想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
回覆 [email protected] 的帖子

我39 years old. 近尼5 6 年都係3日。量少。但38 yrs old 中過一次。39 yrs old 又中一次。 所以量少 時間短都會中既⋯

洋房

littlelittlepp 發表於 20-5-22 13:12

我39 years old. 近尼5 6 年都係3日。量少。但38 yrs old 中過一次。39 yrs old 又中 ...

你有沒有做調理啊 ?
謝謝分享

複式洋房

有呀。花左好多錢買supplement, 睇中醫。又驗卵 AMH , FSH ...etc 果d .... 我前面有reply . 我再貼一次 :)

我(39yrs old) 都係試左7次。 第7次岩岩昨日知道中左。我每日做既野如下, 可參考一下
飲田原香杜仲雞精一包 OR 兩包
肌純粉2000MG+ 葉酸200MCG ( 同一包粉)
FEFOL 牌乜野都有既維他命丸 (包左葉酸500MCG )
位元堂阿膠粉一包
鐵水一包
Q10 200mg
中藥 一日飲 一次 or 兩次 (我睇CWB李文慧)
一星期燉一次 牛奶燉花膠
每日食蛋白質野, 牛奶,雞蛋
隔日暖水浸腳 (有時加艾草粉)
隔日暖水袋敷肚.
有太陽時, 一定行出去曬一曬, 令個人暖d, 順便吸維他命d
每日食腰果,松子, walnut (中醫叫)

今次中左, 我有在精子進入後, long 高pat pat 和立即用暖水袋敷肚 (少少暖)
卵出前 4小時做左一次功課
卵出後 15小時又做左一次功課
*我FEEL到 粒卵幾時出既 和有用排卵紙
*我有去CHECK 卵, 內膜厚度, 正常氾圍!

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
[email protected] 發表於 20-5-20 18:09
一直以為很容易懷孕
誰知試了7個月都未成功
每月都測到強陽/ 轉弱時間 測到哈哈笑 我都有安排 可惜都唔成功 ...

樓主,明白你的感受。我第一次懷孕試左1年,好多方法都試過,明白會好氣餒,但可惜最後都小x左。幾個月後我有左,順利生左大仔。兩年後想生二寶,我喺無壓力下試左1個月就成功,我細仔下個月出世喇。其實心情放鬆好緊要!加油 P.S. 我係高齡媽媽

複式洋房

littlelittlepp 發表於 20-5-22 23:02

有呀。花左好多錢買supplement, 睇中醫。又驗卵 AMH , FSH ...etc 果d .... 我前面 ...

我想問雞泡膠邊個時段飲好啲 M 後? 定dodo 個輪?

洋房

kinki2130 發表於 20-5-23 00:45
樓主,明白你的感受。我第一次懷孕試左1年,好多方法都試過,明白會好氣餒,但可惜最後都小x左。幾個月後 ...

我真係好氣餒啊 要試既都試左好多 錢都用左好多啦 我都想放鬆 但都有點難 成日都會諗下
你好叻叻呀 希望您順順利利 二寶肥肥白白

複式洋房

回覆 achan903 的帖子

我一般一星期燉一次。一日飲唔哂。放refrig ,三日先清哂成個燉盅。花膠主要係增加內膜厚度, 當然月經完左飲係最好, 大前提係你內膜唔會過厚。過厚同過簿都唔易著床。

洋房

siuKate 發表於 20-5-21 12:10
得閒可用暖水浸腳,持之以恆,會有幫助

針灸真係有用 個陣我試左成年都唔得
都係食中藥加針灸先成功

別墅

2020勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Christine2007 發表於 20-5-20 23:44
你試下燉雞泡花膠飲。我之前都好似你甘。試左一年都吾中,之後就飲左3個月一星期飲一至2轉之後就有左。
...

你好呀想問下雞泡膠燉咩好?我想飲咸

複式洋房

lamlam0521 發表於 20-5-25 17:34
你好呀想問下雞泡膠燉咩好?我想飲咸

你上網查下燉雞泡花膠得一個藥坊,我無理來吾來m,一個星期飲2轉到。。我係燉一碗。我都係因為身體好身m又吾正常燉來調理身體,點知飲左3個月就有左。我同先生成年幾無避孕都無中過。

民房

其實可以考慮下ivf

別墅

2020勳章

Christine2007 發表於 20-5-25 18:53
你上網查下燉雞泡花膠得一個藥坊,我無理來吾來m,一個星期飲2轉到。。我係燉一碗。我都係因為身體好身m又 ...

我本身有多囊,今年2月小產,而家食緊中藥,想盡快再努力,但又唔黎m(emoji)
都諗緊有咩辦法(emoji)

複式洋房

發表於 前天 02:15 |顯示全部帖子
lamlam0521 發表於 20-5-25 21:03
我本身有多囊,今年2月小產,而家食緊中藥,想盡快再努力,但又唔黎m(emoji)
都諗緊有咩辦法(emoji)
...

你要養反好個身體先。加油。調理好先在懷孕。。我自己本身係身體好差個個月要睇醫生。又做過手術。啲m係完全亂到七彩。之後我就無做野調理身體成日燉野食。精神好反好多就甘樣俾我有左。懷孕開頭幾個月都有作小痛流啡。我都係成日燉雞泡膠飲,距可以安胎,同埋我個時身體好攰日日都訓教無咩到處走。3個月後就開始穩定左。我差吾多成4個月先開始多去街。之前係訓床休息多。。。直到我生左,我女出世時係輕磅bb。。好在我女好乖一個月就追反正常磅數。。所以要加油.

別墅

2020勳章

發表於 前天 11:21 |顯示全部帖子
Christine2007 發表於 20-5-26 02:15
你要養反好個身體先。加油。調理好先在懷孕。。我自己本身係身體好差個個月要睇醫生。又做過手術。啲m係完 ...

最慘係我手術後黎左一次m,之後又唔黎!中醫話血氣唔夠,我而家食緊阿膠希望有幫助
都備孕左3年,以為有好消息,點知係壞消息

洋房

發表於 前天 20:13 |顯示全部帖子
唔知你信唔信,我個妹係食胡杏兒隻蟲草,而家Bingo左

洋房

發表於 前天 20:49 |顯示全部帖子
加油,仲有好多辦法的

禁止訪問

發表於 前天 22:28 |顯示全部帖子

複式洋房

發表於 昨天 18:08 |顯示全部帖子
會唔會係你原本飲開嘅滴雞精唔夾?我自己飲Yoko Tsang 果隻又OK 喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊