自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

亞仔間都係係咁,有時要食敏感藥,煲多d准山建脾,
上個月買左部空間淨化機訓覺開,呢個幾月都無發作。

湯水。
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1412949/
https://www.hk01.com/%E6%95%99%E ... F%E7%97%87%E7%8B%80

大宅

我個女都係,不過佢係早上訓醒就鼻敏感

子爵府

mercurycc 發表於 20-5-17 09:52
亞仔間都係係咁,有時要食敏感藥,煲多d准山建脾,
上個月買左部空間淨化機訓覺開,呢個幾月都無發作。

Thanks, 我都試下煲先。

子爵府

回覆樓主:

我想分享一下已有少少改善,夜晚好左,不過變左一起身就鼻涕。

我而家每晚換枕頭套,隔日換床單。
我有rainbow機有吸塵蟎
開冷氣瞓反而好左 (好過開風扇)

天氣可能都關事,溫度無大變,佢鼻敏感都會好d

多謝各位jm意見同方法,黎緊試下煲湯水,希望唔洗食鼻敏感藥都可以改善到

象牙宮

sandypink 發表於 20-5-17 10:35
Thanks, 我都試下煲先。
最好睇下中醫先,不過呢d好平和,
再簡單d可以買d無硫磺准山磨粉,
煮飯時落飯面都得,可以最好買生更好。

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

sandypink 發表於 20-5-13 23:46
個女呢幾晚一上床瞓覺就起鼻敏感
又鼻水鼻涕鼻塞一齊黎
有冇jm小朋友都會咁?

我女都係,我近幾月,將果D便攜掛頸果D空氣機,喺佢瞓時,掛喺佢床頭,感覺有改善!

男爵府

睛靈勳章

sandypink 發表於 20-5-14 09:53
我都有聽過蟲草可改善鼻敏感,但c6唔贊成俾小朋友食
但都想問問你,俾小朋友試果10粒,係咪專for ...

我仔試過細時食咗好幾年(初時一個星期食一次,後來隔兩個星期)。呢兩年停咗,又開始嚴重,呢排少運動。
蟲草我覺得有用,不過好貴,我都唔贊成長期食,改善自身身體應該比較好。

公爵府

heily123 發表於 20-5-17 09:35
你點發現個至敏原係部冷氣?

我回覆講左啦

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至