心聲留言

跳至

首頁
23456...8

尾頁

禁止訪問

大宅

ai ya 我唔係咁意思呀... sorry

原帖由 Granadilla 於 09-6-2 11:55 發表
呵呵,多謝~
不過多款,即係代表我有好多貨儲左0係屋企啦,唔係好事,哈哈

洋房

hi,各位好啊,我都係啱啱開左間店啊,係賣女裝ga,開左兩日,已經發現比自己想像中困難,原來上網賣o野一D都唔容易,唔知有無成功的mami可以上來分享經驗呢?

複式洋房

我都有網店.. 不過唔係賣BB野係公仔野都有幾年啦... 坦白講做香港人生意真係好難... 講價,又要即時覆email.. 你遲少少就係咁話你.. 係yahoo會比劣評... 依家我多數做海外.. 真係好好多.. 起碼講道理.. 有時我湊BB真係冇時間去郵局寄野,佢地都會體諒,其實郵局有樣叫做郵寄証明(粉紅色),加1.2就可以,起碼保障到自己..

男爵府

係呀 totally agree,最慘係d價鬥得太死,再加多1.2真係賺大本賣大包 !

原帖由 gloriaw 於 09-6-2 14:35 發表
我都有網店.. 不過唔係賣BB野係公仔野都有幾年啦... 坦白講做香港人生意真係好難... 講價,又要即時覆email.. 你遲少少就係咁話你.. 係yahoo會比劣評... 依家我多數做海外.. 真係好好多.. 起碼講道理.. 有時我湊BB真 ...
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

伯爵府

好媽媽勳章

咁我想問你做外國客,咁埋野係邊個網,可唔可以pm分享下?thx
原帖由 gloriaw 於 09-6-2 14:35 發表
我都有網店.. 不過唔係賣BB野係公仔野都有幾年啦... 坦白講做香港人生意真係好難... 講價,又要即時覆email.. 你遲少少就係咁話你.. 係yahoo會比劣評... 依家我多數做海外.. 真係好好多.. 起碼講道理.. 有時我湊BB真 ...

複式洋房

原帖由 joe_1206 於 09-6-2 20:14 發表
咁我想問你做外國客,咁埋野係邊個網,可唔可以pm分享下?thx

EBAY

男爵府

ebay雖然收費貴dd,但做外國客真係舒服好多,無咁多麻煩野,又唔會講價講到你件野好似垃圾價咁,唔係想得罪香港媽媽,真係某一d香港媽媽可以明明件野先59蚊或69蚊一套衫,佢地可以講到25蚊呀30蚊仲叫你包掛號喎,你話做唔到佢就話去h & m買都係幾十蚊姐,你呢d街市貨我出多左,一係你賣就賣唔賣就算 ! 好惡架 !

但都要讚下我有好多客人都係好好,買完知道我d野既quality會返轉頭幫襯同埋介紹朋友黎買,呢d好客我都自然會識做啦,hehe !
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

大宅

我唔係賣家, 只係平時都會o係網店買BB衫... 真係無諗過你地係咁辛酸的 (我都知湊住小朋友係無晒時間), 更加唔會諗你地利錢咁少, 因為好多小本經營嘅網店不斷開業, 如果無錢賺, 又點會有人做呢? 有d網店好誇張, 同一件貨, 可以賣貴人地50% ... 乜原來可以講價架!? 等我有機會又試下先 ... 不過, 全靠你地, 好似我呢d放左工要趕返屋企湊細路嘅媽咪先可以足不出戶, 都買到d好嘢俾小朋友, Thanks!

babycoming, 我有幫襯你架, 你d貨真係又平又靚 ...

男爵府

squirrelc,多謝你呀 !

大宅

我都鍾意上網買野,真係唔知你地禁辛苦同揾得禁少! 如果唔係你地,我都唔可以安座家中禁買野比BB. 你地加油啊!

大宅

原帖由 gloriaw 於 09-6-2 21:40 發表

EBAY

咁有冇話主要客來自邊度呀?

大宅

原帖由 gloriaw 於 09-6-2 21:40 發表

EBAY

我都有係ebay賣野, 外國客係好好多既, 不過亦有d好衰 ... 唔知佢有冇收到貨, 但又話自己冇收到而去 paypal投訴要 refund money ... 衰在 paypal最後都比佢喎 ... 經過教訓之後, 而家我都會用郵寄証明, 比$1.2好過貨又冇, 錢又冇

男爵府

我係yahoo都有外國客,最多既係澳洲

大宅

我都有賣野架,不過我係賣自制BB用品。我想問咩係加$1.2? 即係郵費的1.2倍定只係加$1.2?

thanks.

原帖由 patajojo 於 09-6-3 13:27 發表

我都有係ebay賣野, 外國客係好好多既, 不過亦有d好衰 ... 唔知佢有冇收到貨, 但又話自己冇收到而去 paypal投訴要 refund money ... 衰在 paypal最後都比佢喎 ... 經過教訓之後, 而家我都會用郵寄証明, 比$1.2好過 ...

禁止發言

大宅

原帖由 Yana 於 09-6-3 15:20 發表
我都有賣野架,不過我係賣自制BB用品。我想問咩係加$1.2? 即係郵費的1.2倍定只係加$1.2?

thanks.

你咁勁 !! 有咩bb用品呀 ??
$1.2係郵寄証明, 保障自己~

大宅

icic,寄去外國都一樣?

我做防水換片墊同pat pat 褲架。

原帖由 patajojo 於 09-6-3 17:06 發表

你咁勁 !! 有咩bb用品呀 ??
$1.2係郵寄証明, 保障自己~

伯爵府

好媽媽勳章

我好耐好耐之前都係ebay賣過野,不過唔係賣BB野,但好似無咩生意咁既,咁我想問你地係開香港ebay,還是註冊外國ebady,可唔可以教下我呀 thx
原帖由 patajojo 於 09-6-3 13:27 發表

我都有係ebay賣野, 外國客係好好多既, 不過亦有d好衰 ... 唔知佢有冇收到貨, 但又話自己冇收到而去 paypal投訴要 refund money ... 衰在 paypal最後都比佢喎 ... 經過教訓之後, 而家我都會用郵寄証明, 比$1.2好過 ...

大宅

我都有在網上買東西,有兩次很不愉快的經驗,一次dBB衫收不到,追了賣家幫我跟蹤,最後我付了款卻收不到貨,跟住我想同個賣價再訂購同樣的貨品,問他可不可以給我折扣,結果只給我九折,但貨品的價錢仍比其他網店貴。另一次是在拍賣區bid袋,點知貨不對辦,得物無所用。兩次都追不到我要的貨品,沒了金錢還要氣在心頭,所以我之後會到有門市的網店購買物品,和看他是否有免費快遞,否則便要有掛號的郵寄,以免再蒙受損失了!我想做賣家也要誠實點和識做點呢!

首頁
23456...8

尾頁

跳至