懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

kik.S 發表於 20-5-15 16:50
係呀

MFGM乳脂球膜,繼DHA後的腦部營養新突破!
我都係睇呢個網雖然唔知佢係咪農場文

大宅

Hipp,淡味,便便ok,出世到而家未轉過,同bb夾到

子爵府

回覆樓主:

建議你選隻轉左新裝冇幾耐的
因為好多時飲飲下,轉左,d味唔同左,bb可能唔飲
因為我仔就係飲飲下illuma,轉左味唔肯飲,到飲美素,最近又轉新裝

禁止訪問

禁止訪問

別墅

我都會揀啲淡味啲嘅,bb如果食慣左好甜就好難返轉頭,而家無蔗糖嘅奶粉都好多選擇

複式洋房

Meowlody 發表於 20-5-13 21:40
係咪隻隻都對腦仔差不多,只係爭在腸胃既分別同敏唔敏感?

其實好睇bb岩吾岩。我bb試過雅培,雀巢都去吾到便便。4至5日先去到。之後轉左皇家美素日日有便便。

別墅

回覆樓主:

美贊臣算吧啦。我第一隻試用就係佢,然後2款都唔夾。講咩mfgm新野咩突破姐。舊時已經有啦。包一包裝改一改中文名又唔同左。唔好呃我地啲媽媽啦。

禁止訪問

禁止訪問

別墅

:-P 發表於 20-5-21 18:20
本身 A+ 係無 MFGM 架喎 , 不過奶粉要夾BB 就係真嘅

(emoji)咁佢enfinitas有呀嘛。本身叫乳脂球膜。宜家改名叫母乳黃金膜。扮話似母乳。

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最緊要睇有咩成份,因為是bb飲落肚的,所以最好揀天然冇蔗糖的,還有就是多地方買到,唔使四圍撲,而且bb飲完poo poo暢順就prefect match

禁止訪問

別墅

:-P 發表於 20-5-22 15:33
真係有人會留意中文咩? 一路都係叫 MFGM , 未聽過人講中文
但事實上MFGM 真係母乳成份喎

sorry 囉,我真係睇中文為主。有試過產品先睇埋英文。咁個個都話hmo母乳低聚糖母乳成份啦。但唔通真係母乳黎架咩。佢只係似姐。我有聽醫生講過架。我意思係,佢地都係有啲相似地方就比奶粉商拎住黎sell,講到好勁咁。

洋房

而家細仔食雪印 205蚊一罐。大女由BB食到四歲半都係雪印。而家係全班差唔多最高 因為我和爸爸唔係高

男爵府

回覆 Meowlody 的帖子

Bb其實個個都唔同,有時真係要試左先知隻奶粉對BB好,未決定既就盡量搵d天然冇蔗糖個d呀,再睇BB便便就知夾唔夾到BB

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至