論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我八月就生,
我個agent打嚟話6月印尼先開返, 到時先可以搞簽證
我問佢咁我姐姐幾時嚟,佢都話答唔到,點好呢?大家有冇呢個情況

男爵府

人妻一號 發表於 20-5-14 18:15
我八月就生,
我個agent打嚟話6月印尼先開返, 到時先可以搞簽證
我問佢咁我姐姐幾時嚟,佢都話答唔到,點 ...

same 我香港visa 都批埋,印尼果邊停哂工,agent 話佢公司幾十個 visa 都未寄去印尼,因為停工無人派,無人收,我工人下月尾約滿,佢搵左新工唔肯extend 一個月,新算新工人到港,要隔離14天又唔可以即用,煩死

別墅

QQ70 發表於 20-5-14 19:29
same 我香港visa 都批埋,印尼果邊停哂工,agent 話佢公司幾十個 visa 都未寄去印尼,因為停工 ...

係呀真係煩死,我嗰份文件啱啱先至搞緊,我有聽過一個啊,我家姐嗰個佢本身就嚟唔做,要返去印尼,但返去印尼佢要自己比14日隔離嘅酒店費,所以佢唔走住,繼續做多排先,同埋姐姐親戚話話印尼嘅疫情好嚴重

男爵府

人妻一號 發表於 20-5-14 21:24
係呀真係煩死,我嗰份文件啱啱先至搞緊,我有聽過一個啊,我家姐嗰個佢本身就嚟唔做,要返去印尼,但返去 ...

我e 家個姐姐,唔肯續約,話返印尼,我先搵新工人! 後來佢知道無內陸機返屋企,同埋要隔離,無同我講就去搵新工,我之前已經同佢講可能要 extend 一個月,e 家佢完約要即返新工,我就無人用
印尼疫情好嚴重,每日確診幾百個,我都擔心 1/6 印尼d 政府部門,agent 會唔會開得返! e 家印尼training school, spa, 娛樂場所,政府機構都 close

大宅

我家個姐姐,30/5返印尼 by AirAsia, 我都擔心

複式洋房

我同你一樣我個姐姐話六月尾一定要返印尼。新嗰個海外請返黎嘅印尼姐姐已經批咗Visa,但依家延遲晒又要隔離,我掙扎緊要唔要呢個姐姐。我擔心嗰邊印尼疫情都好嚴重,唔知佢哋過嚟有冇病。想搵個本地完約又搵唔到。哎好煩!

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Jayden_mama 發表於 20-5-20 23:26
我同你一樣我個姐姐話六月尾一定要返印尼。新嗰個海外請返黎嘅印尼姐姐已經批咗Visa,但依家延遲晒又要隔離 ...

但係香港而家都唔比外國人入境。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊