家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

雖然部機係好用, 但真係好貴, 買完比C6成日話><而且又大部, 次次要用都要花好大工程, 所以我都好少拎出黎用.早知買Dyson或者Electrolux既吸塵機仲好, 既方便又可以吸埋床.

做左媽咪先知道, 世上只有媽媽好

子爵府

納蘭小主 發表於 20-5-18 19:23
雖然部機係好用, 但真係好貴, 買完比C6成日話>

二手放出去。以前我家人也有買,不過用到壞了,便買回 普通吸塵機(千元以下)。呢間公司都有打电餂給我,但我真的覺得部機太大部,不太好用。

複式洋房

請問邊款rainbow?會放嗎?

大宅

幾好都無用,唔方便,唔常用,等於無用。

Yuk_Lam    發表於 20-10-19 15:49
Kitchan222    發表於 20-7-14 13:51
ada0708    發表於 20-7-8 08:54

複式洋房

PandaVV 發表於 20-5-18 20:27
二手放出去。以前我家人也有買,不過用到壞了,便買回 普通吸塵機(千元以下)。呢間公司都有打电餂給我,但 ...

我都想趁新淨放出去, 不過價錢太低.

複式洋房

goegoe 發表於 20-5-20 18:02
請問邊款rainbow?會放嗎?

有分邊款? 我唔太清楚, 買左年幾兩年左右.

複式洋房

happy66 發表於 20-5-22 23:45
幾好都無用,唔方便,唔常用,等於無用。

同意, 不過真係好唔方便, 又大舊, 只會每月開黎吸下床, 有時會開黎空氣清新同吸塵.
我老公都話我, 買左又唔用, 又阻位, 我都想用多D, 不過真係每次用都好麻煩.
我都寧願買部慳位方便既吸塵機, 佢之前話想買部伊萊克斯既吸塵機比我,
平時吸塵又方便, 可以Cut毛髮, 又可以換頭吸埋床, 又慳位.... 我真係好後悔買左部大牛龜.

Yuk_Lam    發表於 20-10-19 15:54

子爵府

買咗啲家品,唔方便用,仲要俾家人抱怨真係好奄悶

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

唔好收埋部機,出街出門開著過濾空氣, 吸塵係大部左D , 但都會用下 , 現在吸塵機愈出愈放便, 係好想再買,不過買左肯定少用左, 如果有工人又真係唔怕買rainbow

cocomama428    發表於 20-7-20 19:31

侯爵府

我都有朋友買左呢部大牛龜, 初時都會用下, 之後就收起左好少用.
反而都係用返Dyson / Electrolux呢D無線吸塵機, 吸床時轉返個扒頭就得.

好似呢部咁, 平時用又方便, 之前朋友買3千幾, 而家我見2千5左右.

cocomama428    發表於 20-7-20 19:33

侯爵府

其實有D家庭都會有2部吸塵機, 一部有線, 二部無線/手提式.
有線吸力係勁D, 無線/手提式就方便一拎就可以用, 你都可以考慮買返部.
平平地千幾蚊都得, 好似呢部咁, 或者都有好多選擇.

大宅

納蘭小主 發表於 20-5-28 18:58
同意, 不過真係好唔方便, 又大舊, 只會每月開黎吸下床, 有時會開黎空氣清新同吸塵.
我老公都話我, 買左又 ...

我家有dyson,小米和rainbow.
Rainbow要大吸先拿出來用,好唔方便,又要倒水,有線,一大堆管同頭,其實我都系用一個。
一般局部吸,我用小米,又輕又靜,吸力比dyson 強好多!

侯爵府

納蘭小主 發表於 20-5-28 18:49
我都想趁新淨放出去, 不過價錢太低.

越放得耐越 唔值錢。

禁止訪問

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都有朋友買左呢部幾皮野既吸塵機, 佢初時都有經常用, 之後就放埋左好少拎出黎用.
幾萬蚊既吸塵機, 如果日日都用既話都OK既, 但真係勁大部同唔方便, 而且吸塵時都幾大聲.你買左就多D用啦, 一係就趁早放左佢, 收返D錢買過部Electrolux無線直立式吸塵機仲好.

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

納蘭小主 發表於 20-5-28 18:58
我老公都話我, 買左又 ...

其實你唔係日日用黎吸塵時, 不如日日開黎空氣淨化, 起碼都有個功用.
同埋你都可以買多部無線吸塵機, 有D人有線同無線吸塵機都有買,
好似伊萊克斯既無線直立式吸塵機平平地千幾蚊都有部, 新款都係幾千蚊.
我都好鐘意佢可以Cut毛髮呢個功能, 真係好用又方便.

男爵府

chanheimama 發表於 20-6-15 01:14
我都買咗好後悔,當時見佢上嚟我屋企幫手清潔,當時好夜,佢又好俾心機幫我哋清潔,又心軟買咗,而家都未 ...

我朋友個陣岩岩生完BB, 個Sales上黎介紹又幫佢吸BB床, 吸完見到好多灰色就比佢Sales到.

男爵府

ada0708 發表於 20-7-8 08:52
我都有朋友買左呢部大牛龜, 初時都會用下, 之後就收起左好少用.
反而都係用返Dyson / Electrolux呢D無線吸 ...

我而家都係用緊Electrolux呢部覺得好用又方便.

男爵府

ada0708 發表於 20-7-8 09:01
其實有D家庭都會有2部吸塵機, 一部有線, 二部無線/手提式.
有線吸力係勁D, 無線/手提式就方便一拎就可以用 ...

我家姐之前都係用呢款, 用左都好多年, 最近換左部新, 仲係要強效靜音吸塵機.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊