論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

bolisui 發表於 20-5-18 10:36
香港地,點可能個個都俾到工人自己一間房。

我工人係自己一間房,因為我仔訓bb 床同我地同房,我都吾知幾時要換床

子爵府

birdbird 發表於 20-5-18 09:25
有房訓 仲阿之阿 jor.
好多香港人幾姊妹 share 一間房!

Yes lor, 佢哋來打工,不是來歎世界·正如我出trip, 公司為左慳$,我都要同我阿姐同房,我都no say.....雖然只是一星期

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢之前份工, 係咪自己一個房? 無人知。 但現成的工人, 見新工梗係死人都要一個房啦。 方便, 明啦。

大宅

我剛請左個完約, 見工時冇問過房既問題, 佢之前HK做左10年, 對上一份訓左四年廳。SO FAR 佢正常, 不過一冇野做就望住個CAM , 其實香港冇乜家庭有工人唔用CAM吧, 都唔知佢望乜!

洋房

ikokam 發表於 20-5-18 10:01
多多要求叫佢回印尼做工主

totally agree

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我工人初來時和我3個仔女同房,做了2份約,才搬現在這裹
終於有自己房
7月會續第四份約
[img align=right][/img]

伯爵府

回覆樓主:

我工人有自己房
請工人時想請本地完約工人都有要求有自己房
沒來過的就沒此要求

大宅

iamdreaming 發表於 20-5-28 17:26
我剛請左個完約, 見工時冇問過房既問題, 佢之前HK做左10年, 對上一份訓左四年廳。SO FAR 佢正常, 不過一冇 ...

我冇用 cam 因為個仔已經大啦!

首頁

尾頁

跳至