在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題,埋身餵開人奶既,我就嚟要復工啦⋯⋯好緊張⋯⋯JM們知唔知有咩要預備呢?

複式洋房

要同公司講要有時去左泵奶啦 要搵間房泵奶 請佢地體諒啦~

複式洋房

你埋身餵開既 但你有無試過開始沖奶粉俾bb飲 睇下佢飲唔飲奶粉?驚你復工後唔夠人奶~

複式洋房

預備揀奶粉,因為復工之後通常會跌奶量

複式洋房

回覆 doris852 的帖子

我都驚少左好多人奶唔夠俾B 食呀。。揀邊隻奶粉好呀?

別墅

預備定揀隻奶粉似人奶啦~ 返工前2-3星期俾bb開始試下

複式洋房

記住要飲多d 水呀 1日要飲12-13杯水。。少飲水 奶就少架啦

複式洋房

飲多d 湯水啦,响公司附近買湯做lunch ,咁樣易d 泵奶架!
同埋預備埋要補奶粉囉,揀似人奶既,咁樣同你d 人奶Match d
仲有你返左工後,個b 邊個湊佢呀?好重要架!

複式洋房

回覆 88goalone 的帖子

我個b 食皇家美素架!

複式洋房

88goalone 發表於 20-5-20 16:38
如題,埋身餵開人奶既,我就嚟要復工啦⋯⋯好緊張⋯⋯JM們知唔知有咩要預備呢? ...

首先要預備奶泵,仲有同老闆傾好泵奶時間、地方。不過返工壓力大左,加上有時未必可以定時定候泵奶,都有機會影響奶量。如果人奶儲備不足,最好預備定奶粉,以備不時之需。因為bb轉飲奶粉要慢慢適應架。最好揀隻味道似人奶,天然成份既奶粉好D,我就揀左美素佳兒~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊