夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Huuu 發表於 20-5-26 16:47
對~離開咗呢類裙腳仔反而發現一片天

不用再做人哋妹仔,俾人哋老母罵,又不用再訓間4尺乘6尺嘅公屋木板 ...

侯爵府

Babe707 發表於 20-5-25 09:59
回覆 Lavenderlove 的帖子

其實我都好唔明D奶奶... 個仔都結左婚好心就唔好唸住一齊住喇, 都唔俾個仔大個. ...

好大原因個99喺

冇老公 或
老公出面一早有二奶佢為咗錢唔離婚,喺湊大個仔過程,

將一啲超越母子的感情投射咗去自己個仔身上。

以上喺我觀察現實分析得來的,所以現在我會同啲細過我嘅師妹講襯後生,拍拖後一定要觀察分析男友父母的夫妻關係,而決定呢個喺唔喺合適結婚對象。

當年我都覺得呢個99好變態,後來見到個62過中秋冬至都唔返屋企食留喺大陸同地盤朋友,就覺得奇怪。

更唔方便喺新抱同老爺住,老爺眼昅新抱胸部和臀部。當年我都因咁同佢鬧交,結果佢當冇事發生 話反我轉頭冇事搵黎講。 呢啲事我形容出黎都覺得噁心……
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Huuu 發表於 20-5-26 16:47
對~離開咗呢類裙腳仔反而發現一片天

不用再做人哋妹仔,俾人哋老母罵,又不用再訓間4尺乘6尺嘅公屋木板 ...

係,離開件垃圾係一件好事。 至少自己可以活得自在,又有尊嚴.. 同前夫分開咗咁耐,我對佢已經冇晒感覺。所有剩低嘅交流,只係為咗小朋友而聯絡。

我亦慶幸自己唔使再對住個變態99

大宅

Huuu 發表於 20-5-26 17:22
好大原因個99喺

冇老公 或
有冇搞乜錯啊,離晒譜㗎喎,呢條咁嘅死老嘢!

大宅

Babe707 發表於 20-5-20 16:23
回覆 HOPEFORBB 的帖子

我就係建議搬去沙田, 去兩邊都有巴士, 但佢既意思係佢想我自己一個搬出去, 佢繼續 ...

咁就泥真、搬出去、佢唔跟泥就離婚啦、人生苦短...日日過住監獄咁既生活(靈魂的監獄)係為咩?

男爵府

Babe707 發表於 20-5-20 16:16
回覆 Rilakkuma312 的帖子

其實可以點救? 我都就左佢3年同佢屋企人住呀... 我覺得是時候佢體諒下我呀 ...

錢你足夠搬出,租或賣

大宅

Babe707 發表於 20-5-20 15:50
結婚3年, 一直同奶奶, 姑奶住... 佢地個人無咩問題, 大家客客氣氣, 只係間屋空間唔夠, 我地生活習慣喜好唔 ...

我同你一樣,結婚3年了,一直都同奶奶住
以往一直都係冇事冇幹,大家偶然會傾下計
表面上冇咩特別

到今年4月開始,奶奶就做左d令我覺得不被尊重嘅事
而家日日面左左,大家擺明唔妥大家

但我老公都係唔會有搬出去/分戶嘅打算
所以我冇辦法,唯有忍!
(但而家陀住bb,我好怕自己嘅情緒會有影響)

複式洋房

帶個老婆返屋企同6299 住,就註定炒大鑊都得,而且炒完之後就大家面左左,呢關係實返唔到轉頭。
個老公梗係覺得自己阿媽無嘢啦,嗰個係自己阿媽,有咩唔好幾十年乜都慣啦,但老婆同阿媽無感情基礎,老婆實有種自己係外人嘅感覺,直頭喺屋企入面坐又唔係企又唔係。
早日搬把啦,真係咁掛心自己阿媽,咪搬去樓上樓下住囉。
但係個老公自己都要知道,照顧阿媽時咪成日犧牲自己老婆利益,自己頭家都管唔好,到其時邊個都幫你唔到。

禁止訪問

別墅

結婚3年, 一直同奶奶, 姑奶住... 佢地個人無咩問題, 大家客客氣氣, 只係間屋空間唔夠, 我地生活習慣喜好唔 ...

如果你奶奶有病姑奶又懶,點解唔請個工人?或者請鐘點都好呀

男爵府

ManyanChun_FB 發表於 20-5-26 13:12
唉,我隻c6好鬼無用咖!一d勇氣都無!上年,我娘家,用白表抽居屋,我媽為我而抽,如果真係抽到呢,我媽直 ...

你哋兩個加埋人工幾多呀?

你老公會唔會係要俾佢屋企大份家用所以覺得供唔到?

大宅

shannon_fky4186 發表於 20-6-4 10:10
你哋兩個加埋人工幾多呀?

你老公會唔會係要俾佢屋企大份家用所以覺得供唔到?

佢俾佢老母兩千咋嘛!全包宴,佢梗係唔捨得走啦,好啦,咁反正又抽唔到白表居屋啦,咁我話兩年後搬出黎住,租屋,佢又話唔制,仲要白癡到講話,搬出黎住呀,連你啲積蓄都洗埋呀,真係唔知佢講緊乜嘢囉,搬出黎住點樣連我啲積蓄都洗埋呀,又唔會豪華裝修人哋間屋,咁出到嚟住唔通唔做嘢靠我啲積蓄去過日子嘅咩,真心同佢難溝通啊,

民房

我件媽寶同你老公一樣諗法, 真係好可怕。。。。 勁想離婚做回自己

大宅

攤牌,唔搬自己搬。

複式洋房

叫老公出錢請工人照顧你媽媽;一系你請工人,在99住的家用你唔好出,我就不主張離婚,

琥珀宮

做法正常,婚姻根本係双方都要付出,只有你付出佢咩都唔理,最後都係離婚收場,反正未有小朋友就簡單好多

大宅

2024年龍年勳章

其實你地結婚前無共識既咩?

複式洋房

經濟ok既 ,搬

首頁

尾頁

跳至