黎望到我仲講做咩吾早d叫佢上黎 佢見到我好多血咁講 人地2分鐘吾洗搞掂仲要吾點痛 我種左第7次先成功 種豆支針幾粗呀痴線 我隻手瘀晒 覺得自己好仁慈無投訴。

複式洋房

Cheung1213 發表於 20-5-13 02:46
真係要小心呀 我生仔要催生種豆 點知個實習醫生種左4次都吾得 成床血 話叫另一個黎幫我 又係實習 種左2次 ...

多謝你呀,所以冇咩事都唔好去睇政府因為嗰啲全部都係實習醫生,好嘅醫生都跳晒出去做私家啦⋯⋯就係有啲黃綠色嘅分泌物,我成晚都瞓唔着要在中午出去睇醫生

複式洋房

kk1186 發表於 20-5-12 23:38
回覆 MissPan 的帖子

你的分泌有冇綠色或黃色,如果有,好可能有細菌感染。你生bb都係去私家好d安全d. ...

係呀所以我選擇咗去私家生
有黃綠色嘅分泌物
一個月前發現有咗BB之後就即刻去做咗個沒片檢查醫生話我完全冇問題
希望今次做都係冇問題啦有問題我真係唔知點算

大宅

政府醫院真係好流同無咁細心

首頁

尾頁

跳至