興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

好想知道香港有無人士種?邊度可買到呢?

珍珠宮

BK Milk勳章

20150618bb 發表於 20-5-13 16:55
好想知道香港有無人士種?

一定有,因為我係啲講花嘅fb谷見過,好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

in.carry 發表於 20-5-14 21:29
一定有,因為我係啲講花嘅fb谷見過,好
睇圖片............的花好靓

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

見過,似野山的,開花時好靓又大棵

珊瑚宮

5R2H 發表於 20-5-15 17:20
見過,似野山的,開花時好靓又大棵
我都見到過,真係好靚,所以咪問下香港有無人士種

珍珠宮

BK Milk勳章

20150618bb 發表於 20-5-15 12:22
睇圖片............的花好靓

係呀,佢哋高手,啲花種到手掌咁大,仲有白色添 勁靚

珊瑚宮

in.carry 發表於 20-5-15 20:21

珊瑚宮

in.carry 發表於 20-5-15 20:21
知道邊度可買到?

珍珠宮

BK Milk勳章

20150618bb 發表於 20-5-16 12:54
知道邊度可買到?

sorry我唔知呀, 我都未見過花墟有得賣

珊瑚宮

in.carry 發表於 20-5-16 14:03
sorry我唔知呀, 我都未見過花墟有得賣
等我再打聽一下

伯爵府

20150618bb 發表於 20-5-13 16:55
好想知道香港有無人士種?邊度可買到呢?
星期六見到花墟有一棵, 但全株有毒, 要小心!
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

珊瑚宮

waiting046 發表於 20-5-18 01:14
星期六見到花墟有一棵, 但全株有毒, 要小心!
近在那位置,有名嗎?

伯爵府

20150618bb 發表於 20-5-18 13:46
近在那位置,有名嗎?
近聖安娜, 唔知店名, 佢門口有點香薰的.
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

珊瑚宮

waiting046 發表於 20-5-18 13:48
近聖安娜, 唔知店名, 佢門口有點香薰的.
昨日晚都有取餅食,同行去以前賣[H]車位置買左個花盆,可能近7.30睇唔到

伯爵府

20150618bb 發表於 20-5-18 13:59
昨日晚都有取餅食,同行去以前賣[H]車位置買左個花盆,可能近7.30睇唔到
可能已經俾人買咗lu…

珊瑚宮

waiting046 發表於 20-5-18 14:29
可能已經俾人買咗lu…
無睇到的花店,佢賣幾錢有睇到嗎?

伯爵府

20150618bb 發表於 20-5-18 14:33
無睇到的花店,佢賣幾錢有睇到嗎?
唔覺眼, 棵嘢都三四呎高㗎, 已有花.

珊瑚宮

waiting046 發表於 20-5-18 14:55
唔覺眼, 棵嘢都三四呎高㗎, 已有花.
甘正.................睇下同佢有無緣份,謝謝你

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

剛剛上fb谷見到有花友出售,如要谷名話我

珊瑚宮

in.carry 發表於 20-5-21 18:46
剛剛上fb谷見到有花友出售,如要谷名話我
你真係上心,謝謝你,.........要

首頁

尾頁

跳至