自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

牛年勳章

44歲一代性感女神麥家琪(現名:麥方喬),曾有暴風少年時,當年17歲的她參選港姐,卻因她在15歲未成年拍裸照,「黑歷史」被揭遭踢出局,報道當年為之轟動,率性的她我行我素,索性加入演藝圈,憑其性感形象殺出血路,及後更有不少三級演出!至2006年下嫁大律師王國豪後,她修心養性做少奶奶,翌年誕下長子Johan,幼子Enoch和孻女以晴則先後於2010及2012年出世,成為三孩之母,一直以家庭為首,做其賢妻良母。

禁止訪問

我的育兒心得勳章

水晶宮

回覆樓主:

做媽媽靚左好多

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

所以唔好成日用青春做藉口,凡事有代價

當年麥都要面對唔少壓力,形象都翻唔到身

珍珠宮

回覆樓主:

自己做既事自己負責 預左啦

大宅

牛年勳章

提到踏入青春期的長子Johan,麥家琪愛之心責之切,原因他曾偷看媽媽當年的性感演出及報道,更當面爆響口嘲諷說:「嘩……乜你影埋啲咁嘅相!」作為媽媽的麥家琪,被親兒揭「黑歷史」,當刻簡直晴天霹靂,按奈不住更兜巴掌摑兒子,不過,冷靜過後又心痛被兒子揶揄的一番話,可謂眼淚在心裏流!

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

佢嘅仔被人恥笑,慘過佢,更應該嬲。

wcpcelia    發表於 20-5-19 14:09
alice0606    發表於 20-5-15 13:12
tingbb@mama    發表於 20-5-15 09:46

子爵府

回覆樓主:

事實黎喎,點解要打個仔呢?同個仔解釋一下唔好做錯事, 凡事諗清楚三思而後行唔係更好咩??

alice0606    發表於 20-5-15 13:13

水晶宮

當年選港姐真係覺得佢靚, 爆出裸照事件一舖清袋,自己做過既事要找數,爭遲定早,好警世

BTW 佢都算烈女,識講身教出現問題

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

所以做人要謹言慎行,千祈唔好恃住後生任性妄為,要還架!
希望佢繼續加油,幸福美滿

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

佢仲好意思打個仔既?!

阿仔咁問, 見到自己阿媽咁, 真係好正常既問題嚟喎...

自以為過左去就當撥出去既水, 曬乾左蒸發左, 無人知無人見

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實2父子傾,會唔會好啲?始終男人明男人諗乜,阿爸可以講下點解接受阿媽愛阿媽!

水晶宮

DBS學生,佢作為家長就真係尷尬啲
佢影相嗰時年紀細,反叛,可以將自己經歷同仔女誠實交代,所有事情會有後果,叫仔女同佢多溝通吧
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當年有同事買咗,立過吓,真係索青春卜卜脆!

珍珠宮

現科技發達,兒女要知道會有幾難?都無可能隱瞞到。而且當下唔應該打兒子一把(不過唔知兒子態度係咪好差好鄙視佢做呢啲野令佢發嬲),最後冷靜落黎後同兒子傾下正確既價值觀,自已已錯過一次,就不希望兒女走回頭路。當自已同兒女上一課。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

做錯就係做錯,
點解要打個仔

大宅

牛年勳章

Fion710 發表於 20-5-15 08:32
做媽媽靚左好多
當年仲靚

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 gigired 的帖子

呢D係自己歷史來架,當年做得出,都預左會年年月月有人問起,講起架啦,個仔而家唔問,長大左唔覺意搜尋到亞媽祼照出來睇,到時先知佢亞媽15歲就已經咁開放,又點睇亞媽呢?
<br><br>

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

點解要嬲到震?自己做既事,都要預左仔女會知。

子爵府

回覆樓主:

佢都算keep得好

首頁
12345...7

尾頁

跳至