時政擂台

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

eziznw 發表於 20-5-18 13:58
我回答咗先知道係膠post

我有時都估唔到

我睇左第一個回覆咁我就即留言,不過要開始學下嘅人名(好似第一頁咁有兩個)
男人又問胸,呢期啲人係咪好得閒
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

小ice 發表於 20-5-18 13:48
同感,我身邊嘅基督徒諗嘢好單一,好極權偏激,但平時又扮大愛 好假
...

咁o岩我老公個邊個家族大部份係基督徒...
我原本覺得佢地無咩野.. 同正常人無咩分別...
呢場暴亂... 佢地係無鼓吹暴力...
但見佢地不停係 fb 講...
"點解要傷害班細路..." "點解要對學生動武..."
佢地係 fb同公x黨班議員講 "求下你地快 d 去救救班小朋友..."
真係覺得佢地偽善到不得了... 完全癲倒是非黑白... ....
從此對佢地無任何好感...

禁止訪問

子爵府

小ice 發表於 20-5-18 14:03
好像傳銷咁囉,拉人入會,升級,基督教會超有錢㗎!

其實傳道人月入多少?有興趣知道

侯爵府

神教我們,要愛人如己及嚴守律法。

現實,偏偏大把人代神說話。教神怎去罰人/邊個去地獄!

末世,魔鬼住進很多人心中,esp假冒神旨意的人。

====
什麼教,也大把衰人(天主/佛),大把叫人死全家,嚇我一跳!你沒聽過,不代表沒有。反正,我聽很多。

====
末世,太多人為了個人和無價值之目的,透過上帝的名意圖控制祂的能力。上帝樂於施予,但卻不容許人操縱或控制祂。

這才是經上的教導。活不出基督,是人的問題。神從沒講過我們要叫人死全家/打人/叫人落地獄。

Love is patient, love is kind.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

小ice 發表於 20-5-18 13:48
同感,我身邊嘅基督徒諗嘢好單一,好極權偏激,但平時又扮大愛 好假
...

係喎, 飯前要感謝天父, 又係fb乜都感恩, ok fine
但有個fd成日想我跟佢返教會聽道, 我唔想, 居然同我講, 你想落地獄呀?
我個刻著著地問佢咩料呀, 你把口咁, 你上唔上天堂都成問題喇, 從此避左佢
仲有係fb 言論最毒係佢地, 我叫佢地唔好咁講野喇, 跟住一堆痴孖根嚟圍我
或者咁講, 我係避開我識嘅所有教徙, 一班口感謝主但心腸毒嘅魔鬼

珍珠宮

cbeyond 發表於 20-5-18 13:33
老翻網無收視嘛, 之前隻隻自殺,可能回魂番生掛。
開多d膠post, 搏升級

話時話,我呢兩日收到小道消息
原來老翻網係呃人
果邊一講政治,不論乜色
即時封post
果邊成個網既版主得一個,極神秘
可能之前啲人又開新户返來吹水

侯爵府

一罐可樂 發表於 20-5-18 14:12
係喎, 飯前要感謝天父, 又係fb乜都感恩, ok fine
但有個fd成日想我跟佢返教會聽道, 我唔想, 居然同我講, ...

如果,毒果黎,黃痴癲這些人也上天堂,我落地獄吧啦!

這是我時時想的。

珊瑚宮

yurijm 發表於 20-5-18 14:13
話時話,我呢兩日收到小道消息
原來老翻網係呃人
果邊一講政治,不論乜色

應該唔係啦, 只有黃色
之前睇過吓, yc口毒到呢
有其他顏色,即封就應該真

禁止訪問

我的育兒心得勳章

伯爵府

小ice 發表於 20-5-18 13:58
本身任何宗教我都覺得任何宗教宗旨係無問題,只是加左人嘅思想入去咁先變左有問題,唔知你明唔明我講乜 :h ...
絕對同意

子爵府

Celine524 發表於 20-5-18 13:57
有親戚好忠心,堅比十一奉獻,出力宣教,又立了平安紙遺產比教會,無論是轉工,去旅行,天氣,人生決定也 ...

Not bad

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

hker 發表於 20-5-18 14:15
如果,毒果黎,黃痴癲這些人也上天堂,我落地獄吧啦!

這是我時時想的。

我有時諗, 佢地口中嘅天堂, 比我地正常人所諗嘅地獄, 情況會更恐怖

珍珠宮

cbeyond 發表於 20-5-18 14:19
應該唔係啦, 只有黃色
之前睇過吓, yc口毒到呢
有其他顏色,即封就應該真

係真㗎
因為呢件事係我FB一個黃人開哂li
佢仲走去x登講
不過x登應該有打手
無人理佢

珊瑚宮

yurijm 發表於 20-5-18 14:26
係真㗎
因為呢件事係我FB一個黃人開哂link講

JM 麻煩 del link, 唔好幫佢宣傳

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

小ice 發表於 20-5-18 13:19
兩個都好膠 ,一個留級post想攬炒,另一個讚基督教徒好,好多人都知基督教徒好偽善 只是用個名去 ...
先講我無信仰,其實現今好多個的什麼什麼教都變曬質..................唔信好過信

公爵府

一罐可樂 發表於 20-5-18 14:12
但有個fd成日想我跟佢返教會聽道, 我唔想, 居然同我講, ...

我明你wo, 果時有個都唔知叫唔叫朋友ge人,佢冇你個咁好,會問你想落地獄,我果個係一句車埋黎“咁你落地獄la!” 果刻真係O 咀,之後冇講過野la
當然有d好ge, 好似我婆婆咁,淋善果d,但佢之前個教會唔點la,生日要奉獻,話你幾多歲就要*$100美金,大佬ar,婆婆果時70歲要俾USD7000,屋企邊咁有錢ar,即刻叫婆婆咪鬼番依個教會

一罐可樂    發表於 20-5-18 14:42

珊瑚宮

yurijm 發表於 20-5-18 14:26

係真㗎

若果係真, 恭喜過左老翻網的yc
恭喜晒, 除了恭喜, 沒有更適合用詞了
有吉士,就千萬唔好返來, 千萬唔好借卡還魂呀

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

teresayan07 發表於 20-5-18 14:06
咁o岩我老公個邊個家族大部份係基督徒...
我原本覺得佢地無咩野.. 同正常人無咩分別...
呢場暴亂... 佢 ...

你令我諗起一個笑話:
話說朋友A在fb出post叫弟兄姊妹祈禱,救救班學生(唔記得係中大還是理大事件),跟手朋友B留言問佢,點解你唔叫人祈禱救下被火燒嘅伯伯,佢仲痛苦喎?(我即刻比個like朋友B)

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

首頁

尾頁

跳至