自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

babynetnet 發表於 20-5-19 16:17
我都係未生前唔痛,生完後又唔可以話痛,但每次反應大同好多……有時係陰陰痛!
...

我係好鬼痛,每個月總有兩日寧願死左佢不過兩日後又無野

大宅

lovelybaby2015 發表於 20-5-19 16:17
咁唔駛太擔心,影響唔到懷孕的

咁就好喇

琥珀宮

vanlina_cream 發表於 20-5-19 14:17
我自10幾歲有m,就8成都會痛,係痛到行唔到、暈、嘔、食藥照痛,有時要去醫生打止痛針,依家30幾歲,西醫照 ...

試下食避孕丸

大宅

姸媽 發表於 20-5-19 16:18

原來有人同我一樣真係痛到想跳樓,不過人哋話生仔係m痛嘅100倍,係唔係真㗎?我好驚,驚生生下暈,雖然我連懷孕都未

珍珠宮

vanlina_cream 發表於 20-5-19 16:22
原來有人同我一樣真係痛到想跳樓,不過人哋話生仔係m痛嘅100倍,係唔係真㗎?我好驚,驚生 ...

我覺得m痛痛過生仔而家我就係痛緊,想死

大宅

same here....之前因爲爛面食左排避孕藥 來m真係無咩感覺咁
可以試下

大宅

vanlina_cream 發表於 20-5-19 14:17
我自10幾歲有m,就8成都會痛,係痛到行唔到、暈、嘔、食藥照痛,有時要去醫生打止痛針,依家30幾歲,西醫照 ...
有無試過來經時照超聲波? 我以前都咁痛, 痛到典床典蓆, 標晒汗, 如果知道就來M, 一開始食止痛藥 (Ponston, 消炎止痛藥, 普通藥房有得買) 會無咁痛.

後尾照到係子宮內膜異位. 如子宮內膜異位好難受孕, 要停經大約半年令子宮異位的內膜消退, 回復正常至受到孕.

大宅

姸媽 發表於 20-5-19 16:23
我覺得m痛痛過生仔而家我就係痛緊,想死

我都痛緊,好似個活死人咁縮喺度,工又返唔到,家務做唔到,好無用

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

姸媽 發表於 20-5-19 16:18

咁勁
我係頭、背加腰痛,令你不能安睡
胃腹脹但賀爾蒙又令你好想食
有時子宮有下墜咁
其實好多人生完都唔痛,點解我哋生完反而痛……、

大宅

shunying 發表於 20-5-19 16:24
有無試過來經時照超聲波? 我以前都咁痛, 痛到典床典蓆, 標晒汗, 如果知道就來M, 一開始食止痛藥 (Ponston, ...

無試過m緊照,因為一般m到我都出唔到街不過無m時照過超聲波、陰道內窺鏡,睇過5,6個專科,都話無瘤無移位

大宅

cht1123 發表於 20-5-19 16:24
same here....之前因爲爛面食左排避孕藥 來m真係無咩感覺咁
可以試下

10年前我都因為爛面食過,真係唔痛,不過唔得喇依家我要備孕

子爵府

vanlina_cream 發表於 20-5-19 16:10
未,有用㗎?

我聽好多有經痛的人也是服用月見草油supplement, 但原來你準備懷孕就唔好試喇。

大宅

回覆 vanlina_cream 的帖子

每個月M完至下次黎M 飲幾次桑寄生蓮子蛋茶 有調理月經 治療經痛 同埋補血 你不妨試試

伯爵府

回覆樓主:

我都係,E生話係天生子宮頸窄,冇辦法..可能生左BB會好d,點知真係,順產生左後就冇痛

大宅

cowmilkmummy 發表於 20-5-19 16:42

每個月M完至下次黎M 飲幾次桑寄生蓮子蛋茶 有調理月經 治療經痛 同埋補血 你不 ...

都好喎

男爵府

虎到金來勳章

cowmilkmummy 發表於 20-5-19 16:42

每個月M完至下次黎M 飲幾次桑寄生蓮子蛋茶 有調理月經 治療經痛 同埋補血 你不 ...

我都有聽過飲桑寄生茶係好,打算m完煲來飲。請問桑寄生是不是藥材舖有得賣?要煲多久?

男爵府

虎到金來勳章

我照肚啫,醫生塗啫喱係肚,掃幾掃啫。同你一樣,差不多來m都唔敢約吃飯,我的朋友都知道我有經痛;如果你身體無任何嘢,中醫調理下,做運動;我有肌瘤,好多嘢都話唔可以吃,想調理都比較麻煩。

子爵府

vanlina_cream 發表於 20-5-19 16:18
我都有經前恐懼了,每次m前7日至m中,都唔可以約朋友食下飯,因為實辛苦到無心機,真係好影響正常生 ...

我未生b之前個個月都痛,痛到要食藥,但好彩都係痛第一日,第二日已經唔痛,到生b 後轉咗頭痛,又係要食藥,試過想唔食,痛到想嘔咁,最後都係要食,加上近一年來m前後有出現心悸,突然心跳快,心慌既感覺,我都開始有啲經前恐懼

大宅

吾係痛 但流量大 一直好影響每月個幾日生活, 精神差

子爵府

我有個中學. 同學都係咁.. 個時未識佢. 就覺得佢好跨張.

識落佢.. 真係見佢一M到, 就面青口唇白...成日就伏係張台度..

而家都KEEP住有聯落.. 佢都話.生左都係 10次有8次都係咁.. 睇乜都冇用..

首頁
12345...7

尾頁

跳至