自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

由2020年5月19日至6月30日,憑滙豐信用卡累積本地簽賬滿港幣4,000元或以上,當中以流動電話付款(即Apple Pay、Google Pay™或Samsung Pay)作任何金額的簽賬交易,即享高達額外5%「獎賞錢」回贈,而全期最多可享高達額外$250「獎賞錢」回贈。
立即於滙豐Reward+應用程式登記!

• 「合資格簽賬」指推廣期內於本地以合資格信用卡所作任何金額的港幣簽賬交易,包括以合資格信用卡透過流動電話付款的簽賬交易。
  • 每位持卡人於此推廣最多可獲享額外$250「獎賞錢」。
  • 如您符合資格獲享優惠,我們會於2020年9月30日或之前將額外「獎賞錢」自動誌入於我們紀錄中您首張用作登記的合資格信用卡戶口內。

其餘相關TnC 可參考如下連結

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/mobile-payment-promotion
https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/mobile-payment-promotion/terms-and-conditions/

Cheuk2012    發表於 20-5-19 21:13

珍珠宮

今期縮咗水
上年銀聯有8%

上限係500 RC呢

水晶宮

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

請問需要登記嗎?

子爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-5-19 02:07
由2020年5月19日至6月30日,憑滙豐信用卡累積本地簽賬滿港幣4,000元或以上,當中以流動電話付款(即Apple P ...

好似冇規定每單消費滿幾錢先合資格

男爵府

lina9316 發表於 20-5-19 09:29
請問需要登記嗎?

今次要reward+登記.

翡翠宮

yaya_c 發表於 20-5-19 09:36
今次要reward+登記.

謝謝分享!

珍珠宮

tiffpman 發表於 20-5-19 09:29

「合資格簽賬」推廣期內於本地以合資格信用卡所作任何金額的港幣簽賬交易,包括以合資格信用卡透過流動電話付款的簽賬交易,並於獲享優惠時已誌賬的交易。以下交易並不是合資格簽賬:
  • ⦁ 財務及銀行費用:年費、財務費用、逾期費用;
  • ⦁ 其他交易:
    • ○ 郵購、傳真及電話訂購;
    • ○ 透過滙豐流動理財及/或網上理財繳費;
    • ○ 購買及╱或充值儲值卡的交易;
    • ○ 以電子錢包所作的交易(包括增值電子錢包);
    • ○ 八達通自動增值;
    • ○ 於「獎賞錢」購物網及其他推廣進行的換購交易;
    • ○ 現金貸款、「現金套現」分期計劃及「現金套現」計劃的提款金額;
    • ○ 「現金套現」分期計劃及「現金套現」計劃及「簽賬分期計劃」及其他分期計劃之每月供款金額;
    • ○ 於非金融機構的交易(包括購買外匯、匯票及旅行支票);
    • ○ 於金融機構的交易(包括購買銀行產品及服務);
    • ○ 電匯;
    • ○ 賭博交易;
    • ○ 繳稅;
    • ○ 自動轉賬、循環付款;
    • ○ 所有未誌賬╱取消╱退款的交易。

珍珠宮

lina9316 發表於 20-5-19 09:29
請問需要登記嗎?

如何獲享優惠
您可獲享優惠,若您:

• 持有合資格信用卡及您的信用卡戶口在整個推廣期及獲享優惠時仍然有效及信用狀況良好;
      • 於推廣期內成功進行登記;及
      • 於推廣期內以合資格信用卡作合資格簽賬。

• 「登記」指以合資格信用卡透過HSBC HK Reward+應用程式成功進行登記。

翡翠宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-5-19 09:54
如何獲享優惠
您可獲享優惠,若您:

謝謝!

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

tiffpman 發表於 20-5-19 09:29

今次好似冇寫。
如果次次要夠$500 先計其實唔容易。

子爵府

evip 發表於 20-5-19 11:03
今次好似冇寫。
如果次次要夠$500 先計其實唔容易。

係啦,佢只係話累積$4000, 咁又幾好喎

大宅

回覆樓主:

我想問下以下例子,我在商戶用卡簽10000,然後用google pay簽500,咁樣有5% 額外回贈嗎?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thanks, 有冇規定要毎張單的簽賬額才計?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

fannyho999 發表於 20-5-19 11:28
我想問下以下例子,我在商戶用卡簽10000,然後用google pay簽500,咁樣有5% 額外回贈嗎?
...

於推廣期內,以合資格信用卡作合資格簽賬並累積簽賬淨額滿港幣4,000元或以上,當中透過流動電話付款的合資格簽賬,您可獲享額外5%「獎賞錢」回贈。就此推廣您最多可獲享額外$250「獎賞錢」。

即是

google pay簽果$500,先有5% 額外回贈

珍珠宮

fannyho999 發表於 20-5-19 11:28
...

本地商戶碌卡10000 可以計累積金額,但冇5%
要用指定手機付款才會有額外5%

google pay 的500 會有5%

每人回贈上限250RC

即係用3PAY 買 5000就玩完啦

珍珠宮

wcpcelia 發表於 20-5-19 11:29
thanks, 有冇規定要毎張單的簽賬額才計?

本地商戶
任何金額

用指定3PAY 有5%

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-5-19 12:05
本地商戶
任何金額

見到條款了, 謝謝你

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

即系幾多折?

珍珠宮

sasafan 發表於 20-5-19 17:09
即系幾多折?

5%回贈
唔計其他
起碼95折啦