懷孕前後

跳至

首頁
12345...27

尾頁

複式洋房

計經期就而家6weeks多,自己計預產期1月3日,約了 7 weeks私家照,政府就10 weeks見護士,但護士話當日見完先睇下有無唐氏位再安排(emoji)

複式洋房

pipi20 發表於 20-5-14 16:49
計經期就而家6weeks多,自己計預產期1月3日,約了 7 weeks私家照,政府就10 weeks見護士,但護士話當日見完 ...

我係1月6號預產期,今個星期六見醫生。
祝我們一齊順利

洋房

回覆 pipi20 的帖子

我1月7號預產期…今朝已經照到閃閃啦…但係仲未聽到心跳聲… 約佐下星期四再去聽多次❤️❤️

複式洋房

Happysoul13 發表於 20-5-14 17:51
我係1月6號預產期,今個星期六見醫生。
祝我們一齊順利

等你好消息! 你有懷孕反應嗎?
我5週半已經開始無時無刻反胃想嘔,頭暈,同個肚好似m痛咁扯住,又訓得唔好.......覺得每日都好漫長

複式洋房

reneewtc 發表於 20-5-14 18:28

我1月7號預產期…今朝已經照到閃閃啦…但係仲未聽到心跳聲… 約佐下星期四再去聽多次 ...

登你開心 祝你順利健康
我約了下星期二照,好緊張 等左好耐

洋房

pipi20 發表於 20-5-14 18:33
登你開心 祝你順利健康
我約了下星期二照,好緊張 等左好耐
多謝…大家一齊順利☀️☀️
你話你5週半就好大反應…但係我一啲反應都冇…早幾日胸脹仲好痛…呢2日又唔痛了…我覺得好唔實在…因爲之前試過有心跳之後都胎停佐…

複式洋房

pipi20 發表於 20-5-14 18:31
等你好消息! 你有懷孕反應嗎?
我5週半已經開始無時無刻反胃想嘔,頭暈,同個肚好似m痛咁扯住,又訓得唔好 ...

我岩岩發現時有少少頭暈,好似暈船浪咁,但最近又無懷孕反應,係間唔中個子宮有d 扯住。我好想快d產檢見醫生,可能孕反應唔強搞到我好擔心

複式洋房

reneewtc 發表於 20-5-14 18:50
多謝…大家一齊順利☀️☀️
你話你5週半就好大反應…但係我一啲反應都冇…早幾日胸脹仲好痛…呢2日又唔痛 ...

放鬆心情,多休息就無事的!

我成日都咁同自己講,想正能量啲,但太唔舒服難捱時都會情緒低落

複式洋房

Happysoul13 發表於 20-5-14 20:06
我岩岩發現時有少少頭暈,好似暈船浪咁,但最近又無懷孕反應,係間唔中個子宮有d 扯住。我好想快d產檢見醫 ...

你第幾胎呀?我第一胎 乜都唔識。 你約左政府未呀

大宅

reneewtc 發表於 20-5-14 18:28

我1月7號預產期…今朝已經照到閃閃啦…但係仲未聽到心跳聲… 約佐下星期四再去聽多次 ...

你照肚超定陰超呀?

大宅

pipi20 發表於 20-5-14 16:49
計經期就而家6weeks多,自己計預產期1月3日,約了 7 weeks私家照,政府就10 weeks見護士,但護士話當日見完 ...

約左下星期四照閃閃。

洋房

magicyoyo 發表於 20-5-14 20:17
你照肚超定陰超呀?
我照陰超… 醫生有放心跳聲…但係話太弱聽唔到…但係就明顯見到閃閃…所以叫我下星期下聽多次

洋房

pipi20 發表於 20-5-14 20:07
放鬆心情,多休息就無事的!

我成日都咁同自己講,想正能量啲,但太唔舒服難捱時都會情緒低落
你有咁大反應…會唔會係雙胞胎bb😍😍

複式洋房

reneewtc 發表於 20-5-14 20:47
你有咁大反應…會唔會係雙胞胎bb😍😍

我諗又應該唔會卦,我雙方家族都從來無雙胞胎 .
我係未夠4 weeks , 即係未到m come 日已經驗到,太早驗到覺得好漫長先等到照閃閃

子爵府

我月尾先去照閃閃,呢段時間好無真實感成日諗bb係咪成長緊

洋房

pipi20 發表於 20-5-14 21:00
我諗又應該唔會卦,我雙方家族都從來無雙胞胎 .
我係未夠4 weeks , 即係未到m come 日已經驗到,太早驗到 ...
但係有反應等於個b癡得你好實…所以你都唔洗擔心!你bb肯定超精靈!

洋房

Pink_girl 發表於 20-5-14 21:26
我月尾先去照閃閃,呢段時間好無真實感成日諗bb係咪成長緊
你而家幾多weeks?我都係無真實感…日日用綠d 睇加深…見到一直加深先會安心啲

複式洋房

reneewtc 發表於 20-5-14 21:43
但係有反應等於個b癡得你好實…所以你都唔洗擔心!你bb肯定超精靈!

希望真係如你所講 haha 多謝你令到我覺得好安慰

子爵府

reneewtc 發表於 20-5-14 21:46
你而家幾多weeks?我都係無真實感…日日用綠d 睇加深…見到一直加深先會安心啲
...

5w,我綠D用晒無得再check,唯有信bb每日都成長緊

大宅

Pink_girl 發表於 20-5-14 22:04
5w,我綠D用晒無得再check,唯有信bb每日都成長緊

其實....真係無咩真實感覺....

首頁
12345...27

尾頁

跳至