自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/224712/%E5%B0%88%E8%A8%AA-%E8%95%AD%E5%BE%BD%E5%8B%87%E8%94%AC%E6%9E%9C%E6%B1%81%E6%96%B7%E9%A3%9F%E5%A4%A7%E6%B3%9560%E6%97%A5%E6%B8%9B60%E7%A3%85-%E4%B8%80%E5%AE%9A%E8%A6%81%E5%81%9A%E8%B6%B3%E4%BA%8B%E5%89%8D%E5%8A%9F%E5%A4%AB

我想知係未一日3餐都係飲呢款?thx

子爵府

之前睇電視有介紹過,不過真係唔敢試,好極端飲食。好似日本都有哩d斷食,為期兩三日到。

男爵府

回覆樓主:

呢種係完全斷食60日,每日三餐都係蔬果汁

大宅

有個同事試左,三個月瘦左30磅,效果好明顯,但我睇見都覺得辛苦

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好極端手法

考驗人性意志力

對身體健康影響

伯爵府

bobbibrownbb 發表於 20-5-14 21:25
有個同事試左,三個月瘦左30磅,效果好明顯,但我睇見都覺得辛苦

我覺得我會痛苦到日日鬧人!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

2024年龍年勳章

即刻個樣老咗,以前都cute 啲

公爵府

回覆樓主:

我叔仔用緊呢個方法,我99都話好擔心。成 日都好驚佢暈

公爵府

maymay220hk 發表於 20-5-14 21:29
好極端手法

考驗人性意志力

我99就係擔心呢樣,驚佢個仔成日暈
上次奶奶過左黎我到,之後打比叔仔打左好多次唔聽電話,話好驚佢暈左,之後就搭的士返去揾佢

不過我見我叔仔瘦到好得人驚。。。

水晶宮

回覆樓主:

捱3日都好免強

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

唔食嘢只係飲蔬果汁會瘦係正常,吸收卡路里少,餓瘦嘛,不食返嘢之後呢,我驚會暴漲。。

男爵府

米腸 發表於 20-5-14 20:35
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/224712/%E5%B0%88%E8%A8%AA-%E8%95%AD%E5%BE% ...

我驚咁樣減肥,減得咁快啲皮會吾會鬆曬㗎, 之後食返嘢會肥得好快,

大宅

有朋友為左結婚著靚婚紗,試左呢個減肥法,頭痛到瞓唔到,又狂痾,又暈,面青青。之後勁快瘦到,但係面色唔好。
後來朋友結左婚後,恢復下常飲食,肥過之前勁多。
減肥都係做運動啦~ 唔建議試呢啲斷食方法,好危險。

珍珠宮

佢啲面色好差喎,黃黃黑黑咁

珍珠宮

2023年兔年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好辛苦啫!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

係咪十幾廿年前興過? 我舊老細有試, 唔知佢係咪跟足, 起碼 lunch 果餐淨係飲埋呢d 汁, 唔見佢瘦, 但個口好臭 (有口氣果種, 口衰就不嬲都係) ....

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

米腸 發表於 20-5-14 23:44
我99就係擔心呢樣,驚佢個仔成日暈
上次奶奶過左黎我到,之後打比叔仔打左好多次唔聽電話,話好驚佢暈左, ...

這個減肥方法、吾系人人身體能承受、仲有好多方法可行

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我識人試過,佢三個月做一次,不過每次係一個星期,次次都減到三幾磅,不過佢本身都唔算係肥,佢俾個D果汁餐單俾我,我老公想試,但我見到要買咁多嘢又要榨咁多汁放雪櫃,每日返工帶住去飲,想起都覺得煩,所以有試過。

識另一個就用中藥粉加煲湯飲斷食,呢個朋友跟一個大陸師傅去退修營,營入面就係斷食加冥想,一個星期後有見佢瘦到,不過好快又反彈。

第三個朋友係學佛後改食少肉加斷食,減咗成廿磅(本身係肥),後來行山跑步,keep住少肉到而家食素,一直保持體重冇點反彈。

再一個比較極端例子係我一個同事,本身好大件又鍾意食,因為壓力大而食嘢減壓,又冇運動,結果超重去到250磅(都有6呎高,但肚腩堅大),心臟負荷過重幾乎死,佢於是用168斷食法,加埋戒澱粉,半年內減咗三十幾磅,後來加埋做運動,再減多10磅,佢有教我呢個斷食法,我有跟過,四個月減咗5磅,不過我唔贊成完全戒澱粉,太極端。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

Imdorameigg 發表於 20-5-15 02:42
有朋友為左結婚著靚婚紗,試左呢個減肥法,頭痛到瞓唔到,又狂痾,又暈,面青青。之後勁快瘦到,但係面色唔 ...

我諗我叔仔如果咁,都唔知會唔會肥返

公爵府

SARIDON 發表於 20-5-15 00:42
唔食嘢只係飲蔬果汁會瘦係正常,吸收卡路里少,餓瘦嘛,不食返嘢之後呢,我驚會暴漲。。
...

我自己唔食野係唔得架。
不過估唔到我叔仔竟然捱到,
我都諗緊,佢之後會唔會肥返

首頁

尾頁

跳至