想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

HFGL 發表於 20-5-21 00:41
我唔係每個月黎m,就算黎都係唔健康既顏色&黎m黎一日起兩日止,我用護墊就得。就算我飲暖水、蒸身、做運動 ...

恭喜您啊
想問問 禁最後你是怎樣成功啊?

男爵府

米奇陳 發表於 20-5-21 02:47
你有無調理身體呀?

完全無,我都本身打定輸數去買份保險等兩年入醫院做檢查,點知同保險經紀傾好哂之後準備簽就發現自己有左

男爵府

In@law 發表於 20-5-21 03:01
恭喜您啊
想問問 禁最後你是怎樣成功啊?

就係蒸身、做瑜珈、飲暖水

男爵府

得閒可用暖水浸腳,持之以恆,會有幫助

大宅

唔好咁緊張,隨遇而安

複式洋房

HFGL 發表於 20-5-21 12:07
就係蒸身、做瑜珈、飲暖水

謝謝分享:)

複式洋房

siuKate 發表於 20-5-21 12:10
得閒可用暖水浸腳,持之以恆,會有幫助

好 謝謝分享:)

複式洋房

Kaaty 發表於 20-5-21 12:29
唔好咁緊張,隨遇而安

好 謝謝分享:)

伯爵府

In@law 發表於 20-5-20 21:04
又唔係啊
只係經量少 大約只有3-4天 頭2天正常量 但第3-4天 只得好少好少
腳就比較凍

經量少是否內膜唔夠厚?
但我都聽我舊同事講佢係3日左右完,佢都生左兩個。
我M來足7日,我媽都係,我地都好易懷孕,未小產和化學過。

伯爵府

ipcs 發表於 20-5-21 14:10
經量少是否內膜唔夠厚?
我M來足7日,我媽都係,我地都 ...

我都被紥肚師話我宮寒,話摸到肚皮位好涼。

複式洋房

In@law 發表於 20-5-21 03:00
你好 請問大概是點樣煲?我都想下 謝謝您

你去賣花膠地方買距地會教你點燉。燉雞泡膠得一個藥坊。距地會幫你執。雞泡膠我係買細隻個啲。經常飲都吾肉痛。其他材料好平。雞泡膠係調理子宮同安胎都好大作用。我同你一樣結婚好多年避孕吾生到想生一直吾中。同埋我係身體好差。之後睇中醫介紹我燉來飲。點知就有左。。希望你都快啲成功。

複式洋房

回覆 In@law 的帖子

我(39yrs old) 都係試左7次。 第7次岩岩昨日知道中左。我每日做既野如下, 可參考一下
飲田原香杜仲雞精一包 OR 兩包
肌純粉2000MG+ 葉酸200MCG ( 同一包粉)
FEFOL 牌乜野都有既維他命丸 (包左葉酸500MCG )
位元堂阿膠粉一包
鐵水一包
Q10 200mg
中藥 一日飲 一次 or 兩次 (我睇CWB李文慧)
一星期燉一次 牛奶燉花膠
每日食蛋白質野, 牛奶,雞蛋
隔日暖水浸腳 (有時加艾草粉)
隔日暖水袋敷肚.
有太陽時, 一定行出去曬一曬, 令個人暖d, 順便吸維他命d
每日食腰果,松子, walnut (中醫叫)

今次中左, 我有在精子進入後, long 高pat pat 和立即用暖水袋敷肚 (少少暖)
卵出前 4小時做左一次功課
卵出後 15小時又做左一次功課
*我FEEL到 粒卵幾時出既 和有用排卵紙
*我有去CHECK 卵, 內膜厚度, 正常氾圍!

大宅

Christine2007 發表於 20-5-21 14:33
你去賣花膠地方買距地會教你點燉。燉雞泡膠得一個藥坊。距地會幫你執。雞泡膠我係買細隻個啲。經常飲都吾 ...

我網上搵到d 雞泡膠碎85頭$3000一斤
如果雞泡膠碎就$1700一斤!
請問係唔係差唔多價錢?謝謝你

珍珠宮

回覆樓主:

才7個月,不要緊張,好多人都等了3,4年先中。

大宅

其實樓主有冇諗過唔再用排卵紙Check幾時排,因為我之前都係咁,試左1年都唔得,後來我聽西醫講,如果月經cycle 都正常,就大概計返日子,當你係呢個月14號果個星期排卵,就keep住同老公成個星期都隔日do do,另外都可以留意下分泌物,你最多分泌物最想同老公do do 就即去馬

其間乜都唔好理唔好check ,平常心一樣照多行路郁動,放鬆心情

因為有時壓力太大都會影響受孕架,我就係放棄左用排卵試紙先bingo到

唔單只你有壓力,連老公都可能有壓力而影響精子質素

複式洋房

ipcs 發表於 20-5-21 14:10
經量少是否內膜唔夠厚?
我M來足7日,我媽都係,我地都 ...

我覺得係 經量唔夠多 可能難著床
你同事有沒怎樣調整呢?

複式洋房

littlelittlepp 發表於 20-5-21 15:28
回覆 In@law 的帖子

我(39yrs old) 都係試左7次。 第7次岩岩昨日知道中左。我每日做既野如下, 可參考一 ...

謝謝您的分享 很值得參考

伯爵府

In@law 發表於 20-5-21 18:07
我覺得係 經量唔夠多 可能難著床
你同事有沒怎樣調整呢?

無問呀,佢又無話佢好難有。

複式洋房

kolabear 發表於 20-5-21 16:40
其實樓主有冇諗過唔再用排卵紙Check幾時排,因為我之前都係咁,試左1年都唔得,後來我聽西醫講,如果月經cy ...

可能真係無形壓力
我之前同過老公講話不如試下唔測
但距覺得可以照測 因為我地測完都唔bingo 可能唔測機會可能仲少

我都有試過差唔多果幾日無話距知dodo
但未成功
下個 cycle試下邊都唔測 輕鬆一下啦 希望寶寶會來

複式洋房

ipcs 發表於 20-5-21 18:09
無問呀,佢又無話佢好難有。

其實我之前問過醫生 距都話唔影響
只係月經需時到 就可以

首頁

尾頁

跳至