育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

見好多奶粉都出有機, 唔知有咩好...硬係覺得得個名, 但又賣貴幾倍

複式洋房

飲有機奶無咁易有皮膚問題同埋唔洗驚有化學野, 咁當然你要揀有保證嘅...我自己就揀澳洲牌子

複式洋房

同食菜個d差唔多...有機即係d牛嘅飼料無化學野, 製造過程都係無添加, 咁樣出到黎嘅奶粉就最天然, 唔驚bb吸收到唔好嘅野, 亦唔會太甜...所以如果怕bb奶粉太甜都可以試下有機牌子

複式洋房

wys927 發表於 20-5-16 19:23
飲有機奶無咁易有皮膚問題同埋唔洗驚有化學野, 咁當然你要揀有保證嘅...我自己就揀澳洲牌子 ...
澳洲牌子即係咩? bellamy?

複式洋房

睡豬公主 發表於 20-5-17 17:44
同食菜個d差唔多...有機即係d牛嘅飼料無化學野, 製造過程都係無添加, 咁樣出到黎嘅奶粉就最天然, 唔驚bb吸 ...
好似幾好喎

複式洋房

2020勳章

回覆 kmeugenice 的帖子

我女都係飲有機奶,有機奶講緊冇任何化學野、冇添加同天然營養,我好怕阿女會有濕疹,所以貴少少都堅持轉飲有機奶

複式洋房

kmeugenice 發表於 20-5-15 21:34
見好多奶粉都出有機, 唔知有咩好...硬係覺得得個名, 但又賣貴幾倍

我覺得除左有機係一個指標外,其實個養牛農場都好重要,我好buy奶源追溯,可以知道d牛牛係食咩,成份天然,好放心。宜家我bb開始加固我都會買有機食材整野俾佢食,雖然係貴啲,但為左bb健康,安全啲都值得。

洋房

邊款係有機奶粉?
RubyRuby

複式洋房

我覺得貴少少都值ge, 我都唔想BB咁細過就接觸化學野,但就一定睇有冇有機認證,冇就唔值咁貴啦. 我見Eleva 有丹麥有機雙認證就揀左比我女食 …

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊