時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

leungszeon 發表於 20-5-19 17:07
唉,就算建制贏了如何﹖能贏到泛民一席都沒嗎﹖泛民的只要存在係立法會或者香港裡,他們亦只會想盡辦法用不 ...

黑暴泛民想赢過半35+, 控制立法會,政府更加難施政,經濟更差,失業率更高。
所以要投每一票給建制。

子爵府

syyysc 發表於 20-5-19 17:18
黑暴泛民想赢過半35+, 控制立法會,政府更加難施政,經濟更差,失業率更高。
所以要投每一票給建制。
...

我投唔投建制唔知,但肯定唔會投泛民

只是建制席數多少只影響政策能不能通過而已,但是絶對阻止不了現今香港的各位暴力。建制贏了,我估泛民肯定會係立法會比現在更加攪破壞...

只能說: 對香港已經完全沒有冀望

anti_kong_civ    發表於 20-8-14 15:00

伯爵府

leungszeon 發表於 20-5-19 17:25
我投唔投建制唔知,但肯定唔會投泛民

只是建制席數多少只影響政策能不能通過而已,但是絶對阻止不了現今 ...

如果每個反黑暴的人都跟你一樣諗法,
未必投建制的話,就讓立法會也成了黑暴天下,就真正攬炒了。所有政策不通過也不行,等……2O47

複式洋房

[quote]leungszeon 發表於 20-5-19 17:13
現在似乎一言堂係暴徒泛民那邊!! 市民講D唔支持佢地既言論/行為,立即被私了
如果中國是暴權,泛民暴徒那 ...[/quo

其實同你地班腦殘的人說話,真係浪費時間!又無知,今上講乜就係乜,陰Q公!唔怪得777話教育係無掩雞籠啦!因為今上和佢都當你地班腦殘人氏係雞來養,日後佢地俾你地食乜都要食,讀乜都要讀,因為想你地班腦殘友純服於佢地之下,個個單一思想,唉!真係"鄧"你地班腦殘慘,以前的香港就隨著97年6月30日之後,已經死亡了....

男爵府

由細到大都覺得泛民係為民請命 到18歲開始一直都係投比佢哋 但自2019年6月起慢慢睇清楚邊啲先係真正為港 希望香港快啲重回正軌

子爵府

winwon192 發表於 20-5-19 21:56
[quote]leungszeon 發表於 20-5-19 17:13
現在似乎一言堂係暴徒泛民那邊!! 市民講D唔支持佢地既言論/行為 ...

由始至終,我只會認同香港政府是有不足的地方,是需要改變,市民可以用"合法"的途徑去表達訴求

唔認同的,係一班好似你這樣的腦殘,口裡老是掛上民主、自由、人權,就目空一切,做任何世界上公認犯法的事,還理直氣壯咁話自己無罪,未爭取到所謂的民主、自由、人權,就先打壓異已,各種私了,侵犯他人的民主、自由、人權。就好比駡人貪污,但自己先貪污一樣可恥。

政府,可以話係真小人,而你呢班腦殘,係偽君子,比真小人更無恥; 口口聲聲話人腦殘,實則你比腦殘更腦殘

繼續發表你的腦殘言論吧,世界各地的人都當你笑話咁睇炸!!

子爵府

ppiikkoo 發表於 20-5-19 22:08
由細到大都覺得泛民係為民請命 到18歲開始一直都係投比佢哋 但自2019年6月起慢慢睇清楚邊啲先係真正為港 ...

曾幾何時,我也有投過泛民,好多年前了,當時我是看政網,誰好就邊個,唔管佢係乜派,而當時的民主黨亦唔會好似而家咁,唔理道德,扭曲事實,不擇手段。但現在﹖不用想一定不投泛民。

建制係唔係好好100分﹖絶對唔係,但絶對比泛民的較有良心而已

所以說現在的香港,完全被政治控制,市民算個屁,全都是政棍的籌碼而已

複式洋房

leungszeon 發表於 20-5-20 09:34
由始至終,我只會認同香港政府是有不足的地方,是需要改變,市民可以用"合法"的途徑去表達訴求

唔認同的 ...

"繼續發表你的腦殘言論吧,世界各地的人都當你笑話咁睇",我想呢句說話,你應該係俾個班鬼國的"哎"交部的人聽!

子爵府

回覆樓主:

支持

男爵府

nicoleyau0402 發表於 20-5-18 18:08
一定會投!請問而家登記做選民仲來得切嗎?

幾時可登記都唔知?呢D咪叫盲撑囉

伯爵府

回覆樓主:

港版國安法有助香港穩定繁榮,黑暴泛民全力抹黑,無知選民太多。
支持政府及建制的,必須團結投建制!

大宅

現在似乎一言堂係暴徒泛民那邊!! 市民講D唔支持佢地既言論/行為 ...

唔好下下談不靠攏就出言侮辱好嗎?你想人覺得你講嘢有道理都要比返啲水準人睇,你咁樣討論真係好低質素

別墅

既然咁浪費你的時間,你以後唔好黎BK!
你咁驚中央,唔好再系中國地方居住!
走啦!無人會留你,愈快愈好,唔好返黎

禁止訪問

別墅

syyysc 發表於 20-5-24 15:18
港版國安法有助香港穩定繁榮,黑暴泛民全力抹黑,無知選民太多。
支持政府及建制的,必須團結投建制!
...
同意!
如果飯民系黎緊的立法會過半數,飯民就會以此逼令政府停擺,重會令佢地同外國更有藉口干預中國事務。因為飯民可以用佢地系民意授權(由香港人投票選出)為藉口,以區議會為鑑!為禍極深!一票都唔可以投飯民!

禁止訪問

別墅

happyfriday20 發表於 20-5-24 17:10
回覆 bellac.bk 的帖子

不要乱来,你们这些港仔只会炒楼。爱国又如何?我们深圳市民不太欢迎你们来定居。 ...
佢地咁唔鍾意中國,又咁驚中央,唔會咁白痴自動送中會去呆灣卦~不過都要睇下呆灣要唔要佢~到最尾咪又死死地氣留系香港

禁止訪問

別墅

happyfriday20 發表於 20-5-24 17:18
回覆 bellac.bk 的帖子

其实香港人有什么了不起?我大深圳国内生产总值还多你香港几十巴仙,你们为什么有 ...
關於投票,網上有很多資料可解答你的疑惑~
溫提:記得睇政府網站,網上有好多假消息同新聞

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至