自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Nancy20090615 發表於 20-5-14 10:15
當時巴士將近去到一個交通燈位前, 灯重未轉黃色, 個女乘客已經話, 重係綠色, 直駛得喇, (佢企司機位隔離), ...
而家D人真係好恐怖又麻煩,一唔岩佢心意乜都嘈乜都鬧...多多聲氣 司機做得岩
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

條例規定,乘客唔可以同司機傾談?

goldpiglet    發表於 20-5-14 14:48

伯爵府

lina9316 發表於 20-5-14 12:26
條例規定,乘客唔可以同司機傾談?

這個case唔係傾談,係騷擾司機楂車。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

如果女乘客騷擾司機,係違反咗巴士附例

goldpiglet    發表於 20-5-14 14:48

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

心急就搭的士

珍珠宮

sjnl43 發表於 20-5-14 10:47
個d 唔係精神病, 係有心攪事挑機

上次個啊姨, 揪住一袋二袋上到黎二樓

其實有好多時下層企滿人,但樓上好多位,後生無病無痛又企係度傾計,一係做門神,真係阻住人上落
有D年紀大真係唔好上樓上

瑪瑙宮

ic34 發表於 20-5-14 12:01
而家D人真係好恐怖又麻煩,一唔岩佢心意乜都嘈乜都鬧...多多聲氣 司機做得岩
...

當時都已錄灯尾, 到轉黃灯爭兩秒, 要過要比油, 佢比油衝我先驚.
(果個位係大老山隧道落斜, 過灯位再轉入直路去采頤花園果段)

個女人可以咁樣鬧人, 唔係痴線係乜.

ic34    發表於 20-5-14 15:59

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 20-5-14 10:15
當時巴士將近去到一個交通燈位前, 灯重未轉黃色, 個女乘客已經話, 重係綠色, 直駛得喇, (佢企司機位隔離), ...

巴士咁大架,小心啲好

珍珠宮

2024年龍年勳章

佢嫌命長就自己走去跳海啦
Minniemouse:-P

珍珠宮

talktime 發表於 20-5-14 14:46
其實有好多時下層企滿人,但樓上好多位,後生無病無痛又企係度傾計,一係做門神,真係阻住人上落
有D年紀大真 ...

重有好多2蚊車, 坐兩個站, 唔會上二樓添

問題係, 後生都有權選擇, 好多啊姨啊婆, 日子過太好, 有屋企人嬌慣
唔明咩叫幸福唔係必然

我隔離綜援婆, 要求離婚因為老公唔理佢喎, 佢好霸道, 大家供用道門

佢堅持唔比人閂, 閂左都開返佢, 閂多幾次同啊伯男友講我恰佢喎

我啋佢, 我閂不特意, lock 埋你咬我呀

珍珠宮

sjnl43 發表於 20-5-14 14:57
重有好多2蚊車, 坐兩個站, 唔會上二樓添

問題係, 後生都有權選擇, 好多啊姨啊婆, 日子過太好, 有屋企人嬌 ...

喺同理心問題,唔喺使用權問題

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

話佢知:行車期間唔好騷擾司機

珍珠宮

talktime 發表於 20-5-14 15:04
喺同理心問題,唔喺使用權問題

我有同理心, 所以我係上層, 聽到啊婆嘈, 問題係啊婆要明白, 人家唔係老鳯讓你
幾十歲要明白, 讓你係人情唔讓係道理

我專係阻住人公主病發

珍珠宮

回覆樓主:

有啲人真係好煩,鍾意對人指手劃腳,到自己做時就無能為力。

珍珠宮

upcycle.link 發表於 20-5-14 12:03
同意,而家好多人乜嘢都鬧,煩死

睇環境囉, 你比人踩住心口上, 你唔出聲咩

尋日等車, 黑衣肥婆企係隊頭, 後面堆人無出聲, 佢企我前面,我實開佢波架

禁止訪問

我的育兒心得勳章

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

有d司機,真係全程龜速
但我唔會開口話司機,始終要尊重佢,安全至上

瑪瑙宮

JoanC 發表於 20-5-14 15:16
有啲人真係好煩,鍾意對人指手劃腳,到自己做時就無能為力。

比油衝, 唔比油衝, 都係爭兩秒, 同埋決定權在司機丫麻, 唔知嘈黎做乜. 我覺得唔係挑機, 係精神病.

瑪瑙宮

回覆 sjnl43 的帖子

兩蚊車我都見過一次, 係個阿婆比司機鬧, 但司機係鬧得都啱.
搭過海車, 滿晒人, 個阿婆迫上最後一個門口位, 好喇, 個司機就話佢,

你有得搭兩蚊車, 都係後生番工交稅你先有優惠, 咁迫你比人地要番工果 d 搭先喇. 你搭左, 人地搭下架可能遲到架.

個阿婆就無出聲.

我覺得個司機講得好啱喎. 個阿婆一早搭兩蚊車唔係買餸就係飲早茶, 搭唔到尼架咪下架囉, 何必同人爭位, 好快又有下一架喇.

首頁
12345...6

尾頁

跳至